وزیر نیرو:
تکمیل واحد بخار
نیروگاه کلاس F رودشور تسریع میشود
وزیر نیرو با بیان اینکه فرایند احداث واحد بخار نیروگاه کلاس Fرودشور تسریع میشود، افزود: با احداث این واحد نیروگاهی بدون مصرف هیچگونه سوخت اضافی ۳۴۵ مگاوات به ظرفیت نامی تولید برق کشور افزوده خواهد شد.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، عباس علی آبادی در فرایند بازدید از روند ساخت و پیشرفت پروژه راهاندازی واحد بخار نیروگاه کلاس Fرودشور گفت: به همت متخصصان داخلی و در نیروگاه رودشور با استفاده از ظرفیت انرژی نهفته در واحدهای گازی این نیروگاه، یک نیروگاه بخار راهاندازی میشود که در نوع خود منحصر بفرد و اولین واحد نیروگاهی کشور از این نوع خواهد بود.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه این واحد نیروگاهی بدون تزریق گاز و یا سوخت فسیلی دیگر برق تولید خواهد کرد، اضافه کرد: ظرفیت نامی این واحد نیروگاهی ۳۴۵ مگاوات است و پیشبینی میشود دست کم ۲۵۰ مگاوات برق به شبکه سراسری برق تزریق کند.
علیآبادی خاطرنشان کرد: این واحد نیروگاهی با سرمایهگذاری بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت مهندسان داخلی در حال احداث است و راهاندازی نهایی آن کمک بزرگی به شبکه سراسری در رفع ناترازی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته عملیات ساخت این واحد نیروگاهی به دلیل برخی مشکلات ناشی از تامین نقدینگی کند شده بود، اضافه کرد: فرایند ساخت و راهاندازی این واحد نیروگاهی با حل مشکلات مالی تسریع میشود.
بر اساس این گزارش، نیروگاه رودشور در کیلومتر ۴۳ آزادراه تهران ساوه واقع شده است و سه واحد ۳۰۷ مگاواتی گازی فعال دارد که به دنبال راهاندازی واحد بخار این نیروگاه، ۳۴۵ مگاوات دیگر بدون مصرف سوخت مازاد به ظرفیت کل نیروگاه افزوده میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت نیرو مطرح کرد؛
ضرورت ایجاد آمادگی برای مقابله با سیلابهای احتمالی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE وزارت نیرو عنوان کرد: اهتمام دستگاهها در مشارکت همه جانبه با نگاه پیشگیرانه در شرایط زمانی حاضر که آغاز بارشهای پاییزه است میتواند موجب پیشگیری حداکثری و جلوگیری از بروز تلفات و خسارات برای بخشهای مختلف چه در زمینه زیرساختها و چه در زمینه حفاظت از جان و اموال مردم شود.
سیفالله آقابیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE وزارت نیرو با اشاره به ضرورت اتخاذ تمهیدات لازم توسط شرکتهای آب منطقهای در آستانه فصل بارش اظهار کرد: براساس الگوی بارشها در کشور، حدود ۷۰ درصد بارشهای ایران غالباً در فصل پاییز و با پراکندگیهای متفاوت رخ میدهد. الگوهای بارش و تغییرات اقلیم موجب شده است که معمولاً در انتهای فصل گرم، به دلیل فراوانی رطوبت و افزایش میزان پتانسیل بارشی ابرها، غالباً بارندگیهای شدید در زمان کوتاه اتفاق بیفتد که اگر اقدامات همه جانبه توسط دستگاههای مختلف به ویژه اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد، شاهد کمترین تلفات و خسارات ناشی از سیلابهای احتمالی خواهیم بود.
وی افزود: خوشبختانه در کشور ما براساس اسناد جامع بالادستی مانند سند جامع کاهش خطرات و سوانح و همچنین دستورالعمل مدیریت یکپارچه سیلاب، تکالیف و وظایف همه دستگاهها تصویب و ابلاغ شده است. مطمئناً اهتمام دستگاهها در مشارکت همه جانبه با نگاه پیشگیرانه در شرایط زمانی حاضر که آغاز بارشهای پاییزه است، میتواند موجب پیشگیری حداکثری و جلوگیری از بروز تلفات و خسارات برای بخشهای مختلف چه در زمینه زیرساختها و چه در زمینه حفاظت از جان و اموال مردم شود.
وی گفت: زمانی این اقدامات میتواند مفید باشد که با نگاه توأمان اقدامات سازهای و غیرسازهای شامل همه فعالیتهای مدیریت سیلاب، اقدامات آبخیزداری در بالادست، طرحهای ساماندهی در داخل شهرها و خارج از شهر و روستاها و اقدمات مربوط به رفع نقاط فاقد آبگذاری ایمن، اقدامات مربوط به لایروبی و بازگشایی مجاری انتقال آب رودخانهها و مسیلها که باعث تسهیل عبور جریان آب میشود، همراه باشد.
آقابیگی در زمینه اقدامات سازهای نیز افزود: اقدامات غیرسازهای نظیر مدلهای پیشبینی و اطلاعرسانی به موقع هشدار بارشها و رواناب میتواند در جلوگیری از غفلت مردم، رهگذران و مسافران نسبت به خطرات سیلاب بسیار موثر باشد. علاوه بر اینها لازم است برای تعیین و آمادهسازی مکانهای ایمن به منظور اسکان اضطراری، پیش از فصل بارش و وقوع سیلاب اقدام شود.
وی گفت: رفع تجاوزات به بستر و حریم رودخانه باید در زمان مناسب صورت گیرد. همچنین جلوگیری از تخلیه پسماند، زبالهها و نخالههای ساختمانی که باعث ایجاد ممانعت جریان آب و تنگ شدن عرض مجاری سیلاب شده و خسارات سیلاب را شدت میبخشد، نکته مهم دیگری است که باید به آن توجه شود. این اقدامات باید از بالاترین تا پایینترین نقطه تخلیه سیلاب به صورت منسجم و هماهنگ انجام شود.