دیوان محاسبات:
۸۱ میلیون ایرانی در سال گذشته یارانه گرفتند
دیوان محاسبات کل کشور اعلام کرد: بر اساس یافتههای این نهاد در سال گذشته ۸۱ میلیون نفر ایرانی یارانه دریافت کردهاند. به گزارش کائنات و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، یافته های این نهاد نظارتی نشان می دهد در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۱ میلیون ایرانی یارانه دریافت کرده اند؛ همچنین ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه بگیران حذف شدند و تعداد ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۵۲۷ نفر توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متقاضیان جدید، مشمول دریافت یارانه شده اند.
بر اساس این گزارش، با توجه به عدم ارسال برخط اطلاعات توسط ۵۱ دستگاه و عدم ارسال هیچگونه اطلاعات از سوی ۳ دستگاه و همچنین نقصان اطلاعات ارائه شده توسط دستگاههای اجرایی، امکان استحقاقسنجی متقاضیان جهت دهک بندی، با بهرهبرداری از شاخصهای دقیق، هدفمند و اثربخش فراهم نیست.
این نهاد نظارتی ضمن تاکید بر اجرای دقیق قانون و رسیدگی به تخلفات، اعلام کرد که دستگاه ها باید در جهت برقراری عدالت اجتماعی و شفافیت، اقدامات لازم در جهت ارسال اطلاعات دقیق و کامل را انجام بدهند.
معاون بانک مرکزی:
چکهای رمزدار
به تدریج حذف میشوند
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: چکهای تضمینی به زودی جایگزین چکهای رمزدار میشود اما فرایند حذف چکهای رمزدار تدریجی و به مرور زمان است.
به گزارش کائنات، مهران محرمیان توضیحاتی درباره خبر حذف تدریجی چکهای رمزدار و جایگزنی چک تصمینی به جای چک رمزدار ارائه داد و گفت: ابزار چک رمزدار، ابزاری است که قدمتی تقریبا چند ده ساله دارد و زمانی ایجاد شد که هنوز حواله ساتنا، حواله پایا و ابزارهای جایگزین وجود نداشت. با استفاه از ابزار چک رمزدار، یک ارتباط بین بانکی به وجود آمد و براساس توافقاتی که صورت گرفت، مقرر شده بود که در پرداختهای بین بانکی در محلهایی مثل دفترخانهها، مردم بتوانند از این ابزار استفاده کنند.
وی افزود: اما مشکلاتی در حوزه تسویه و همچنین مسائلی از جمله اینکه تا زمانی که چک رمزدار را به شعبه بانکی نبرده و برای وصول آن اقدام نشود، امکان استعلام آن وجود ندارد و همچنین موارد دیگر باعث شد که بانک مرکزی از ابزارهای جایگزین این چک استفاده کند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی خاطر نشان کرد: طبیعتا مردم برای این کار میتوانند از حوالههای خرد مثل پایا یا حوالههای کلان مثل ساتنا که در شبکه بانکی موجود است استفاده کنند. اما برای استفاده از ابزارهای مالی در محلهایی مثل دفاتر اسناد رسمی که برای امضای اسناد نیاز به چک است، شبکه بانکی ابزار چک تضمینی را جایگزین چک رمزدار کرده و چک رمزدار به تدریج از شبکه بانکی حذف میشود. با این حال باید تاکید کرد که حذف چک رمزدار با یک زمانبندی اعلامی حذف میشود و این چک در شبکه بانکی صادر میشود، اما حذف آن به تدریح صورت میگیرد.
محرمیان گفت: وقتی مردم چک تضمین شده را از شبکه بانکی دریافت میکنند، گیرنده چک بانکی تضمین شده میتواند در همان لحظه از همه ابزارها مثل برنامههای هوشمند، خود پردازها، روشهای پیامکی، اینترنت بانک و موبایل بانک، برای استعلام چک استفاده کند و قادر میشوند در لحظه از اصالت چک در شبکه بانکی مطلع شوند.
وی در پایان اشهار کرد: سوالی که ممکن است مطرح شود این است که از لحظهای که ممنوعیت چک رمزدار در شبکه بانکی اعلام شود، یک مهلت زمانی دیگر برای نقد شدن چکهای رمزداری که از قبل صادر شده است، ارائه میشود تا فرصت نقد شدن برای چکهای صادر شده از قبل نیز فراهم شود.
سخنگوی مرکز مبادله خبر داد؛
برگزاری هفدهمین حراج سکه در ۲۶ شریورماه
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران از برگزاری حراج هفدهم سکه طلا در مرکز مبادله در ۲۶ شریورماه خبر داد و گفت: عودت و استرداد وجه برای متقاضیان شرکت در حراج، تنها از طریق ثبت شماره شبای بانک ملی متقاضیان، امکان پذیر است.
به گزارش کائنات، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران از برگزاری هفدهمین جلسه حراج سکه طلا در مرکز مبادله خبر داد و گفت: روز دوشنبه ۲۶ شهریور ماه هفدهمین جلسه حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار میشود که امکان ثبت سفارس برای هر سه نوع ربع، نیم و تمام سکه برای متقاضیان وجود دارد.
*بازه زمانی ثبت سفارش
وی در رابطه با بازه زمانی ثبت سفارش خاطر نشان کرد: برای حراج روز دوشنبه، دو تغییر ایجاد شده است که باید متقاضیان حراج سکه حتما به آن توجه داشته باشند. در مورد اول، واریز وجه الضمانه متقاضیان تا ساعت ۲۳ روز ۲۵ شهریور ماه، زمان واریز وجه وجود دارد و کسانی که متقاضی شرکت در حراج هستند، باید صرفا در این زمان برای واریز وجه اقدام کنند. بنابراین، پس از این بازه زمانی امکان واریز وجه برای متقاضیان شرکت در حراج وجود ندارد و متعاقب آن امکان شرکت در حراج پس از ثبت سفارش در این بازه زمانی وجود ندارد.