روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور - شماره 4670

در پاسداشت محیط زیست

  فریال نیکو منظر- محیط زیست عبارت ترکیبی از دانش‌های متفاوت در علم است که شامل مجموعه‌ای از عوامل زیستی و محیطی در قالب محیط زیست و غیر زیستی (فیزیکی، شیمیایی) است که بر زندگی یک فرد یا گونه تأثیر می‌گذارد و از آن تأثیر می‌پذیرد. امروزه این تعریف غالباً به انسان و فعالیت‌های او مرتبط می‌شود و می‌توان محیط زیست را مجموعه‌ای از عوامل طبیعی کرهٔ زمین، همچون هوا، آب، اتمسفر، صخره، گیاهان و غیره، که پیرامون انسان هستند، خلاصه کرد.
تفاوت محیط زیست با طبیعت در این است که تعریف طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیرزیستی می‌شود که منحصراً در نظر گرفته می‌شوند، در حالی که عبارت محیط زیست با توجه به برهم‌کنش‌های میان انسان و طبیعت و از دیدگاه بشر توصیف می‌شود.
هوا و آلودگی آن نقش بسزایی در زندگی جانداران دارد و بدون وجود هوای پاکیزه زندگی انسان‌ها با خطری جدی روبه‌روست. اینها جملاتی هستند که زیاد شنیده‌ایم و می‌دانیم که گاهی آنقدر آلودگی هوا زیاد می‌شود که حتی نفس کشیدن هم سخت است. متاسفانه یکی از مهم‌ترین دلایل آلودگی هوا بی‌ملاحظه‌گی برخی از سرمایه‌گذاران بزرگ است که به جای توجه به وضعیت کره زمین، فقط به پول و بیشتر شدن سرمایه شخصیشان فکر می‌کنند.
با زیاد شدن آلودگی‌های محیط زیستی ضرورت سفر بیشتر احساس می‌شود و انسان‌ها به فضایی نیاز پیدا خواهند کرد که بتوانند در آن دمی تازه کرده و از شلوغی‌ها دور شوند. چرا ما سرزمینمان را پاکیزه نکنیم و چرا ما گردشگران را به سمت ایران زیبایمان نکشانیم؟
با این اوصاف ما باید چه کاری انجام بدهیم؟ آیا اصلا کاری از دست ما برمی‌آید یا باید دست روی دست گذاشته و شاهد زیاد شدن بیماری‌های گوناگون باشیم؟
اولین قدم آموزش است. فرهنگ سازی و آگاهی رسانی از طریق آموزش امکانپذیر است. اگر انسان ها از اهمیت محیط زیست آگاهی یابند دوستانه تر رفتار خواهند کرد. پس با آموزش، مخصوصا برای کودکان، می توان گامی بلند در این راستا برداشت.
یک کارشناس سلامت جهانی، درباره تغییرات سبک زندگی توصیه‌هایی را بیان کرده که انجام آن‌ها به دلیل سازگاری با محیط‌زیست به نجات زمین منجر می‌شود:
ضایعات مواد غذایی را کاهش دهید. توجه داشته باشید که پوست سبزیجات و میوه‌ها را دور نریزید و از آن‌ها به عنوان کود استفاده کنید. کمپوست کردن زباله‌های غذایی، استفاده از وسایل کم‌مصرف و صرفه‌جویی در مصرف آب را به عادت تبدیل کنید. اگر برایتان ممکن است خودتان سبزیکاری کنید، مصرف غذاهای گیاهی را افزایش و دورریز غذاها را کاهش دهید.
در صورت امکان، از داروهای طبیعی استفاده کنید. هر بار که سرما می‌خورید یا سردرد می‌کنید، قرص نخورید. برای حفظ تندرستی از داروهای طبیعی و دمنوش‌های گیاهی، طب سوزنی و مدیتیشن استفاده کنید. این امر اتکا به داروها و اثرات زیست‌محیطی آن‌ها را کاهش می‌دهد.
در فضای باز، پارک‌ها و محیط‌های طبیعی ورزش کنید و به طبیعت نزدیک بمانید. فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، دویدن یا یوگا در طبیعت ارتباط شما را با محیط‌زیست تقویت می‌کند.
برای رفت‌وآمد، پیاده‌روی کنید یا از دوچرخه استفاده کنید. هرچند ممکن است تغییر عادت‌ها کمی طول بکشد، اما انتخاب پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری برای طی مسافت‌های کوتاه به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند؛ ضمن اینکه باعث می‌شود با اجتناب از کم‌تحرکی سالم بمانید. این اقدام انتشار گازهای گلخانه‌ای را نیز کاهش می‌دهد.
استفاده از پلاستیک را کاهش دهید. از محصولات سازگار با محیط‌زیست و زیست تخریب‌پذیر استفاده کنید. استفاده از وسایل یکبار مصرف زیست تخریب‌پذیر به کاهش ضایعات پلاستیکی و آثار منفی زیست‌محیطی کمک می‌کند. وسایل سازگار با محیط‌زیست، به سرعت و به صورت ایمن تجزیه می‌شوند و از زمین برای نسل‌های آینده محافظت می‌کنند.


مدیرعامل شرکت ساماندهی
 صنایع و مشاغل تهران خبر داد
شناسایی ۲۰ نقطه بحرانی دستفروشی در تهران
  مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به شناسایی ۲۰ نقطه بحرانی در تهران برای دستفروشی از برخورد نیروی انتظامی با مافیای دستفروشی در محور چهارراه ولیعصر تهران خبر داد.
سعید بیگی در حاشیه دویست و شصت و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در تشریح روند ساماندهی دستفروشان در تهران گفت: دستفروشی در تهران ظرف دو سال گذشته به یکی از موضوعات جدی شهرداری تهران بدل شده، موضوعی که در گذشته رها شده بود و بر همین اساس از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری بررسی و مطالعاتی در این زمینه آغاز شد.
وی با بیان اینکه نهایتا در نتیجه مطالعات، ۱۵ تا ۲۰ نقطه به عنوان نقاط بحرانی دستفروشی شناسایی شد، ادامه داد: آنچه که مانع تردد شهروندان می‌شود به عنوان سد معبر مورد توجه قرار گرفت؛ لذا با پیگیری اعضای شورا و شهرداری تهران، کارگروه ویژه‌ای تشکیل شد که ۲۰ نقطه را شناسایی کرد و تاکنون ۱۵ نقطه با تلاش شهرداران مناطق، نیروی انتظامی و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ساماندهی شده است.
بیگی درباره ساماندهی دستفروشان محور ولیعصر نیز گفت: با توجه به اینکه محور چهارراه ولیعصر با وجود مراکز آموزشی، اداری، تجاری و... روزانه تردد گسترده عابر پیاده را دارد، از حیث ماموریت‌های شهرداری محور ویژه‌ای با حساسیت‌های زیادی قلمداد می‌شود. بر همین اساس رایزنی برای اصلاحات ترافیکی و عمرانی برای این محور آغاز شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه