مدیرکل میراثفرهنگی قزوین خبر داد:
مرمت و احیای خانه منسوب به عارف قزوینی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین گفت: خانه منسوب به عارف قزوینی پس از مرمت و احیا با تغییر کاربری بهعنوان فضای پذیرایی به ظرفیتهای گردشگری استان اضافه خواهد شد.
علیرضا خزائلی پس از انتشار تصاویری با عنوان «تخریب خانه عارف قزوینی» که واکنش اصحاب رسانه و فعالان حوزه میراثفرهنگی را بهدنبال داشت با ارائه توضیحاتی در خصوص مرمت و احیای این بنای تاریخی، اظهار کرد: طی سنوات گدشته پروندههای بیشماری مبنی بر درخواست مالک برای خروج از ثبت خانه تاریخی منسوب به عارف قزوینی در مراجع قضایی تشکیل شده بود که با پیگیریهای ادارهکل این بنا کماکان در فهرست آثار ملی باقی خواهد ماند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین ادامه داد: در فرآیند برنامههای دادگاهی و با تأیید وزارتخانه میراث فرهنگی مقرر شد برای حفظ و احیای این بنای تاریخی و اعطای کاربری متناسب با حوزه گردشگری طرحی توسط مالک تهیه و به تأیید مراجع تصویب استانی و سپس مرجع تصویب ملی برسد.
بنابر اعلام روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین، وی خاطرنشان کرد: طرح مذکور سال گذشته تهیه و توسط مالک به ادارهکل ارائه شد که پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسی طرح در نهایت به تأیید شورای فنی میراثفرهنگی استان و شورای فنی کشور رسید.
خزائلی بیان کرد: بر همین اساس در قسمت شرقی بنا و بخشی از حیاط که فاقد ارزش تاریخی است بنایی طبق الگوهای طرح مصوب احداث میشود که اقدامات عمرانی درحال انجام نیز مربوط به جمعآوری همین بخش است و بخش تاریخی نیز مرمت و احیا خواهد شد و در نهایت در قالب یک مجموعه گردشگری با کاربری پذیرایی میزبان گردشگران خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین تصریح کرد: این پروژه تحت نظارت و رصد کارشناسان مرمت ادارهکل درحال انجام است و امیدواریم با اجرای موفق طرح ضمن حفظ این بنای تاریخی شاهد فعالیت فضایی دیگر برای ارائه خدمات به گردشگران باشیم.
کتابوکتابخوانی تا اردوهای علمی
در مراکز فرهنگی و هنری خراسان شمالی
محمد حیدریان- کتابخوانی و اردوهای علمی در مراکز فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به تنوع فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی با حضور اعضای کودک و نوجوان گره خورده است.
این مراکز سعی دارند با توسعه فعالیتها بیش از پیش در راستای رسالت خود که همان تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان است حرکت کنند.
در این میان مرکز فرهنگی و هنری شماره یک بجنورد تلاش کرده تا در راستای سیاستهای کانون حول مرکزمحوری، مخاطبمحوری و نوجوانمحوری با طراحی برنامههای مختلف به این مهم دست پیدا کند.
حضور هزار و ۱۰۷ عضو فعال، در کنار توجه به کتاب و کتابخوانی در قالب برنامههایی همچون «کتاب گوش» و «کافه کتاب»، تقویت و پرورش استعدادها در زمینه قصهگویی و جان بخشیدن به نقش فعال و خلاق خانوادهها در شکل گیری برنامههای مختلف در قالب شورای خانواده و برگزاری کارگاههای علمی، گوشهای از فعالیتهای این مرکز فرهنگی و هنری است.
تولید کتاب های صوتی
عاطفه قاسمی مسئول مرکز شماره یک بجنورد به نقش مهم کانون در بالندگی کودکان و نوجوانان اشاره و از مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان محیطهای اثرگذار در این زمینه یاد کرد و گفت: «کتاب گوش» یکی از فعالیتهای این مرکز در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ایجاد انگیزه در میان اعضا به مطالعه است که در این طرح اعضا هرشب کتابی را انتخاب و آن را تبدیل به کتاب صوتی کرده و در قالب فایل صوتی به معرفی کتاب میپردازند و یا برشی از داستان را خوانش میکنند.
عاطفه قاسمی از پاتوق «کافه کتاب» به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای «کتاب گوش» این مرکز که دو روز هفته را به خود اختصاص داده یاد و حضور پرشور اعضا را نقطه قوت این برنامه بیان و اظهار کرد: نوجوانان شنبهها و یکشنبههای هر هفته دور هم جمع شده و به تحلیل کتاب و بیان نقاط ضعف و قوت آن با حضور مربی فرهنگی مرکز میپردازند.
روایت قصهها در گود قصهگویی
وی همچنین توجه به فرهنگ قصه و قصهگویی در مرکز را از دیگر رویکردهای این مرکز عنوان کرد که در قالب رویداد «اوسنهها» تلاش میکنیم تا نحوه انتخاب داستان و قصه گویی را به اعضا آموزش دهیم.
وی ادامه داد: در فرآیند این رویداد روی لحن و کلام و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان کار میشود و این فرصت در اختیار آنها قرار میگیرد تا در گود قصه گویی به قصه گویی بپردازند و خود را محک بزنند.
این مسئول مرکز همچنین به برگزاری کارگاههای قصه گویی در دل برنامه «اوسنهها» به منظور آموزش نحوه صحیح قصهگویی و پرورش قصهگو، در کنار نحوه تبدیل خاطرات آنها به قصههای ۹۰ ثانیهای اشاره کرد و افزود: برگزاری نشستهای قصه گویی و دعوت از قصهگویان توانمند از دیگر مراکز استان در راستای تقویت قصه گویی نیز از فعالیتهای دیگر برای پرورش استعدادهاست.
قاسمی همچنین شکل گیری گروه مجازی قصه گویی و همراه کردن والدین با نوجوانان برای قصه گویی به گویشهای محلی به منظور احیای گویشها را از دیگر اقداماتی برشمرد که این مرکز در راستای سیاستها و رسالتهای کانون انجام داده است.
شکلگیری شورای خانواده
وی به شکل گیری شورای خانواده در کانون هم اشاره و اظهار کرد: فعالیتهایی ذیل گروه شورا برای خانوداهها و با بهره گیری از ظرفیت خانوادهها اجرا میشود که کارگاه مهارت زندگی، روخوانی کتاب در راستای تقویت اعضا در مقوله کتابخوانی، استفاده از فعالان فرهنگی شهر در حوزه ادبیات با عنوان کارگاه گلستان خوانی، مشاوره روانشناسی کودک و نوجوان برای والدین و اعضا، کارگاه مهارت دوخت و دوز توسط والدین برای اعضا در زمره آنهاست.
وی گفت: حول محور مخاطب محوری نیز کارگاههای مهارت فرزندپروری برای خانوادهها برگزار میشود و بر اساس آن، سلسله نشستهایی با عنوان کارگاه هویت جنسی و آسیبهای اجتماعی در دل این مرکز شکل میگیرد.
فلسفه برای کودکان
قاسمی برگزاری کارگاههای فلسفه برای کودک و نوجوان با عنوان «فابک» و ۴۰ کارگاه در قالب بستههای فرهنگی و هنری برای کودکان و نوجوانان هم اشاره کرد و گفت: ۳۷۰ عضو در هفته در این کارگاهها حضور پیدا کردند که هر ماه ۱۴۸۰ عضو به صورت ثابت در فعالیتها شرکت داشتند.
وی همچنین به بهره مندی حدود ۷۰ عضو در روز و ۱۶۸۰ نفر در ماه از فعالیتهای رایگان مرکز اشاره کرد. مسئول مرکز فرهنگی و هنری شماره یک بجنورد کارگاههای علمی شامل آزمایشهای علمی، نجوم، رباتیک و محیط زیست را از دیگر فعالیتهای کانون عنوانکرد و به برگزاری کارگاه محیط زیست، در قالب معرفی سرزمین و نقاط مختلف کشور به لحاظ زیست محیطی و گنجینههای طبیعی، پرداختن به معرفی حیوانات در حال انقراض و بحرانهای طبیعی که دوشنبهها و سهشنبههای هر هفته با عنوان «زیست بوم» و با حضور کارشناس محیط زیست در دل این مرکز فرهنگی برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد.
قاسمی ادامه داد: حضور پر رنگ خانوادهها در کنار کودکان و نوجوانان از نقاط قوت این فعالیت علمی است و در هر کارگاه شاهد حضور ۱۰۰ عضو هستیم.