روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ شهريور - شماره 4663

رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛

پیگیری ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان

  رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به شرایط پیچیده و سخت حوزه دارو، در عین حال از پیگیری حذف و ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیر داروسازان خبر داد.
دکتر سیدحیدر محمدی در همایش روز داروسازی که از سوی سازمان غذا و دارو برگزار شد، با اشاره به آنچه که «اظهارنظرهای شاذ درباره بایدها و نبایدهای حوزه دارو» خواند، سابقه حضور خود در این سازمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در حوزه دارو میان آنچه که گفته می‌شود و آنچه که می‌توان انجام داد، اختلاف بسیاری وجود دارد. پیچیده‌ترین و سخت‌ترین تجربه مدیریتی من در سازمان غذا و دارو بوده است؛ از دوران کرونا گرفته تا کنون؛ هر دوره‌ای شرایط و سختی‌های خاص خود را داشته است.
* تبدیل تعرفه خدمات دارویی به حکم دائمی
وی حق فنی داروخانه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: این موضوع یکی از چالش‌های بزرگ در چند دهه اخیر بوده است و حذف آن غیرمنطقی بود. این درحالیست که پایین‌ترین عددی که از میان تخصص‌های مختلف دریافت می‌شود، مربوط به حق فنی داروخانه‌هاست. نهایتاهم موضوع تعرفه خدمات دارویی با رایزنی‌های انجام شده، در بودجه ۱۴۰۳ نهادینه شد و در برنامه پنج ساله هفتم نیز مصوب و به حکم دائمی تبدیل شد.
* ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها
محمدی همچنین درباره ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها گفت: مدت‌ها با این موضوع نیز درگیر بودیم و کاری جهادی در این حوزه صورت گرفت و نهایتا هفته گذشته رای ابطال و اصلاح آن داده شد.
* پیگیری ابطال مجوز تاسیس داروخانه به غیرداروسازان
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت‌هایش درباره «حذف شرط داروساز بودن برای تاسیس داروخانه» نیز گفت: این موضوع نیز از آرای هیات عمومی دیوان است و در این زمینه نیز همزمان با پیگیری ابطال موروثی بودن داروخانه‌ها، درخواست بررسی داده بودیم. همچنان ابطال این موضوع را پیگیریم و امیدواریم با همت قضات دیوان، اصلاح شود. اما در این میان راهکار کوتاه مدت آن بود که بخشنامه‌ای داشته باشیم و امتیازبندی لحاظ شود؛ اما مقداری از این اقدام سوء برداشت شد. این موضوع را نیز در برنامه پنج ساله هفتم آورده بودیم اما در بازبینی حذف شد. امیدواریم با پیگیری‌های در حال انجام، در قوانین مستمر لحاظ شود.
محمدی همچنین از ورود چهار محصول دانش بنیان بر مبنای سلول بافت به فهرست دارویی کشور خبر داد و در این باره گفت: یک دهه است که در سلول تراپی کار می‌کنیم اما هنوز موردی وارد فارماکوپه نشده بود. البته مواردی به صورت زیرپله‌ای انجام می‌شد. در مجموع از کارشناسان ژن درمانی و سلول بافت دعوت شد و فعلا از میان حدود ۱۴ مورد معرفی شده، چهار مورد تایید و وارد فارماکوپه دارویی شده و پروانه‌اش هم در کمیسیون مربوطه صادر شد. ایران جزو کشورهایی است که سلول بافت را به فرآورده دارویی تبدیل کرده است و می‌توان با حفظ ضوابط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت از آن استفاده کرد.
وی همچنین از راه‌اندازی ۴۱ داشبورد مدیریتی برای دسترسی مدیران سازمان و همچنین بخشی هم برای ذینفعان در زیر شاخه تی‌تک خبر داد و گفت: آمارنامه دارویی یکی از این ۴۱ داشبورد مدیریتی است.
* رونمایی از ۸ قلم داروی دانش‌بنیان جدید در شرایط تحریم‌ها
محمدی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه سرعت تولید دارو و ورود به فهرست داروها و مولکول‌های جدید بالاتر رفته است، گفت: عمده این داروهای تولیدی نیز تخصصی و به عنوان مثال در حوزه ضد سرطان‌ها هستند. تمام این اقدامات در شرایط سخت تحریم‌ها انجام می‌شود و امروز نیز از هشت قلم داروی جدید دانش‌بنیان رونمایی می‌شود که در تامین نیاز بازار و همچنین کاهش ارزبری نقش بسزایی دارند.
رییس سازمان غذا و دارو در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰ دانشکده داروسازی در کشور فعالند و ۳۳هزار داروساز متخصص و نمونه تقدیم کشور شده است. ۱۳هزار دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.

طرح واکنش استراتژیک
سازمان جهانی بهداشت برای مهار آبله میمونی
  سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز گذشته (دوشنبه) یک طرح آمادگی استراتژیک و واکنش جهانی را با هدف جلوگیری از شیوع انتقال فرد به فرد «ام پاکس» (آبله میمونی) از طریق تلاش‌های هماهنگ جهانی، منطقه‌ای و ملی راه‌اندازی کرد.
این اقدام پس از اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین المللی توسط «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در ۱۴ اوت، اجرا شد.
این طرح ۱۳۵ میلیون دلاری، یک دوره ۶ ماهه تا فوریه ۲۰۲۵ را پوشش می دهد تا بودجه مورد نیاز برای پاسخ توسط سازمان جهانی بهداشت، کشورهای عضو، شرکا از جمله مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آفریقا (CDC آفریقا)، جوامع و محققان و سایرین را تامین کند.
در این بیانیه آمده است: تلاش‌های واکسیناسیون استراتژیک روی افراد در معرض بالاترین خطر از جمله افرادی که تماس نزدیک با موارد اخیر ابتلا داشتند و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، متمرکز خواهد شد تا زنجیره‌های انتقال را قطع کنند.
این بیانیه خاطرنشان کرد که در سطح جهانی، تاکید بر رهبری استراتژیک، راهنمایی های مبتنی بر شواهد به موقع و دسترسی به اقدامات متقابل پزشکی برای گروه های در معرض خطر در کشورهای آسیب دیده خواهد بود. تدروس گفت: شیوع بیماری ام پاکس در جمهوری دموکراتیک کنگو و کشورهای همسایه را می توان کنترل کرد و می توان آن را متوقف کرد.
در همین حال، دفاتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت و دفاتر منطقه‌ای تیم‌های پشتیبانی مدیریت بیماری را برای هدایت فعالیت‌های آمادگی و واکنش ایجاد کرده‌اند و به طور قابل توجهی در حال افزایش کارکنان در کشورهای آسیب‌دیده هستند.
به گزارش آناتولی، اعتقاد بر این است که سویه جدید ویروس ام پاکس که باعث اعلام وضعیت اضطراری بهداشتی شد، مسری‌تر و کشنده‌تر از انواع قبلی است، از جمله سویه clade ۲ که مسئول شیوع جهانی این بیماری بود که در سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد.
تدروس پیش از این گفته بود که از زمان آغاز شیوع جهانی در سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به این بیماری در سازمان جهانی بهداشت تایید شده است و به افزایش بی سابقه موارد ابتلا به آن در آفریقا اشاره کرد. به گفته سازمان جهانی بهداشت، ام پاکس که قبلاً به عنوان آبله میمونی شناخته می شد، یک بیماری ویروسی است که می تواند از طریق تماس نزدیک و مواد آلوده مانند ملحفه، لباس و سوزن منتقل شود. به گفته متخصصان بهداشتی، فردی که به ام پاکس آلوده شده است طی ۲ تا ۱۹ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، علائم را نشان می‌ دهد. به گفته متخصصان سازمان جهانی بهداشت، ام پاکس باعث ایجاد بثورات و علائم شبیه آنفلوآنزا می شود. بر اساس آخرین آمار CDC آفریقا، تا کنون ۱۷ هزار و ۵۴۱ مورد ابتلا به ام پاکس و ۵۱۷ مورد مرگ ناشی از این بیماری از ۱۳ کشور آفریقایی گزارش شده است. جمهوری دموکراتیک کنگو، مرکز شیوع کنونی این بیماری، ۹۶ درصد از کل موارد و ۹۷ درصد از کل مرگ و میرهای گزارش شده در سال ۲۰۲۴ را تشکیل می دهد.

قتل زن همسایه با ۳۵ ضربه چاقو بخاطر طلاهایش
 رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: یک زن جوان، همسایه خود را به خاطر سرقت طلاهایش، با ۳۵ ضربه چاقو به قتل رساند.
سردارعلی ولیپورگودرزی درباره جزئیات این پرونده گفت: ساعت۱۶ روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه بود که صدای جیغ چند زن، در خیابان نبرد شنیده شد و پس از دقایقی، مرگ مشکوک یک زن میانسال به پلیس گزارش داده شد. وی افزود: بلافاصله تیمی از کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تحقیقات دراین باره را آغاز کرده و تیم بررسی صحنه جرم نیز وارد عمل شدند. رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: همکاران من هنگام ورود به خانه این زن، با جسد زنی ۶۷ ساله مواجه شدند که با ۳۵ ضربه چاقو کشته شده بود و طلاهایی که بر دست و گردنش بود نیز به سرقت رفته بود. گودرزی گفت: در بررسی های بیشتر مشخص شد، در کمد خانه این زن، مقداری پول نقد و طلای بیشتری نیز وجود داشت که به سرقت نرفته بود بنابراین این مسئله باعث شک بیشتر ماموران پلیس شد.  وی با اشاره به اظهارات یکی از همسایگان افزود: همکاران من با فردی که با پلیس تماس گرفته بود صحبت کردند و او درباره این زن گفت که همسایه ای بسیار مهربان بوده اما به تنهایی زندگی می کرده است. ساعتی پیش دختر این  خانم با من تماس گرفت و گفت که مادرش جواب تلفن نمی دهد به همین دلیل من رفتم تا وضعیتش را بررسی کنم که دیدم در نیمه باز است و این زن غرق در خون به زمین افتاده است. برای همین ترسیدم، جیغ کشیدم و با پلیس تماس گرفتم. رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: همکاران من پس از دریافت اظهارات این همسایه، به بررسی اثرانگشت در خانه این زن و دوربین‌های مداربسته پرداختند. در همین بررسی‌ها مشخص شد همسایه طبقه دوم این ساختمان، دختری به نام ساناز است که با برادر و مادر خود زندگی می کند. این دختر در همان زمان وقوع قتل، رفت و آمدهای مشکوکی به ساختمان داشته و در گفتگو با پلیس اظهارات ضد و نقیضی داشته است. گودرزی گفت: در بررسی‌های بیشتر فیلم‌های دوربین مداربسته مشخص شد این زن جوان همراه با کیسه کوچک به سر کوچه رفته و آن کیسه را در سطح آشغال خیابان اصلی انداخته و سریعا بازگشته است.
وی افزود: کارآگاهان جنایی خیلی زود این مادر و دختر جوان را به‌عنوان تنها مظنون‌های پرونده دستگیر کردند. متهمان در تحقیقات ابتدایی به جرم خود اعتراف نکردند اما پس از مواجهه با مدارک موجود، دختر جوان به قتل پیرزن تنها با انگیزه سرقت طلا اعتراف کرد و متهمان برای ادامه روند قضائی، تحویل دادسرا شدند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه