روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور - شماره 4661

اسراییل از درون؛ یک روایت رسانه‌ای

 پوشش رسانه‌های رژیم اسرائیل از جنگ غزه مبتنی بر منظومه ای از سوگیری ها بنا شده است :
تمرکز نامتناسب بر تلفات اسرائیل
رسانه‌های اسرائیلی اغلب بر تلفات و رنج اسرائیل تأکید می‌کنند و از زبانی احساسی برای توصیف این رویدادها استفاده می‌کنند و در عین حال میزان تلفات فلسطینی‌ها را کم اهمیت جلوه می‌دهند یا نادیده می‌گیرند. گزارش ها نشان می دهد که عباراتی مانند «قتل عام» و «کشتار» عمدتاً در مورد قربانیان اسرائیلی به کار می رود، در حالی که زبان مشابه برای قربانیان فلسطینی نادر است، با وجود اینکه میان فلسطینی ها تلفات بسیار بیشتر می باشد.
چارچوب بندی درگیری
چارچوب مناقشه اغلب آن را به عنوان «جنگ اسرائیل و حماس» نشان می دهد، که زمینه گسترده تر درگیری اسرائیل و فلسطین را پنهان می کند و بازنمایی صدای فلسطین را به حداقل می رساند. مطالعات نشان می دهد که اکثریت قابل توجهی از آنچه منتشر شده ، مناقشه را به گونه ای تنظیم می کنند که دیدگاه های اسرائیل را برجسته می کند و اغلب بر حقوق و روایت های فلسطینی ها سایه می اندازد..
همسویی روایی با مواضع دولت
پوشش رسانه‌های اسرائیلی با روایت‌های رسمی دولت همسو می باشد و اقدامات نظامی را به عنوان دفاع از خود ضرورتی در برابر تروریسم نشان می‌دهد. این همسویی می‌تواند منجر به عدم بررسی انتقادی سیاست‌ها و اقدامات اسرائیل شود و به تصویری یک‌جانبه از مناقشه کمک کند که روایت‌های اسرائیل را بر روایت‌های فلسطینی ترجیح می‌دهد.
عدم بازنمایی از دیدگاه فلسطین
صداها و تجربه فلسطینی‌ها اغلب در رسانه‌های اسرائیلی به حاشیه می‌روند یا نادرست معرفی می‌شوند. گزارش ها حاکی از آن است که دیدگاه های اسرائیل به طور قابل توجهی بیشتر از دیدگاه های فلسطینی ها ارجاع می شود که منجر به درک نادرستی از درگیری می شود. این عدم بازنمایی به کلیشه هایی مخرب تبدیل شده و به عدم همدلی با رنج فلسطین می انجامد.
احساس گرایی و جذابیت عاطفی
استفاده از زبان و تصاویر هیجان‌انگیز در گزارش‌دهی می‌تواند واکنش‌های احساسی قوی را برانگیزد که یک طرف را بر طرف دیگر ترجیح می‌دهد. این رویکرد می‌تواند درک عمومی از پیچیدگی‌های درگیری را مخدوش کند و تعصبات علیه فلسطینی‌ها را به‌ویژه در زمینه خشونت‌های مداوم و بحران‌های بشردوستانه تداوم بخشد..
پ. ن :
سوگیری ها در پوشش رسانه ای اسرائیل از جنگ غزه منعکس کننده مسائل گسترده تری در زمینه نمایندگی، چارچوب روایت و همسویی با مواضع دولتی است. این سوگیری‌ها نه تنها بر ادراک عمومی در داخل اسرائیل تأثیر می‌گذارد، بلکه بر دیدگاه‌های بین‌المللی از مناقشه نیز تأثیر گذار خواهد بود


عراقچی و احیای ناممکن برجام
 عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در نخستین اظهارنظر گفته است: «اکنون احیای آن مذاکرات ( برجام) به آسانی گذشته نیست و این را باید همه بدانیم. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوکراین پیش آمده که تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به‌اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و کشتاری که در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را کاملا دگرگون کرده است.  تصویری که الان وجود دارد نسبت به تصویر گذشته، تصویر متفاوتی است. در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی که وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست. به تعبیری، حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این کار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یک سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع کردن آن کار شاقی است ... مذاکرات جدیدی باید شکل بگیرد، البته همان‌طور که گفتم شرایط در اروپا سخت است، در آمریکا آنها گرفتار انتخابات هستند و کار آسانی نخواهد بود.»
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا از مجموع سخنان او در برنامه تلویزیونی می‌توان تعبیر مرگ برجام را داشت، گفت: «من چنین صحبتی نکردم اما برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست، ولی حتما اشکال دیگری برای توافق وجود خواهد داشت که ما دنبال خواهیم کرد.»

حماس و جهاد اسلامی:
 عملیات حزب‌الله سیلی محکمی
 بر کابینه فاشیست صهیونیستی بود
  جنبش‌های جهاد اسلامی و حماس در بیانیه‌های جداگانه ضمن تبریک عملیات حزب‌الله در پاسخ به ترور «فواد شکر» فرمانده جهادی این جنبش، آن را سیلی محکمی بر صورت کابینه فاشیست رژیم صهیونیستی توصیف کردند.
به گزارش خبرگزاری سما، در بیانیه جنبش حماس در این باره آمده است: واکنش منحصر به فرد و بزرگ مجاهدین حزب‌الله علیه چندین هدف حیاتی و استراتژیک در عمق رژیم صهیونیستی که در پاسخ به جنایت ترور فواد شکر و جنایات و تجاوزات مستمر در نوار غزه و لبنان انجام شد را تبریک می‌گوییم.
حماس اضافه کرد: ما تأکید می‌کنیم که این پاسخ محکم و متمرکز که به عمق رژیم صهیونیستی اصابت کرد، سیلی به صورت کابینه رژیم اشغالگر فاشیست است. در این بیانیه همچنین تاکید شده است: عملیات حزب‌الله حامل این پیام است که تروریسم و جنایات آن علیه ملت‌های فلسطین و لبنان بی‌پاسخ نخواهد ماند و رژیم اشغالگر به اهداف و برنامه‌های تهاجمی خود نخواهد رسید.
جنبش حماس در ادامه حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان را به شدت محکوم کرد.
جنبش جهاد اسلامی نیز در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: به حزب الله به خاطر حمله‌ای که به عمق رژیم اشغالگر انجام داد و موفقیتش در انجام حملات شجاعانه و ثابت قدم بودن در مواضع و تحقق عهدش، تبریک می‌گوییم.
این جنبش اضافه کرد: این حملات نشان داد که دشمن صهیونیستی تنها زبان زور را می‌فهمد. این بیانیه پس از آن صادر شد که حزب‌الله لبنان صبح امروز اعلام کرد که مرحله نخست پاسخ به ترور «فواد شکر» فرمانده جهادی خود را به پایان رساند.
در این مرحله از پاسخ، حزب‌الله ۱۱ پایگاه و موضع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.
یک منبع در حزب‌الله اعلام کرد: ارتش اسرائیل موفق به رهگیری پهپادهای تهاجمی ما نشد و ما با پرتاب تعداد زیادی موشک موفق شدیم ارتش اسرائیل را گمراه کنیم.
وی همچنین اعلام کرد: ما دو هدف اصلی را در شمال تل آویو هدف قرار دادیم که متعاقبا آنها را اعلام خواهیم کرد.

معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری:
مطالبات مردم را به اطلاع رئیس‌جمهور
و اعضای دولت می‌رسانیم
 معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: به دنبال ارتباط نهاد ریاست جمهوری با مردم و انتقال مطالبات آنها به رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت هستیم.
محمدجعفر قائم‌پناه در گفت‌وگویی درباره وظیفه نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: نهاد ریاست جمهوری با دریافت نظرات و اطلاع از دغدغه‌های مردم، در مسیر هماهنگی با دستگاه‌ها برای تحقق مطالبات عمومی حرکت می‌کند.
وی ادامه داد: چارچوب تعیین‌شده توسط رئیس‌جمهور با محوریت سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی نظام و  برنامه هفتم توسعه است و دولت در این چارچوب فعالیت می‌کند. با این حال رویکرد آقای پزشکیان، خدمت به همه مردم است. بنابراین دستگاه‌ها ملزم هستند که مردم را ارباب خودشان بدانند و رضایت آنها را جلب کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه