روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد - شماره 4658

مدیرعامل راه‌آهن اعلام کرد؛

رشد ۱۱ درصدی مجموع عملکرد باری و مسافری راه آهن


  مدیرعامل راه‌آهن گفت: با افزایش چشمگیر ۲۱۹ درصدی جابجایی مسافر ریلی، حمل بار برخلاف پیش‌بینی‌ها تنها ۱۹ درصد کاهش یافت که در مجموع منجر به افزایش ۱۱ درصدی شاخص حمل شد.
به گزارش کائنات، سید میعاد صالحی مدیرعامل راه آهن در صفحه شخصی خود نوشت: هر دو حوزه مسافر و بار در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و اقتصادی راه‌آهن از اهمیت بسزا برخوردارند و شاخص حمل، به سنجش «مجموع عملکرد» حمل بار و مسافر راه آهن می‌پردازد. وی ادامه داد: این شاخص در ۱۴۰۲ نسبت به ۱۳۹۹, ۱۱ درصد رشد کرد و انشاالله این مسیر رشد در دولت چهاردهم نیز با قوت ادامه می‌یابد. صالحی اعلام کرد: شاخص حمل، به سنجش «مجموع عملکرد» حمل بار و مسافر راه آهن می‌پردازد و این شاخص در سال گذشته نسبت به ۱۳۹۹, ۱۱ درصد رشد کرد و انشاالله این مسیر رشد در دولت چهاردهم نیز با قوت ادامه می‌یابد. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در سال ١٣٩٩ با شیوع کرونا و کاهش تقاضای سفر و حذف اکثر قطارهای مسافری، عمده ظرفیت زیرساخت و لکوموتیو و بودجه نگهداری و تعمیرات به حوزه بار اختصاص یافت و حمل بار ریلی افزایش یافت. مدیرعامل راه‌آهن تصریح کرد: با رفع محدودیت‌های کرونا و افزایش قطارهای مسافری، بحمدالله توانستیم توازن را به حمل بار و مسافر بازگردانیم. وی گفت: البته با افزایش چشمگیر ۲۱۹ درصدی جابجایی مسافر ریلی و با تلاش‌های صورت گرفته، حمل بار برخلاف پیش‌بینی‌ها تنها ۱۹ درصد کاهش یافت که در مجموع منجر به افزایش ۱۱ درصدی شاخص حمل شد.

تورم گاوداری‌های صنعتی اعلام شد
  در تیر ماه ۱۴۰۳، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به منفی ۰.۶ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۰.۰ درصد)، ۰.۶ واحد درصد کاهش دارد. به گزارش کائنات، مرکز آمار ایران طی گزارشی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در تیرماه سال جاری را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، در تیرماه  ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری­‌های صنعتی (بر مبنای سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۴۸۴.۷ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۶ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۱.۰ درصد افزایش داشته است. همچنین میانگین شاخص ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۴۱.۰ درصد افزایش یافته‌است.
*کاهش تورم ماهانه
در تیر ماه ۱۴۰۳، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری­‌های صنعتی نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به منفی ۰.۶ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۰.۰ درصد)، ۰.۶ واحد درصد کاهش دارد. در میان اقلام گاوداری صنعتی، بیشترین میزان تورم ماهانه مربوط به قلم «کود» (۴.۵ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به قلم «گاو حذفی» (۲.۰- درصد) است.
*کاهش تورم نقطه به نقطه
در تیر ماه ۱۴۰۳، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌­های صنعتی نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به ۱۱.۰ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۸.۰ درصد)، ۱۷ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات گاوداری‌­ های صنعتی به ازای تولید قلم‌­های خود در داخل کشور، در تیر ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱.۰ درصد افزایش دارد. در بین اقلام گاوداری‌­های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم «شیر» (۱.۴ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «گوساله نر زیر چهار ماه» (۴۷.۰ درصد) است.
*کاهش تورم سالانه
در تیر ماه ۱۴۰۳، تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری‌­های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل به ۴۱.۰ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۴۵.۴ درصد)، ۴.۴ واحد درصد کاهش نشان می‌­دهد. در ماه مورد بررسی، در میان اقلام گاوداری‌­های صنعتی در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم «شیر» (۱۶.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به  «گاو تلیسه» (۱۱۹.۹ درصد) است.

رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛
افتتاح تالار مبادلات ارز توافقی در نیمه اول شهریور
 رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به طراحی و توسعه ابزارهای معاملاتی مختلف برای تثبیت بازار ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: بانک مرکزی با هدف افزایش شفافیت، کارآمدی و پایداری بازار ارز کشور، نیمه اول شهریورماه «تالار مبادلات ارز توافقی» را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران راه اندازی و از «سامانه بومی این مبادلات» رونمایی می کند.
به گزارش کائنات، محمدرضا فرزین تصریح کرد: با راه اندازی تالار مبادلات ارز توافقی، امکان معاملات بین واردکنندگان و صادرکنندگان مشمول ارز اشخاص در یک «بسته معاملاتی یکپارچه» جهت معامله ارز و پروانه صادراتی به صورت توام با ضمانت بانک های عامل ایجاد می شود. رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به ویژگی های تالار مبادلات ارز توافقی تاکید کرد: در این بازار، « کشف قیمت بصورت حراج و نقد « صورت می‎ گیرد و انتظار می ‎رود با انتقال تدریجی و برنامه ریزی شده معاملات ارزی کشور به تالار مبادله ارز توافقی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، استفاده از سایر ابزارهای معاملاتی بازار ارز نیز توسعه یابد. گفتنی است؛ بر اساس سیاست بانک مرکزی، تدوین راهبردها، تنظیم گری و نظارت بر عهده بانک مرکزی بوده و مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان بازوی اجرایی، عملیات بازار ارز و اجرای معاملات را تحت نظارت بانک مرکزی انجام می دهد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه