روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۴ تير - شماره 4634

سخنگوی صنعت برق کشور مطرح کرد

لزوم مصرف بهینه برق توسط تکایا و هیئت‌های عزاداری حسینی

  سخنگوی صنعت برق از صاحبان مجالس عزای حسینی درخواست کرد که در ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام)، موارد ایمنی و مصرف صحیح و بهینه برق را در دستور کار خود قرار دهند.
به گزارش کائنات و به نقل از پاون، ​مصطفی رجبی مشهدی با تاکید براینکه هیئت‌ها و تکایا نکات ایمنی اتصال برق را رعایت کنند و از هر گونه دخالت غیرمجاز در تأسیسات برق رسانی منصوبه و وصل خودسرانه، غیر ایمن و غیرمجاز انشعاب برق به طور جدی و اکید پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: در راستای پیشگیری از وقوع حوادثی مانند برق گرفتگی، آتش سوزی رعایت موارد ایمنی از سوی مردم شریف و عزاداران حسینی، بسیار حائز اهمیت است و به این منظور استفاده از اتصالات و تجهیزات ایمن و استاندارد و خودداری از اقدام برای ایجاد اتصال کابل به شبکه برق، نصب نکردن پرچم، نشان در حریم شبکه‌های هوایی برق و رعایت نکات ایمنی در تأمین برق باید مورد توجه قرار گیرد.
رجبی مشهدی در عین حال تصریح کرد: هیئت‌های مذهبی همچنین از نصب داربست در محدوده حریم شبکه و جوشکاری روی پایه‌های شبکه و صعود افراد غیر‌فنی در تأسیسات برق‌رسانی برای نصب هرگونه پرچم، پلاکارد و بنر خودداری و حفظ فاصله ایمنی حداقل ١.٥ متری از شبکه‌های برق را رعایت کنند.
سخنگوی صنعت برق در عین حال با توجه به بالا بودن دمای هوا در این فصل از سال و نیاز به استفاده از سیستم سرمایشی در مساجد و تکایا بر ضرورت و صرف صحیح و بهینه برق تاکید کرد و گفت: توصیه می‌شود برای تأمین روشنایی محل‌های برپایی مراسم به جای لامپ‌های پرمصرف از لامپ‌های کم مصرف یا «ال ای دی» استفاده و در مساجد، تکایا، حسینیه‌ها کولرهای آبی روی دور کند و اسپلیت‌ها روی درجه 24 درجه تنظیم شود تا صنعت برق در این روزهای گرم برای تامین برق پایدار مشترکان با مشکل مواجه نشود .

ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور خبر داد؛
مصرف ۶ برابری کولرهای گازی نسبت به آبی
  ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور با بیان اینکه در روزهای اوج مصرف ۲۵ درصد برق کشور توسط کولرهای گازی استفاده می‌شود، افزود: کولرهای گازی نسبت به کولرهای آبی ۴ تا ۶ برابر برق بیشتری مصرف می‌کنند.
سعید میرشریفی با اشاره به اینکه مصرف برق کشور در ساعات اوج بار شبکه به بیش از ۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده است، گفت: این روزها که در فصل گرم سال قرار داریم ۶۰ درصد انرژی برق تولیدی کشور در بخش خانگی مصرف می‌شود که در این بین ۴۰ درصد از کل مصرف برق به سامانه‌های سرمایشی اختصاص دارد.
ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق کشور اضافه کرد: چیزی حدود ۱۰ میلیون کولر گازی در فصل تابستان در کشور فعال می‌شود و حدوداً ۲۰ هزار مگاوات مصرف برق کشور را در ساعات اوج بار مصرف می‌کنند که معادل ۲۵ درصد کل مصرف برق کشور است.
وی با بیان اینکه مصرف برق کولرهای گازی ۴ تا ۶ برابر کولرهای آبی است، اضافه کرد: در مناطق گرمسیری به دلیل بالاتر بودن الگوی مصرف برق فصل گرم و نیز آب و هوای گرم و مرطوب استفاده از کولر گازی مانعی ندارد، اما در این مناطق نیز مشترکان می‌توانند با کاهش تعداد کولرهای گازی فعال در محیط کار و یا خانه و محدود کردن کولرهای روشن در اتاق‌های غیرکاربردی در کاهش مصرف برق و همچنین هزینه‌های آن نقش بسزایی داشته باشند.
این کارشناس صنعت برق با تأکید بر لزوم استفاده از کولرهای آبی در مناطق غیرگرمسیر کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه مشترکانی که در مناطق عادی از کولر گازی استفاده می‌کنند، میزان مصرف بالاتر از الگو را تجربه می‌کنند، هزینه برق مصرفی آن‌ها در مقایسه با مشترکانی که از کولرهای آبی استفاده می‌کنند، به مراتب افزایش می‌یابد.
وی در تشریح این موضوع افزود: به عنوان نمونه اگر هزینه برق مصرفی یک کولر آبی ماهیانه در فصول گرم ۲۰۰ هزار تومان باشد، یک کولر گازی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و چه بسا بیشتر برای مشترکانی که در مناطق عادی زندگی می‌کنند، هزینه در پی خواهد داشت.
میرشریفی خاطرنشان کرد: برای مناطق عادی همانند یزد، اصفهان و تهران که هوای خشک دارند و اقلیم این مناطق با مکانیزم فعالیت کولرهای گازی تناسبی ندارد، استفاده از کولرهای گازی توصیه نمی‌شود.
وی افزود: مشترکانی که در مناطق عادی زندگی می‌کنند، می‌توانند با استفاده و خرید کولرهای آبی و قرار دادن کولر روی دور کند و اقدامات دیگر مانند نصب سایبان بر روی آن، میزان مصرف برق این سامانه‌های سرمایشی را تا ۵۰ درصد کاهش دهند و در حفظ پایداری شبکه نقش بسزایی داشته باشند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه