در پیامی به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا؛
رهبر انقلاب: برجستهترین مسئله امروز جهان
شکست تمدن غرب است
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به پنجاه و هشتمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، با اشاره به مسائل پیچیده کنونی جهان، بر نقشآفرینی و اثرگذاری این دانشجویان در مسائل بزرگ با تکیه بر انگیزه، ایمان و اعتمادبهنفس تأکید کردند.
در قسمتی از پیام ایشان آمده است:مسائل مهم و زخمهای تازه و کهنه جهان را میشناسید. تازهترین آنها فاجعه بینظیر غزّه است. برجستهترین آنها شکست اخلاقی و سیاسی و اجتماعی غرب و سیاستمداران غربی و تمدّن غربی است. عبرتآمیزترین آنها ناتوانی لیبرالدمکراسی مدّعیانِ آن در استقرار آزادی بیان و غفلت مرگبار آنان از موضوع عدالت اقتصادی و اجتماعی است. بارقه کمسو ولی امیدبخشِ اعتراضاتِ مردمی و بهخصوص دانشجویی در آمریکا و اروپا نیز از مسائل مهمّ کنونی است. منطقه غرب آسیا و کشور عزیز ما نیز با مسائل کوچک و بزرگ متعدّد روبهرویند. همه اینها زمینههای اندیشه و کار و ابتکار برای مجموعه مبارکی همچون اتّحادیه شما است.
رئیس سازمان فضایی ایران خبر داد
۳ پرتاب آزمایشی منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی
تا پایان ۱۴۰۳
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: امسال ۲ یا ۳ پرتاب آزمایشی منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی انجام میشود و از سال آینده، بعد از پرتابهای آزمایشی و رفع ایرادات، پرتابهای اصلی را خواهیم داشت.
حسن سالاریه، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران، ضمن اشاره به اینکه در صنعت فضایی در ۳ سال گذشته و در دولت سیزدهم ۱۲ پرتاب فضایی انجام شد، اظهار کرد: ۱۰ پرتاب بومی و ۲ پرتاب بینالمللی داشتیم که در قیاس با ۱۰ سال گذشته به لحاظ تعداد پرتاب و همچنین به لحاظ کیفیت یک رکورد محسوب میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: علاوه بر این، شاهد بودیم که ۲ تا از مهمترین پرتابگرهای ما یعنی پرتابگر قائم ۱۰۰ و پرتابگر سیمرغ در همین دولت به تصویب رسید.
وی با بیان این مطلب که در دولت سیزدهم ماهوارههای متعددی به اتمام رسید، گفت: بهطور مثال، در همین دولت نمونه پروازی و نمونه کیفی ماهواره ناهید به اتمام رسید و نمونه ارتقایافته ماهواره پارس بهزودی به پایان خواهد رسید. پروژههای متعدد دیگری، مثل نمونه پروازی پروژه بلوک انتقال مداری سامان، نیز به اتمام رسیده است.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به انجام پروژههای متعدد با همکاری بخش خصوصی گفت: قریب به یک هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی پروژه داشتیم که در کل تاریخ صنعت فضایی ایران بینظیر است. فعالیت بسیار خوبی توسط بخش خصوصی در صنعت فضایی شکل گرفت که میتوان به پروژههای متعددی مثل ماهواره منظومه باریکباند شهید سلیمانی و پروژه تضمین خرید از ماهوارههای بومی-سنجشی اشاره کرد. همچنین پرتاب موفق ماهواره خیام را داشتیم که برای نخستین بار ایران توانست به تصاویر یک متر رنگی از ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری دست یابد که در حوزههای مختلف کاربردهای زیادی دارد. سالاریه در ادامه به توسعه زیرساختهای حوزه فضایی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: بهطور مثال، در این دولت زیرساخت پایگاه چابهار توسعه یافت که در کشور و منطقه بینظیر است؛ این اقدامات حاصل یک دولت سرحال، پرکار، پرانرژی و وقتگذار است که شبانهروزی کار کرد.
وی از دو پرتاب ماهواره در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: یک نمونه ماهواره تحقیقاتی و یک نمونه هم بلوک انتقال مداری که انشاالله تست مداری روی آن انجام میشود، بهزودی پرتاب خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران درباره آخرین وضعیت پایگاه فضای چابهار گفت: ما در پایگاه چابهار در حوزه پرتابهای سوخت جامد فعالیت میکنیم که یک پروژه بزرگ است. برنامه این است که تا انتهای سال نخستین پرتاب مداری را از پایگاه چابهار انجام دهیم. هماکنون فاز نخست این پایگاه ۵۷-۵۸ درصد پیشرفت داشته است و روزبهروز و ماهبهماه درصد پیشرفت آن در حال افزایش است. سالاریه درباره آخرین وضعیت ساخت منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی نیز توضیح داد و گفت: الحمدالله فاز نخست این ماهواره به اتمام رسیده و در فاز ساخت نمونههای آزمایشگاهی قرار دارد. امسال ۲ یا ۳ پرتاب آزمایشی ماهواره منظومه شهید سلیمانی انجام میشود و از سال آینده بعد از پرتابهای آزمایشی و رفع ایرادات، پرتابهای اصلی را خواهیم داشت.