روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۲ تير - شماره 4626

قراردادهای ۲۵ میلیارد دلاری آرامکو برای تقویت تولید گاز


 آرامکوی سعودی با هدف تقویت تولید گاز طبیعی، قراردادهای ساخت به ارزش ۲۵ میلیارد برای توسعه پروژه گازی جفوره اعطا کرد.
در بیانیه آرامکو آمده است: قراردادهای منعقد شده شامل قراردادی به ارزش ۱۲.۴ میلیارد دلار برای افزایش تولید گاز در جفوره، بعلاوه ۸.۸ میلیارد دلار برای توسعه به اصطلاح سیستم گاز مستر است که گاز طبیعی را به مشتریان در سراسر کشور تحویل می‌دهد. آرامکو همچنین قراردادهایی به ارزش ۲.۴ میلیارد دلار برای دکل‌های گازی منعقد کرد.
عربستان سعودی صاحب یکی از بزرگترین ذخایر گاز در جهان است. توسعه میدان جفوره که تخمین زده می‌شود ۲۰۰ تریلیون فوت مکعب گاز داشته باشد، ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه دارد و تولید گاز این شرکت را تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکو در بیانیه خود اعلام کرد: اعطای این قراردادها، نشان‌دهنده اعتقاد راسخ ما به آینده گاز به‌عنوان یک منبع مهم انرژی و همچنین خوراک حیاتی برای صنایع پایین‌ دستی است. وسعت سرمایه‌گذاری جدید ما در جفوره و توسعه سیستم گاز مستر ما، قصد ما برای یکپارچگی بیشتر و رشد کسب ‌و کار گاز با هدف پاسخگویی به تقاضای فزاینده پیش‌بینی ‌شده را بارز می‌کند.
در گذشته آرامکو جوینت ونچرهایی با شرکت‌هایی نظیر رویال داچ شل و توتال برای اکتشاف و حفاری گازی طبیعی در عربستان سعودی تشکیل داده بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، آرامکو اعلام کرده است که گاز حاصل از این پروژه در وهله نخست، برای تامین صنایع داخلی کشور استفاده می‌شود و هر گونه ظرفیت مازاد، به طور بالقوه برای تولید هیدروژن آبی استفاده خواهد شد یا به شکل گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) صادر می‌شود.

تاسیس نهاد دولتی در چین برای حفاری عمیق نفت و گاز
 چین نهاد جدیدی ایجاد می‌کند که تولیدکنندگان ملی نفت و سایر شرکت‌های دولتی را برای جست‌وجوی ذخایر نفت و گاز در سطوح فوق عمیق و استخراج منابع غیرمرسوم، گروه بندی می‌کند.
به گزارش کائنات، گروه انرژی دولتی  CNPC در وب سایت خود اعلام کرد تشکیل این نهاد پاسخی به درخواست شی جین پینگ، رئیس جمهور چین برای داشتن «نیروهای مولد جدید» است که به امنیت انرژی کشور کمک می‌کند.
علاوه بر CNPC و  سینوپک که دو تولیدکننده بزرگ نفت و گاز در چین هستند، نهاد جدید هفت گروه دولتی دیگر از جمله شرکت علوم و صنایع هوافضای چین، گروه فولاد بائوو، سازنده تجهیزات سینوماچ، گروه دانگ فانگ الکتریک و مینمنتال را گرد هم می‌آورد.
این گروه منابع مرسوم را در چاه‌های فوق‌عمیق حفاری خواهد کرد که تا عمق ۱۰۰۰۰ متری زیر سطح زمین در مناطقی مانند منطقه حوضه تاریم شمال غربی سین کیانگ حفاری خواهد کرد. همچنین به دنبال بهره برداری از نفت شیل عمیق و منابع گاز زغال‌سنگ است.
چین بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان است و تقریبا سه چهارم نیازهای خود را از طریق واردات، تامین می‌کند. این کشور میلیاردها دلار برای حفظ تولید نفت خام داخلی خود در بالای چهار میلیون بشکه در روز سرمایه‌گذاری کرده و این سطح برای تقویت فعالیت‌های تولیدی و خدمات نظامی این کشور ضروری است.
بر اساس گزارش رویترز، سال‌ها تلاش شرکت‌های بزرگ نفتی دولتی برای حفاری عمیق‌تر در خشکی و تسریع توسعه در میادین نفتی فراساحلی، به رشد ۲ درصدی تولید از سال ۲۰۱۸ منجر شده است. با این حال، شرکت‌های دولتی باید با کاهش تولید در میادین بزرگ بالغ مبارزه کنند. آنها همچنین با چالش‌های زمین شناسی و هزینه استخراج منابع نفت و گاز شیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیرعامل شرکت حفاری شمال:
دکل حفاری سحر ۱ برای بازسازی به ساحل رسید
 مدیرعامل شرکت حفاری شمال گفت:‌ دکل حفاری سحر ۱ پس از ۱۳ سال فعالیت بدون وقفه و حفاری در ۱۹ میدان نفتی و گازی مشترک به متراژ ۵۰ هزار و ۵۰۲ متر، برای بازسازی و تعمیرات اساسی به ساحل بندرعباس رسید.
به گزارش کائنات و به‌نقل از شانا، علیرضا سلمان‌زاده با اشاره به اینکه دکل حفاری سحر ۱ پس از بازسازی و تعمیرات اساسی، فعالیت خود را به‌منظور حفاری و تکمیل چاه‌های نفتی و گازی کشور آغاز خواهد کرد،‌ افزود:‌ فرایند بازسازی دکل حفاری سحر ۱ حدود ۶۰ روزه خواهد بود.
وی ادامه داد: این عملیات در دو بُعد بازسازی سازه و تعمیرات اساسی تجهیزات انجام می‌شود.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال با اشاره به ویژگی‌های عملیات بازسازی و تعمیرات اساسی دکل حفاری سحر ۱ تاکید کرد: این عملیات در حوضچه خشک انجام شده و فرایندی تمام‌ایرانی است که در کشور با اتکا به توان مهندسان، متخصصان و تجهیزات داخلی انجام می‌شود.
سلمان‌زاده بیان کرد: از دیگر ویژگی‌های این بازسازی، سرعت آن است، زیرا این فرایند ماه‌ها به طول می‌انجامد، اما با برنامه‌ریزی دقیق انجام‌شده، بازسازی اساسی دکل حفاری سحر ۱ طی ۶۰ روز انجام می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه