روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۲ تير - شماره 4626

مصوبه تشکیل بنیاد بین­‌المللی شهید رئیسی ابلاغ شد


  سرپرست ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تشکیل بنیاد بین­‌المللی شهید رئیسی» مصوب جلسه ۹۰۱ این شورا در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ را برای اجرا ابلاغ کرد.
دکتر «محمد مخبر» در این ابلاغیه تاکید کرد:‌ «ماده واحده - با هدف اعتلا و معرفی ملی و بین‌المللی الگوی حکمرانی متعالی انقلاب اسلامی و بزرگداشت و امتداد راه و روش مدیریتی آیت‌الله شهید رئیسی، «بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی» تشکیل می‌شود.
تبصره- مأموریت‌ها و ساختار بنیاد و مفاد اساسنامه آن به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این گفته بود تاسیس بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، در قانون فعالیت های متنوعی برای این بنیاد پیش بینی شده است و به تدریج جزئیات بیشتری از برنامه ها را در اختیار مردم عزیز قرار می دهیم.
افزون بر این، محمد مخبر ماده واحده «برگزاری همایش ملی حکمرانی مکتبی شهیدجمهور» مصوب جلسه ۹۰۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد.
«ماده واحده - نظر به تجربه‌ کامیاب الگوی حکمرانی دولت رئیس جمهور شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی (ره) و ضرورت تبیین مبانی، مؤلفه‌ها و دستاوردهای این تجربه‌ ارزشمند و اثربخش کردن آن در روند مدیریت شئون کشور، «همایش ملی حکمرانی مکتبی شهید جمهور» با محوریت و مدیریت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و پشتیبانی هیأت وزیران، مقارن چهلمین روز شهادت شهدای خدمت برگزار می­‌ شود.


 پنج اقتصاددان:
 انتخابات ۱۵ تیر نه برای بیان خواسته‌ها، بلکه برای اعلام ناخواسته‌هاست
  داود سوری، محمد طبیبیان، موسی غنی‌نژاد، فرهاد نیلی و مسعود نیلی پنج اقتصادانانی هستند که در بیانیه‌ای به تحلیل انتخابات ۸ تیر پرداختند و دیدگاه خود را درباره انتخابات ۱۵ تیر مطرح کردند.
انتخابات هشت تیرماه ۱۴۰۳، پیام‌های مهم و متعددی دربر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همه آن‌ها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور، یا آینده مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تاییدشده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن، بگویند که خواستارِ تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.
نمی‌توان کتمان کرد که بخشی از آنانی هم که رای دادند، در حوزه‌هایی، با گروه اول، هم‌نظر بودند؛ مگر در این نکته که، هنوز رگه‌هایی از امیدِ به بهبود در دل داشتند. شاید همه‌ی پیام‌ها را بتوان در این عبارت کوتاه اما بسیار هشداردهنده خلاصه کرد که؛ بخش بزرگی از جامعه، این صندوق رای -که می‌تواند مسالمت‌آمیزترین و کم‌هزینه‌ترین ابزار برای حل مشکلات بزرگ از جمله تعارض منافع باشد- را، ناتوان از انجام ماموریت یاد شده ارزیابی می‌کنند.
اینکه آیا همه پیام‌هایی که در رخداد روز ۸ تیرماه، توسط مردم داده شد، شنیده هم شده است یا نه را آینده آشکار خواهد کرد. آیا این پیام مهم شنیده شد که ظرفیت‌های در اختیار، برای ایجاد تغییراتی حتی اندک و تدریجی، ولی پایدار و ماندگار در زندگی مردم، در حال زوال است؟
ما در مناسبت‌های دیگر، هشدار داده‌ایم که التهاب‌های بزرگ خارجی در کنار چالش‌های عظیم اقتصادی در حوزه‌های آب، انرژی، بودجه و فرابودجه، بانک، صندوق‌های بازنشستگی، و فقر و نابرابری، در یک طرف و التهاب‌های عمیق سیاسی، فرهنگی و اجتماعیِ داخلیِ برآمده از شکاف در حال بزرگ‌تر شدن بین‌نسلی در طرف دیگر، جامعه‌ی ایران را بسیار ناپایدار کرده است. این شکنندگی ناشی از آن است که حسب تجربه، گروه‌های بزرگی از زنان، جوانان و بخش بزرگی از قشر متوسط، کسانی را که رای و نظر آن‌ها را در نظام حکمرانی نمایندگی و پیگیری کنند نمی‌یابند.
لازم می‌دانیم توجه هم وطنان گرانقدر را به این نکته مهم جلب کنیم که زمین بازی انتخابات روز ۱۵ تیر با انتخابات روز ۸ تیر متفاوت‌است. کارکرد انتخابات ۱۵ تیر، به‌طور کامل و بسیار تعیین کننده، پیش‌گیرانه و سلبی است. این انتخابات به طور ناگزیر، نه برای بیان خواسته ها، بلکه برای اعلام ناخواسته هاست. برای پیش گیری از تحمیل هزینه‌های بیشتر بر تن نحیف ایران عزیز و ممانعت از حاکم شدن باورها و سیاست‌هایی است که بارها نخواستن آن‌ها فریاد زده شده است.
از نظر ما، ابعاد بزرگ مشکلات خارجی و خطرات بزرگ‌تر پیش روی مرتبط با آن، در کنارِ شکاف‌های عمیق و واگرای ناشی از ناترازی‌های مالی و زیست محیطی، ظرفیتی را برای تحمل ضربات ناشی از رویکردهای پرهزینه در روابط خارجی و آزمودن ایده‌های توهم‌آلود و علم ستیز در مواجهه با مشکلات داخلی، باقی نگذاشته است.
از این‌رو، خاضعانه از شما ملت شریف ایران، به ویژه زنان و جوانان، دعوت می‌کنیم، صرفا برای کاهش احتمال مواجه شدن با بحران‌های غیر قابل کنترل و افتادن در مسیر صعب بدون بازگشت، در انتخابات تعیین‌کننده‌ی روز ۱۵ تیر شرکت کنید.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه