روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ يکشنبه ۳ تير - شماره 4619

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست خبر داد؛

تامین حق‌آبه پایدار دریاچه ارومیه از تصفیه‌خانه‌ تبریز و ارومیه


  رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: بحث تأمین حق‌آبه پایدار از تصفیه‌خانه تبریز و ارومیه به میزان سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب یک اقدام مهم و اثرگذار بود که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شد.
علی سلاجقه، با بیان اینکه در دولت سیزدهم پروژه‌های سخت‌افزاری دریاچه ارومیه به پایان رسید و پروژه‌های نرم‌افزاری با همکاری وزارت نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد، اظهار کرد: یکی از مشکلات در روند آبرسانی به دریاچه ارومیه، گرفتن آب در مسیر است البته اینها کشاورزان بومی منطقه نیستند بلکه خوش نشینانی هستند که در آنجا زندگی می کنند که با همکاری وزارت جهاد در حال ساماندهی آنها هستیم.
وی با بیان اینکه  بحث تأمین حق‌آبه پایدار از تصفیه‌خانه تبریز و ارومیه که به میزان سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب یک اقدام مهم و اثرگذار بود که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شد، گفت: حجم فعلی آب در دریاچه ارومیه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب تخمین زده شده که با اقدامات راهبردی که انجام گرفته، دیگر شاهد حذف دریاچه ارومیه از روی نقشه کشور نخواهیم بود و ریل‌گذاری موثری در راستای احیای این دریاچه در سه‌ سال فعالیت دولت سیزدهم انجام شده است. او با بیان اینکه در ۳ سال فعالیت دولت مردمی، ۴ جلسه شورای عالی محیط زیست برگزار شد که بی‌سابقه بود و در این دوره، ۸۰۰ هزار هکتار به اراضی مناطق چهارگانه محیط زیست اضافه کردیم، گفت: سیاست اصلی ما در زمینه پسماند تفکیک از مبدا است که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. وی اظهار کرد: در این زمینه بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست که محل مناسبی برای ارتقای فرهنگ در این زمینه است، افتتاح شده و کارها در حال انجام است. او با بیان اینکه طرح مدیریت مردمی پسماند در روستاهای شمال کشور آغاز شده و در حال تسری و گسترش در تمام نقاط کشور است، اظهار کرد: سراوان یکی از معضلات ما در زمینه پسماند بود که ۹۰ درصد ساماندهی آن انجام شده و به زودی پایان می‌یابد.
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسأله بعدی پسماندهای منطقه آرادکوه است که برنامه جابجایی مجتمع آرادکوه در دستور کار است، گفت: در این راستا با شهرداری تهران در این زمینه مذاکره کردیم که به زودی ساماندهی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از تاکیدات رئیس‌جمهور شهید، مدیریت پسماند در کشور بود و تاسیس سازمانی ملی در این راستا بود که جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده و مرکز آن در وزارت کشور ایجاد شده است، گفت: دیگر پروژه‌ای با عنوان پتروشیمی میانکاله وجود ندارد و الان هیچ ساخت و سازی در منطقه انجام نمی‌شود.
سلاجقه با بیان اینکه پس از بستن پرونده پتروشیمی میانکاله، چند روز پس از آن، بتن‌ریزی در منطقه گزارش شد که بلافاصله ورود کردیم و جلوی کار برای همیشه گرفته شد، گفت: زباله‌سوزها یکی از مشکلات آلودگی هوا هستند و به ویژه در حاشیه و جنوب غرب تهران آلودگی هوا را به شدت افزایش می‌دهند. وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست پایش‌های شبانه دارد و برای مراکزی که تمکین نمی‌کردند پرونده قضایی تشکیل شد، گفت: قوه قضائیه و شهرداری تهران در این زمینه همکاری خوبی دارند.

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز اعلام کرد؛
ارائه ۲۸ خدمت شرکت ملی گاز ایران
در پنجره هوشمند خدمات‌رسانی دولت
 مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران گفت: این شرکت در دولت سیزدهم با طراحی سامانه و اتصال آن به پنجره هوشمند خدمات‌رسانی دولت، توانسته است ۲۸ مورد از خدمات تخصصی و عمومی شرکت را به‌طور مستقیم در دسترس مشترکان قرار دهد.
به گزارش کائنات و به‌نقل از شانا، سیدمحمد سراجی در تشریح عملکرد مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات در سه سال اخیر بیان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون با نیروهای توانمند در مناطق عملیاتی، شرکت‌های گاز استانی و پالایشگاه‌ها، اقدام‌های مثبتی در زمینه توسعه و تقویت زیرساخت‌ها انجام شده است.
وی درباره توسعه و تقویت زیرساخت‌ها در این حوزه توضیح داد: طراحی مرکز زیرساخت داده‌های شرکت ملی گاز ایران با مساحت ۱۵۰ مترمربع، ازجمله این اقدام‌هاست. مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران افزود: با هدف مکان‌محورشدن تجهیزات و دارایی‌های شرکت، طراحی و اجرای اپلیکیشن‌های ملی مانند سامانه IGN در دستور کار قرار گرفت. این سامانه در دو بخش گازهای استانی و بخش انتقال گاز ایران در حال اجراست. سراجی با اشاره به اهتمام شرکت ملی گاز ایران برای اجرای مصوبه‌های دولت، تصریح کرد: در حوزه مأموریت این مدیریت موضوع اتصال به پنجره واحد خدمات هوشمند دولت در بستر ESE اجرا و پس از دریافت تأیید سازمان پدافند غیرعامل، ۲۸ خدمت شرکت ملی گاز ایران به‌منظور دسترسی مشترکان به خدمات، روی این پنجره فعال شد. وی با اشاره به طراحی سامانه متمرکز شبکه‌های گازرسانی گفت: این سامانه به‌صورت متمرکز در اختیار شرکت‌های تابع قرار داده شده است تا از آن برای استفاده در فرایند طراحی شبکه بهره‌ گرفته شود.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران در پایان با تأکید به اهمیت اجرای طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز در فرایند بهینه‌سازی مصرف اعلام کرد: کارهای مشاوره‌ای مرتبط با حوزه مأموریت این واحد انجام شده و در مرحله پایلوت در برخی شرکت‌های تابع است تا پس از آزمون نهایی و اخذ مجوز پروژه اصلی، در کشور اجرایی شود.

سخنگوی صنعت برق اعلام کرد؛
معامله ٦٠ درصد برق مورد نیاز کشور
در بورس انرژی
 سخنگوی صنعت برق گفت: ٦٠ درصد برق مورد نیاز کشور در خرداد ماه توسط شرکت‌های توزیع، نیروگاه‌های خصوصی و دولتی و صنایع در بورس انرژی معامله شد.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اجرایب طرح اصلاح جریان مالی صنعت برق که از اردیبهشت امسال و با هدف هدایت معاملات برق به بورس انرژی و ایجاد فضای رقابتی و شفاف برای همه بازیگران بورس آغاز شده است، گفت: در ماه نخست اجرای این طرح، حدود ٤٠ درصد برق مورد نیاز کشور در بورس انرژی معامله شد که این رقم در خرداد به ٦٠ درصد رسید و پیش بینی می شود در ماه‌های تیر و مرداد از ٦٠ درصد هم فراتر رود.
وی با بیان این که از ابتدای اجرای طرح اصلاح جریان مالی صنعت برق، شرکت توانیر به طور منظم و هفتگی ٥٠٠ میلیارد تومان برای خرید برق به حساب شرکتهای توزیع واریز کرده و این روند ادامه دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون ٣٠ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش حدود ٣٧٠٠ میلیارد تومان توسط شرکتهای توزیع نیروی برق خریداری شده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه