مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران:
۸۴درصد ناوگان شرکت ملی حفاری
در چرخه عملیات قرار دارد
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران گفت: ۸۴درصد ناوگان حفاری این شرکت در مناطق نفتخیز خشکی و دریایی کشور در چرخه عملیات قرار دارد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، بابک زنگنه با اشاره به اینکه این شرکت ۷۴ دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوقسنگین در تملک دارد، بیان کرد: از این تعداد ۶۲ دستگاه فعال و مابقی در مراحل تعمیر اساسی (اورهال) یا کاریابی است.
وی افزود: براساس برنامههای شرکت ملی نفت ایران و با توجه به حجم قراردادهای شرکت ملی حفاری با کارفرمایان اصلی و شرکتهای بخش خصوصی که در اجرای طرحها و پروژههای صنعت نفت فعالیت دارند، انتظار میرود شمار دیگری از دکلهای شرکت در سال جاری بهکارگیری شود.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران گفت: با تلاش مستمر و شبانهروزی کارکنان سختکوش این مجموعه بزرگ صنعتی، پارسال درمجموع ۱۲۴ حلقه چاه نفت و گاز تکمیل شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۲۵ حلقه و در قیاس با سال ۱۴۰۰، ۵۴ حلقه بیشتر بود و این روند صعودی امسال نیز هدفگذاری شده است.
زنگنه تصریح کرد: از شمار چاههای تکمیلشده در سال ۱۴۰۲، ۱۴ حلقه توسعهای، سه حلقه اکتشافی و ۱۰۷ حلقه تعمیری بوده است.
وی افزود: از مجموع چاهها، ۹۵ حلقه در گستره میدانهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، هفت حلقه در موقعیت عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی، ۱۰ حلقه در پروژههای شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در شرکت نفت فلات قاره، ۳ حلقه در طرحهای مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، ۴ حلقه در میدانهای شرکت نفت و گاز پارس و ۳ حلقه برای وزارت نیرو حفاری و تکمیل شد.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران متراژ حفاری چاهها در سال گذشته را ۸۵ هزار و ۲۶۸ هزار متر اعلام و بیان کرد: در بخش خدمات جانبی حفاری که افزون بر ۲۵ نوع خدمات جانبی تخصصی حفاری است، این شرکت در سال ۱۴۰۲ شاهد روند افزایشی حجم عملیات بود که در این ارتباط در مدیریت خدمات فنی ۴ هزار و ۶۱۴ عملیات و در مدیریت خدمات ویژه حفاری هزار و ۲۷۸ عملیات به ثبت رسید. همچنین در عملیات ویژه ۱۸ هزار و ۷۰۲ متر حفاری جهتدار و افقی روی ۳۰ حلقه چاه و ۹۰۶ متر عملیات مغزهگیری انجام شد که این خدمات در حفاری، تعمیر و تکمیل چاهها بهمنظور تأمین درخواست کارفرمایان حائز اهمیت است. زنگنه با بیان اینکه ۴۲ دکل ناوگان حفاری شرکت ملی حفاری ایران در وسعت عملیاتی پنج شرکت بهرهبرداری نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حال حفر و تکمیل چاههای نفت و گاز است، گفت: در دو ماه نخست امسال حفارمردان این شرکت به حفر و تکمیل ۲۰ حلقه چاه نفت شامل ۴ حلقه توسعهای و ۱۶ حلقه تعمیری مبادرت کردند و متراژ حفاری در این مدت به رقم ۱۹ هزار و ۵۶۹ متر رسید.
وزیر انرژی عربستان:
اوپکپلاس میتواند
تسهیل کاهش عرضه را متوقف یا معکوس کند
وزیر انرژی عربستان گفت: درصورتیکه برای اوپکپلاس محرز شود بازار به اندازه کافی قوی نیست، میتواند تسهیل کاهش عرضه را متوقف یا معکوس کند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، عبدالعزیز بنسلمان در مجمع اقتصادی روسیه در سنپترزبورگ ضمن مخالفت با دیدگاه کاهشی بانک آمریکایی گلدمن ساکس درباره توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) گفت: این ائتلاف در صورت تضعیف بازار میتواند افزایش تولید نفت را متوقف یا معکوس کند.
هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس پس از برگزاری سیوهفتمین نشست وزیران نفت و انرژی این ائتلاف توافق کردند که کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای را از اکتبر امسال بهتدریج طی یک سال آغاز کنند.
اعضای این ائتلاف در عین حال موافقت کردند کاهش عرضه روزانه ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکهای مصوب را تا پایان سال ۲۰۲۵ حفظ کنند.
قیمت نفت در بازارهای جهانی طی هفته گذشته با کاهش روبهرو شد و قیمت نفت خام شاخص برنت در پایان معاملات هفته گذشته به کمتر از ۷۷ دلار و پایینترین حد خود در چهار ماه اخیر رسید، هرچند قیمتها با اندکی بهبود به حدود ۷۹ دلار برای هر بشکه بازگشت. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که خروجی این نشست برای قیمتهای جهانی نفت خام کاهشی بود، زیرا آنها بهدنبال تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه هستند. گلدمن ساکس یکی از مؤسسههایی بود که گزارشی کوتاه و دوصفحهای با عنوان «مرحله نزولی تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه» منتشر کرد.
بنسلمان که همراه با شماری دیگر از وزیران نفت و انرژی و مقامهای اوپکپلاس در نشست مجمع اقتصادی روسیه در سنپترزبورگ شرکت کرده بودند، گفت: گلدمن ساکس از ارقام نادرستی برای رسیدن به نتایج خود استفاده کرده است.
وی افزود: من شمردم که طی دو صفحه گزارش این بانک آمریکایی هفت بار کلمه نزولی را آوردهاند و بدتر از آن این است که متأسفانه از نظر فنی و حرفهای آنها از اعدادی اشتباه استفاده کردهاند. وزیر انرژی عربستان گفت: درصورتیکه برای اوپکپلاس محرز شود بازار به اندازه کافی قوی نیست، میتواند تسهیل کاهش عرضه را متوقف یا معکوس کند.
انتقاد یار پوتین از افزایش ظرفیت
مازاد تولید نفت در خاورمیانه و غرب
ایگور سچین، از افزایش ظرفیت مازاد تولید که اقدامات اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت را خنثی کرده است، به شدت انتقاد کرد.
مدیرعامل روسنفت گفت: مجموع ظرفیت مازاد تولید نفت عربستان سعودی، امارات عربی متحده، کویت و عراق، به ۵.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است که معادل ۱۳ درصد از تولید فعلی اوپک پلاس است.
سچین که نسبت به همکاری روسیه با اوپک بدبین بوده است، در مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ گفت: ایجاد ذخایر توسط شرکتهای غربی و خاورمیانهای که مشاهده میکنیم، ممکن است انتظار تغییرات جدی در بازار باشد.
او گفت: وجود چنین «بشکههای خیالی» که میتواند تاثیر گستردهای بر بازار داشته باشد، اثر کاهش داوطلبانه تولید توسط کشورهای عضو اوپک را خنثی میکند. این مسئله را قیمتهای بازار هم نشان میدهد که پس از تصمیم اخیر وزیران کشورهای عضو اوپک پلاس، کاهش یافت.
بعضی از اعضای اوپک پلاس از جمله روسیه، توافق کردند حذف تدریجی کاهش داوطلبانه اضافی به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز را از اکتبر آغاز کنند. اوپک پلاس همچنین موافقت کرد که کاهش داوطلبانه کلی به میزان ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۵ ادامه دهد.
قیمت نفت هفته گذشته کاهش پیدا کرد و قیمت نفت برنت به زیر ۷۷ دلار در هر بشکه رسید که پایینترین رکورد در چهار ماه گذشته بود. با این حال، قیمتها تا پایان هفته، به بالای ۷۹ دلار در هر بشکه بهبود یافتند.
مسئله ظرفیت تولید اعضای اوپک پلاس، همواره عامل مناقشه برانگیز بوده است. برآوردهای از ظرفیت تولید کشورهای عضو، به اوپک پلاس کمک میکند تا سطح پایه تولید هر کشور را که سهمیه کاهش تولید بر اساس آن محاسبه میشود، تعیین کند. کشورهای عضو تمایل دارند برای داشتن ظرفیت تولید بالاتر مبارزه کنند تا سطح تولید مبنای بالاتری داشته باشند و پس از اعمال سهمیه کاهش تولید، بتوانند حجم بالاتری نفت تولید کرده و در نتیجه درآمدهای بالاتری کسب کنند.
روسیه و عربستان سعودی که بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان هستند، اعلام کردهاند در صورت تضعیف بازار، ممکن است افزایش تولید نفت را متوقف یا معکوس کنند. سچین همچنین گفت: بازار با ابهامات زیادی نظیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر، روبروست.
مدیرعامل روسنفت که یار دیرینه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است در این رویداد گفت: بودجه اکثر اعضای اوپک پلاس، تاب مقاومت در برابر کاهش احتمالی قیمت نفت را دارد که با افزایش عرضه به طور جزئی یا کامل، جبران خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، وی همچنین گفت: کاهش قیمت نفت میتواند منجر به رفع محدودیتها علیه نفت روسیه در رابطه با مکانیزم سقف قیمت نفت ۶۰ دلار در هر بشکه شود که توسط کشورهای غربی وضع شده است.