مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اعلام کرد؛
تصویب طرحهای توسعه مدیران صنعت نفت در ۲۱ حوزه تخصصی
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با اشاره به تصویب طرحهای توسعه مدیران در ۲۱ حوزه تخصصی در هیئتهای عالی، گفت: افزونبراین، دو راهبرد اصلی شامل پای کار آمدن ظرفیت خبرگانی صنعت نفت و باورداشتن مدیران ارشد این صنعت به نظام جامع توسعه مدیریت را دنبال میکنیم.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محسن حقیقیمقدم در نشست شورای مدیران توسعه سرمایه انسانی صنعت نفت با بیان اینکه برای استقرار فرایندهای توسعه مدیریت در صنعت نفت فرایند جامعی را در نظر گرفتیم، تصریح کرد: این فرایند شامل شناسایی و ارزیابی استعدادها تا آموزش، توانمندسازی، توسعه و پایش عملکرد و ارتقای سطح صلاحیت آنهاست.
وی افزود: باشگاه خبرگان، خانه مدیران، شناسایی خبرگان و کار خبرگانی کردن از دستورعملهای نظام جامع توسعه مدیریت است که منتج به تصویب طرحهای توسعه مدیران در ۲۱ حوزه تخصصی در هیئتهای عالی میشود.
مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت با اشاره به اینکه در مرحله تصویب طرحهای توسعهای قرار داریم، گفت: افزون بر تأمین مدیران صنعت نفت در ۲۱ حوزه تخصصی، دو راهبرد اصلی شامل پای کار آمدن ظرفیت خبرگانی صنعت نفت و باورداشتن مدیران ارشد این صنعت به نظام جامع توسعه مدیریت را دنبال میکنیم.
حقیقیمقدم ادامه داد: در این زمینه، حدود ۱۱۰ نفر از مدیران ارشد صنعت نفت را درگیر کار کردیم و همه میدانند که در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت چه اقدامهایی بهمنظور توسعه مدیریت در صنعت نفت انجام میشود.
وی بیان کرد: در طرح توسعه مدیران عامل و اعضای هیئتمدیره دغدغه این بود که صنعت نفت با اختیار و وظایفی که دارد، اقدامهایی انجام دهد. ازاینرو در شورای منابع انسانی این صنعت، این موضوع مطرح و بنا شد پیش از اینکه این طرح در هیئتهای عالی مطرح شود، در این شورا تصویب شود. مدیر مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت افزود: در این نشست سه طرح توسعه مدیران عامل صنعت نفت، طرح توسعه اعضای هیئتمدیره شرکتهای تابع وزارت نفت و طرح توسعه مدیران منابع انسانی توسعه صنعت نفت ارائه و بررسی میشود. همچنین در توسعه مدیران عامل، رویکرد ارزیابی و استعدادیابی و در توسعه اعضای هیئتمدیره رویکرد توسعه مطرح است. حقیقیمقدم بیان کرد: در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت از همان ابتدای کار، موضوع نظام جامع و ورود جامع به نیازهای مدیریتی صنعت نفت را پیش بردیم و با جذب نیروهای صاحب صلاحیت در این مرکز، به معاونت سرمایه انسانی وزارت نفت درباره استخدامیهای جدید کمک کردیم. همچنین تشکیل کارگروه تخصصی روانشناختی و برگزاری نشستهای این کارگروه یکی دیگر از اقدامهای مهم این مرکز بود.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران خبر داد؛
تولید گازوئیل و کربن سیاه از فاضلاب
برای نخستین بار در ایران
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران از تولید گازوئیل و کربن سیاه حاصل از لجن آبگیری شده در فرآیند تصفیه فاضلاب تصفیهخانههای پایتخت برای نخستین بار در ایران خبر داد و گفت: امیدواریم امسال بتوانیم تولید این محصولات را عملیاتی کنیم.
عباسعلی مصرزاده با بیان اینکه کربن سیاه به عنوان ماده اولیه صنایع بهویژه صنعت لاستیکسازی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: تولید این محصول در فرآیند تصفیه فاضلاب میتواند افزونبر ایجاد درآمد و ارزش افزوده از محصولی که تاکنون مخل محیط زیست بوده است، از آلودگی محیط زیست نیز پیشگیری کند.
به گفته وی امسال برنامه شرکت فاضلاب در نخستین گام تبدیل روزانه 120 تن لجن به گازوئیل و کربن سیاه است که گازوئیل تولیدی میتواند در سیستم گرمایش تصفیهخانهها و تاسیسات مربوط به آن مورد استفاده قرار گیرد و کربن سیاه نیز به عنوان ماده اولیه موردنیاز صنایع در بورس عرضه شود.
وی با بیان اینکه فاضلاب در نگاه نخست عامل آلودگی و تهدید برای جوامع انسانی محسوب میشود، اظهار داشت: اتفاق خوبی که در پروژهها و طرحهای جمعآوری اصولی و بهداشتی فاضلاب میافتد، آن است که تهدید فاضلاب به یک فرصت تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: طرحهای فاضلاب ضمن آنکه به ارتقای سلامت و حفظ محیط زیست کمک میکند، با عرضه محصولهای حاصل از فرآیند تصفیه فاضلاب ازجمله پساب در یک فضای رقابتی مانند بورس، یاریدهنده بخش صنعت نیز خواهد بود.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه برق یکی دیگر از محصولات تولیدی فرآیند تصفیه فاضلاب است، یادآورشد: از گاز حاصل از تصفیه فاضلاب در تهران نزدیک به 15 مگاوات برق تولید میشود که میتواند برق یک شهر 120 هزار نفری را تامین و به جبران بخشی از ناترازی برق بهویژه در زمانهای پیک مصرف و پیشگیری از انتشار گازهای گلخانهای در محیط کمک کند. وی ایران را از کشورهای پیشرو غرب آسیا در تولید برق از فاضلاب نام برد و افزود: افزونبر تولید برق در نیروگاههای فاضلاب، حرارت حاصل از موتورهای گازسوز برای جایگزینی سوختهای فسیلی جهت تامین آبگرم این مجموعهها مورد استفاده قرار میگیرد. وی خاطر نشان کرد:شرکت فاضلاب تهران اردیبهشتماه امسال برای نخستینبار پساب تولیدی حاصل از تصفیه فاضلاب دو تصفیهخانه بزرگ جنوب و غرب تهران را در بورس انرژی عرضه کرد.نخستین عرضه پساب به میزان 1.8 میلیون مترمکعب در سال و به مدت 15 سال به شرکت سیمان تهران واگذار شد.
وی ادامه داد: امسال مجوز قانونی عرضه 10 میلیون مترمکعب پساب دو تصفیهخانه یادشده برای عرضه در بورس انرژی اخذ شده است که این موضوع، میتواند شروع خوب و تحولی در بخش اقتصاد آب، حفظ محیط زیست و توسعه تاسیسات فاضلاب در آینده محسوب شود. وی یادآور شد:براساس اعلام شرکت آب و فاضلاب استان تهران، این امکان وجود دارد که در صورت وجود متقاضی تا 100 میلیون مترمکعب پساب تصفیهخانهها تحویل شود. وی افزود:در حال حاضر نزدیک به 10 هزار لیتر بر ثانیه پساب در دو تصفیهخانه جنوب و غرب تهران به صورت رایگان به بخش کشاورزی تحویل میشود.
مدیرکل دفتر پتانسیل سنجی ساتبا اعلام کرد؛
احداث 1750مگاوات در 30 ساختگاه در شرق کشور
مدیرکل دفتر پتانسیل سنجی و ارزیابی منابع انرژیهای تجدیدپذیر ساتبا از توسعه نیروگاههای بادی در شرق کشور خبر داد. میترا غلامی فرایند انتخاب مناطق مستعد برای تدوین اسناد برگزاری مناقصه عمومی ساخت نیروگاههای بادی در ایران را تشریح و خاطرنشان کرد: نخست با استفاده از اطلسهای انرژی بادی ملی و بینالمللی، محدودههای مستعد بر اساس مدلهای هواشناسی و مدلهای جریان سیال جداسازی میشوند، در ادامه با بررسی دادههای بادسنجی موجود و دادههای هواشناسی و ... این محدودهها اعتبارسنجی شدهاند و در نهایت پهنههای مشخصی برای بررسی شرایط اتصال به شبکه، زمین و محیط زیست تعیین شدند؛ همزمان با این امر، مذاکرات با شرکتهای برقهای منطقهای و توانیر در خصوص ظرفیت آزاد شبکه در این مناطق صورت گرفت و ساختگاههایی را در مناطق مذکور متناسب با ظرفیت فابل قبول شبکه در نظر گرفتند که به تایید توانیر رسید.
وی از توسعه نیروگاههای بادی در شرق کشور خبر داد و تصریح کرد: ساختگاههای مندرج در مناقصه ساخت 1750 مگاوات نیروگاه های بادی، کانالهای باد شرقی کشور را پوشش دادهاند که در جوار کشور افغانستان قرار دارد؛ در اصل این باد ها از اختلاف ارتفاع بین دشت مرکزی ایران و ارتفاعات کشور افغانستان ناشی شدهاند، لذا ساختگاههای مدنظردر سه استان خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان توزیع شدهاند.
وی به سهم 3000 مگاواتی در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه اشاره و بیان کرد: با برنامهریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده که تولید برق از انرژی باد نقش ویژهای در توسعه این ظرفیت دارد و سهم 3000 مگاواتی از برنامه توسعه را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر احداث شده در کشور بالغ بر 1195 مگاوات است که سهم نیروگاههای بادی از این ظرفیت در سراسر کشور معادل 366.31 مگاوات است.
غلامی از برگزاری مناقصه عمومی برای مشخص شدن سرمایهگذاران متقاضی ساخت نیروگاههای بادی در آینده نزدیک خبر داد و تشریح کرد: در فاز اول توسعه 3000 مگاواتی نیروگاههای بادی ظرفیت 1750مگاوات در 30 ساختگاه در استان-های سیستان بلوچستان، خراسانهای رضوی و جنوبی در ظرفیت های10، 20، 50 و 100 مگاوات در مرحله برگزاری مناقصه از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید است که بازگشایی پاکات این مناقصه بزودی در ساتبا برگزار میشود.
وی در تشریح جزییات ساختگاههای درنظر گرفته شده در استانهای دارای پتانسیل ساخت نیروگاههای بادی اظهار کرد: برای استان سیستان و بلوچستان 10 ساختگاه در میل نادر و رامشار به ظرفیت مجموع ۶۵۰ مگاوات، در استان خراسان رضوی ۱۳ ساختگاه با مجموع ظرفیت ۶۵۰ مگاوات، در خواف و بشیرآباد و در خراسان جنوبی ۷ ساختگاه با مجموع ظرفیت ۴۵۰ مگاوات در سربیشه و کرچ در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر پتانسیلسنجی و ارزیابی منابع انرژیهای تجدیدپذیر ساتبا اضافه کرد: برندگان مناقصه بعد از برنده شدن باید اقدامات لازم برای اخذ مجوزها و تملک زمین براساس شرایط و قوانین جاری کشور را به انجام برسانند.