روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۰ خرداد - شماره 4610

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی:

در راستای اجرایی‌سازی سند توسعه تعاون باید مشوق‌های لازم طراحی شود


  رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه واگذاری کار به دست مردم در عرصه‌های مختلف کشور زمینه‌ساز پیشرفت و تعالی نظام خواهد بود گفت: برای اجرای کامل و متقن «سند توسعه تعاون» باید مغایرت‌های قانونی مرتفع و مشوق‌های لازم برای توسعه تعاونی‌ها طراحی شود.
احمد محمودزاده در نشست تخصصی که با حضور معاونین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد گفت: ان شاءالله همه ما بتوانیم در مسیر شهدا، گام‌های مثبتی در آموزش وپرورش و تعاون برای آینده ایران برداریم.
محمودزاده ادامه داد: اکنون در عزای بزرگ مردی هستیم که ایران قوی را در پرتو تعلیم و تربیت قوی برنامه‌ریزی کرده بود و اهتمام و جدیتی که برای تربیت نیروی انسانی کشور به عنوان زیرساخت‌های حفظ و گسترش دستاوردهای نظام داشتند،ستودنی بود. بنابراین همه ما باید در ادامه مسیر مجریان موثری، در اجرا و برنامه ریزی اندیشمندانه امور دولت بوده تا به امید خدا شاهد دستاوردهای خوبی برای کشور باشیم.
‌محمودزاده ضمن قدردانی از تلاش مستمر نمایندگان آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجرای یکی از مهم ترین اسناد مدنظر رئیس جمهور شهید گفت: سند توسعه تعاون کشور از جمله مواردی است که شهید جمهور بر آن تاکید و اهتمام داشتند. زیرا این سند هم مانند سندتحول بنیادین آموزش و پرورش جزو اسناد مهم بالادستی است و درصورت اجرای جدی سند توسعه تعاون، می‌توان شاهد گشایش موثر اقتصادی در سطح کشور بود. معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: واگذاری کار به دست مردم در موضوعات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، علمی و آموزشی به گشایش در عرصه‌های مختلف کشور کمک خواهد کرد زیرا زمینه‌ساز پیشرفت و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد بود. به گفته محمودزاده طبق بررسی‌های به عمل آمده در مجموعه‌های آموزش و پرورش برآن شدیم که فرهنگ‌سازی و ادبیات مشترکی در موضوع تعاون و مشارکت ایجاد کنیم،زیرا این موضوع زمینه‌ساز ایجاد تحول و اقدامات موثری در آینده نزدیک خواهد شد.
محمودزاده با اشاره به اینکه برای اجرای این مهم، تناقضات باید مرتفع شود، ادامه داد: این سند در مرحله اجرا مغایرت‌هایی دارد که می‌بایست رفع شود.به عنوان مثال در حکم شماره ۲۹ رویکرد تشکیل تعاونی‌ها و اجاره فضای مازاد آموزش و پرورش باید تعریف شود زیرا درحال حاضر تحت تاثیر موضوعاتی از قبیل مولدسازی در آموزش و پرورش قرار می گیرد. در حکم شماره ۳۰ تشکیل تعاونی‌های آموزشگاهی، مشکلات قانونی وجود دارد و شیوه‌های انگیزشی و مشوق برای مخاطبین تعریف نشده است. تشکیل تعاونی‌ها در مدارس دولتی مطابق با قوانین و مقررات ساری و جاری باید اتفاق بیفتد، یعنی مناقصه و در چارچوب قانون باید برگزار شود.‌
به گفته وی یکی از وظایف دبیرخانه اجرای سندتوسعه تعاون این است که مغایرت‌های قانونی برای اجرای احکام آن را مرتفع سازد و سیاست‌های انگیزشی برای توسعه تعاونی‌ها را طراحی کند.
وی ادامه داد: هم اکنون تعداد قابل توجهی از مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی از قبیل آموزشگاه‌های زبان و علمی مشغول فعالیت هستند که به دلیل مغایرت‌های قانونی نمی توان از فضای بعدازظهر مدارس دولتی برای تشکیل تعاونی‌ها توسط موسسان مراکز مذکور، استفاده کرد؛ بنابراین ابتدا باید این مغایرت‌ها و موانع حذف شود.‌
به گفته محمودزاده درخصوص ماده ۳۱ سند نیز باید ۲۵ درصد از سرفصل‌های آموزشی مرتبط در مقاطع و رشته‌های مختلف تحصیلی به موضوع ترویج و تبلیغ موضوع تعاون و فرهنگ‌سازی مشارکت درجامعه اختصاص یابد که می توان با برنامه ریزی منطقی این موضوع را در کتاب‌های مدارس به تناسب سال تحصیلی گنجاند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه