استاندار مازندران در دیدار با مدیر کل اوقاف مازندران مطرح کرد:
ضرورت احیای موقوفات مازندران
برای اشتغالزایی و محرومیتزدایی
استاندار مازندران بر ضرورت احیای موقوفات استان تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت موقوفات مازندران برای اشتغالزایی و محرومیتزدایی بهرهگیری کرد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، حجتالاسلام ابراهیم حیدریجناسمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران به یوسف نوری استاندار مازندران دیدار و گفتوگو کرد.
یوسف نوری استاندار مازندران در این دیدار با اشاره به اینکه وقف سنت حسنه و ماندگاری است که از پیامبر و اهل بیت(ع) به یادگار مانده است، اظهار کرد: وقف بهترین خیرات و ماندگارترین اثر معنوی است که همیشه ماندگار میشود و در طول تاریخ انسانهای زیادی از آن برخوردار میشوند. وی یکی از کارکردهای وقف را محرومیتزدایی و کمک به محرومان اعلام کرد و گفت: وقف یک عمل فردی نیست بلکه یک عمل جمعی است چون از وقف بشریت بهره میبرد و آثار و برکات آن شامل افراد زیادی میشود. استاندار مازندران بر ضرورت احیای موقوفات استان تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت موقوفات مازندران برای اشتغالزایی و محرومیتزدایی بهرهگیری کرد. نوری با بیان اینکه از اراضی وقفی استان میتوان برای سرمایهگذاری در بخش تولید و اشتغال بهرهگیری کرد: با سرمایهگذاری در اراضی وقفی هم میتوان موقوفات را احیا کرد و هم میتوان محرومیتزدایی و ایجاد اشتغال کرد.
وی با بیان اینکه وقف هیچگاه برای بشریت معضل نبوده بلکه دارای آثار و برکات فراوانی است، تاکید کرد: مشکلاتی که در حوزه موقوفات وجود دارد باید با نگاه بیطرفانه و بر اساس قانون برطرف شود. استاندار مازندران با تاکید بر اینکه دستگاهها باید در بحث زمین از ادارات اوقاف استعلام نمایند تا در آینده مشکلی برای شهروندان ایجاد نشود، گفت: اوقاف هم باید در کوتاهترین زمان به استعلامات مردم و دستگاههای اجرایی پاسخ دهد تا کارها تسریع یابد.
حجتالاسلام حیدریجناسمی مدیرکل اوقاف مازندران نیز در این دیدار به ارائه گزارش عملکرد از فعالیتها و برنامههای اوقاف استان و خدمات موقوفات به اقشار مختلف مردم پرداخت.
وی گفت: ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران این آمادگی را دارد تا در کنار سایر نهادها و بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم نسبت به برطرف کردن مشکلات و ایجاد اشتغال در اراضی وقفی و سرمایهگذاری در موقوفات اقدام کند.
با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد؛
دومین جلسه تخصصی فضای مجازی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان
دومین جلسه تخصصی فضای مجازی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
دومین جلسه تخصصی فضای مجازی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان با حضور مجید منادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و مدیران ادارات استان خوزستان، در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
دراین نشست تخصصی مدیران ادارات استان خوزستان پیشنهادات سازنده خود را ارائه دادند و در ادامه مجید منادی اظهار کرد: شهادت شهید جمهور خادم الرضا، رئیس جمهور مردمی و هیت همراه را خدمت شما بزرگواران تسلیت عرض میکنم. با توجه به اهمیت هفته مبارزه با مواد مخدر ما در نظر داریم از پیشنهادات و انتقادات سازنده شما در این خصوص استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ما در این حوزه خاص دغدمند هستیم. با انگیزه فراوان و نگاهی ویژه پیگیر برگزاری برنامه ها به شکلی شایسته هستیم و تلاش داریم در این حوزه گفتمانی خاص در بین مدیران و نخبگان استان خوزستان داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خاطر نشان کرد: خوشبختانه آمادگی ادارات و سازمان ها در همکاری و برگزاری مراسمات این هفته بسیار خوب است و برنامه های پرباری پیش رو خواهیم داشت تولید محتواها در این زمینه (اعم از ساخت کلیپ، بروشور و...) در فضای مجازی و باز نشر آنها در شبکه های اجتماعی در دستور کار ادارات مختلف استان خوزستان قرار گرفته است. وی به همکاری صدا وسیمای استان خوزستان اشاره کرد و گفت: در صدا و سیمای استان خوزستان برنامه ها به سمت برنامه های خانواده محور هستند، که بتوانند تاثیرگذاری بیشتری بر قشر نوجوانان و جوانان ما داشته باشند. صدا و سیمابرنامه های تلویزیونی و رادیویی بسیاری طراحی و اجرا کرده و پنجاه باکس زیر نویس در این هفته ارائه خواهد شد. نماینده سازمان بهزیستی استان خوزستان خانم نعمت اللهی گفت: همکاری اداره کل بهزیستی استان خوزستان به شکل مراکز مشاور برای آقایان و بانوان در تمام نقاط استان خوزستان فعال است و ما آمادگی ارائه تمامی خدماتی که در حوزه مشاوره و پیشگیری است را داریم. در ادامه معاون اداره آموزش و پرورش استان خوزستان ادامه داد: همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان در باز نشر مطالب تولید شده در بستر شاد خواهد بود. از ظرفیت هنر در تاثیرگذاری در فضای مجازی در این زمینه باید بیشترین بهره را ببریم. بیشترین تاثیرگذاری در این زمینه در بین قشر دانشجوی ما است و با برنامه ریزی و تولید محتواهای مفید و سازنده در پیشگیری از آلوده شده جوانان به مواد مخدر بسیار میتوانیم تاثیرگذار باشیم.
در ادامه نشست دکتر منصوری گفت: در هفته مبازره با مواد مخدر بنا داریم در کنار برگزاری همایش یک روزه ، نمایشگاه چند روزه نیز برگزار کنیم که در این نمایشگاه ادارات و سازمان ها غرفه اختصاصی خواهند داشت و دستاوردهای خود را به شکل ویژه و خاص در این زمینه ارائه خواهند کرد. از ظرفیت بزرگان و شیوخ طوایف هم بهره خواهیم برد.
در پایان مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان خواستار شد برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر با *هدف* و *شعار خاص* برگزار شود.
تولد چهارمین کره گورخر ایرانی
رئیس پارک ملی کویر از تولد چهارمین کره گورخر ایرانی در این زیستگاه احیاء شده خبر داد و گفت: از ابتدای فصل زایش تا کنون چهار کره در گلههای گور ایرانی متولد شده است.
رضا شاه حسینی مقدم اظهار کرد: هر چهار کره متولد شده امسال سالم بوده و همراه گله زیست میکنند. وی با بیان اینکه فصل زایش در گورخرهای آسیایی معمولا تیر و خردادماه است افزود: پیشبینی میشود که جمعیت کرههای متولد شده در گلههای این زیستگاه در این فصل زایش به ۱۰ تا ۱۱ کره برسد. البته در حیاتوحش درباره هیچ چیزی نمیتوان با قطعیت سخن گفت.
وی با اشاره به تولد چهارمین کره گور ایرانی در زیستگاه پارک ملی کویر تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت گورخرهای ایرانی در این زیستگاه به ۳۹ راس رسیده است.
رئیس پارک ملی کویر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص پایداری جمعیت گورخرها در این زیستگاه احیاء شده اظهار کرد: شاخص استاندارد اعلام شده در این بخش یک به ۵۰ است و لذا بنا بر استانداردها و نظرات کارشناسان حیاتوحش چنانچه جمعیت پستانداران بزرگجثهای نظیر گورخر در یک زیستگاه به ۵۰ راس و یا جمعیت در پستانداران کوچک جثه به ۵۰۰ راس برسد میتوان گفت که آن گونه از انقراض منطقهای رهایی یافته است. وی ادامه داد: با توجه به جمعیت ۳۹ راسی گورخرها در پارک ملی کویر، این زیستگاه در حال حاضر ۱۱ راس تا پایداری جمعیتی این گونه فاصله دارد.
وی اضافه کرد: اگر روند زایش گورها در سال آینده نیز همچون امسال ادامه بیابد جمعیت گورخرهای آسیایی در زیستگاه پارک ملی کویر در فصل زایش آینده از ۵۰ راس نیز عبور کرده و اصطلاحا به پایداری جمعیت میرسد. وی با اشاره به غنای بالای پارک ملی کویر مرکزی در سه بخش منابع آبی، علوفه و امنیت مناسب تاکید کرد: انتظار میرود که تا پایان فصل زایش امسال تولیدمثل بیشتری در این زیستگاه و در بین گله های گور ایرانی به ثبت برسد.
شاهحسینی با بیان اینکه گورخر آسیایی در سال ۱۳۶۳ در زیستگاه پارک ملی کویر به طور کامل منقرض شده بود افزود: برای چند دهه هیچ گور خر ایرانی در این زیستگاه وجود نداشته و با تلاش سازمان محیط زیست، این زیستگاه با انتقال چند مرحلهای گورخرها، بار دیگر احیاء شد و خوشبختانه هماکنون جمعیت آن نیز رو به افزایش است.
پارک ملی کویر از جمله بزرگترین و قدیمیترین مناطق حفاظتشده ایران است که بیشتر آن در جنوب شهرستان گرمسار استان سمنان و بخشهای کوچکی هم در استانهای تهران، شمال اصفهان و شرق ورامین قرار دارد. این منطقه در جنوب غربی استان سمنان و حدود ۶۰ کیلومتری شهرستان گرمسار و در حد فاصل کویر مرکزی ایران و دریاچه نمک واقع شده است. پارک ملی کویر ابتدا در سال ۱۳۴۳ به عنوان منطقه حفاظت شده با مساحتی بالغ بر ۶۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت کانون شکار ایران درآمد و در سال ۱۳۵۴ تمامی مساحت قبلی به پارک ارتقاء سطح یافته و به عنوان ذخیرهگاه زیست گاه به دبیرخانه یونسکو معرفی شد و بالاخره در سال ۱۳۶۱ این منطقه به دو قسمت پارک ملی و منطقه حفاظت شده که بخش جنوبی و جنوب شرقی آن با مساحت ۴۴۰ هزار هکتار شامل سیاه کوه، نخجیر و سفید آب تحت عنوان پارک ملی ابقاء گردید.