دشمنشناسی و دشمنستیزی
رئیسی الگویی برای دولتمردان است
استاد حوزه دشمنشناسی و دشمنستیزی دو شاخصه مدیر تراز انقلاب اسلامی دانست و گفت: شهید رئیسی کارگزاری دشمنشناس بود الگویی که باید در جامعه اسلامی و در میان دولتمردان امتداد یابد.
حجت الاسلام محمدباقر ولدان از مکتب شهید رئیسی با ۴۰ شاخصه به عنوان ویژگیهای یک حکمران اخلاقی یاد کرد اظهار داشت: شهید سید ابراهیم رئیسی یک کارگزار دشمنشناس بود. مبارزه با دشمن و طاغوت یکی از اهداف اصلی انبیاء است و در این نبرد لازم است ابتدا دشمن را شناخت تا با او پیکار کرد.
وی افزود: پیامبر اکرم(ع)، عاقل ترین انسان را دشمن شناس ترین معرفی می کنند. قرآن کریم نیز ویژگی هایی را برای دشمن معرفی می کند که لازم است انسان مومن آن شاخصه ها را دانسته و بر آن پایه اقدام کند. برخی از این شاخصه ها عبارت است از مانع خیر و خوبی به مسلمانان و جامعه اسلامی، آرزوی سستی و سازش پذیری مسلمانان، خواهان رنج و سختی برای مومنان، تدبیر برای ایجاد غفلت و دور کردن مسلمانان از سلاح و مهمات و همچنین آرزو و تلاش در جهت بی ایمانی جامعه دینی.
این پژوهشگر مذهبی اضافه کرد: یکی از ویژگی های بارز شهید رئیسی دشمن شناسی او بود که می گفت «آمریکاییها فکر میکردند کشور متوقف میشود؛ برای ارتباط با همسایگان میگفتند تا عضو FATF نشوید اجازه تجارت به شما نخواهیم داد» یا در جایی دیگر گفت «دشمن می خواست همه زندگی ما حتی آب خوردن، به قرارداد و برجام و مساله تحریمها بند شود». وی افزود: شهید رئیسی باورمند به بیانات راهگشای رهبر معظم انقلاب بود که می فرمود «بعضی ها روی کلمه دشمن حساس هستند که چرا می گویید دشمن؛ چرا هی تکرار می کنید دشمن و بعضی گفتند شما توهّمِ توطئه می کنید؛ توطئه ای وجود ندارد!»
ولدان، دشمن ستیزی شهید رئیسی را یکی دیگر از ویژگی های یک حکمران اخلاقی یاد کرد و گفت: دشمن شناسی و دشمن ستیزی دو شاخصه مدیر تراز انقلاب اسلامی است؛ آن چنان که خداوند، کنش و اقدام در برابر دشمن را در کنارِ شناختِ صحنه و دشمن، امر می کند. خدا به حضرت موسی (ع) دستور داد تا در مقابل فرعون قدعلم کند. همچنین به پیامبر خاتم (ص) دستورِ مواجهه سخت و بی مماشات را با دشمنان صادر کرد.
وی ادامه داد: این، یک فرمان عمومی برای همه جامعه توحیدی است. در حقیقت همان، حکم جهاد فی سبیل الله است. از سوی دیگر در مسیر دشمن ستیزی لازم است توان علمی، نظامی و فناوری به بالاترین رتبه ارتقا یافته تا دشمن از هراس، جرأتِ تهاجم و تهدید را به خود ندهد. نویسنده کتاب قطبنمای راه افزود: رئیسی شهید مردِ دیپلماسی و میدان نبرد با دشمن بود. او با شجاعت، تمام امکانات دولت را در جهت عملیات ضد صهیونیستی «وعده صادق» مستعدِ عملیات کرد و گفت «عملیات وعده صادق جلوهای بسیار روشن از عقلانیت انقلابی و جلوهای زیبا از همکاری میدان و دیپلماسی و رسانه بود و ثابت کرد، این ایران قوی است که میتواند سایه جنگ را از سر کشور رفع و گزینه نظامی را از روی میز حذف کند.»
وی افزود: شهیدِ جمهور با رشادت و شهامت، فارغ از همه تهدیدها به حمایت از سامانه های دفاعی و موشکی نیروهای نظامی پرداخت و پیوسته حامی تقویت قوای نظامی در جهت افزایش بازدارندگی بود. این دشمن ستیزیِ چندساحتی، راهبرد رهبر انقلاب است که فرمود «مسئولان کشور که نمایندگان ملتند، حق ندارند به سرانگشتان مزدور دشمن ترحم کنند.» و از این رو لازم است «برای مواجهه و مقابله با او، برای خنثی کردن کار دشمن، طرح، انگیزه و فکر داشته باشیم.»
دولت در تدارک برگزاری یک رویداد سیاسی
مأموریتی مهم در کنار تداوم خدمت رسانی
با وجود انتخاباتی شدن فضای کشور و ارتقای انتخابات به صدر اولویتهای جریانهای سیاسی، اما این موضوع تأثیری در جهتگیری دولت نداشته و اهتمام دولت تداوم مسیر خدمترسانی در درجه نخست و سپس برگزاری انتخابات در نهایت امنیت و سلامت است، تا همانگونه که رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل (ره) فرمودند این انتخابات به «پدیدهای پر دستاورد» برای کشور مبدل شود.
پس از شهادت رئیس جمهور در سانحه سقوط بالگرد و ضرورت برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، همه جریانها و چهرههای سیاسی حتی آنها که انتخابات مجلس دوازدهم را تحریم کرده و به باد انتقاد گرفته بودند، برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری خیز برداشته و انتخابات ۸ تیر را وجهه همت خود قرار دادند. به گونهای که در همین بازه کوتاه فضای کشور به شدت انتخاباتی شده و کنش انتخاباتی جریانهای سیاسی به نحو مشهودی به چشم میآید.
دولت اما بیتوجه به هیاهوی سیاسی موجود عزم خود را بر ادامه راه و آرمان رئیس جمهور شهید جزم کرده و بر آن است که با تلاش مضاعف تا آخرین روز وظایف خود را به انجام برساند. از اینرو مسئولین دولت نیز با آنکه دلهاشان از شهادت رئیس جمهور خون بود و با چشمانی اشکبار آن روزها را میگذراندند، اما از همان بدو حادثه با نصبالعین قرار دادن توصیه مقام معظم رهبری «کارهای خودشان را با جدیت چندبرابری» به پیش بردند تا «اختلالی در کار کشور به وجود نیاید» و مردم از بابت خالی شدن جایگاه مهم ریاست جمهوری «نگرانی و دلواپسی» به خود راه ندهند.
در همین راستا انجام امور اجرایی کشور مطابق برنامه در دستورکار هیأت دولت قرار گرفت؛ هم سفرهای استانی طبق روال انجام شد، هم طرحهای عمرانی در موعد مقرر به بهرهبرداری رسید. از افتتاح پژوهشگاه علوم پزشکی «شهید جمهور» در مشهد به عنوان بزرگترین پژوهشگاه حوزه سلامت شرق کشور توسط وزیر بهداشت تنها یک روز پس از خاکسپاری پیکر رئیس جمهور شهید گرفته، تا افتتاحهای دیروز در استان سیستان و بلوچستان که ضمن آن ۲۸ طرح مهم آبرسانی و برقرسانی در راستای رفع محرومیتهای استان که دغدغه رهبر انقلاب و رئیس جمهور شهید بود، به بهرهبرداری رسید. افتتاح ۲۵ هزار و ۸۴۱ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان، با حضور وزیر راه و شهرسازی، آغاز عملیات اجرایی احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران با حضور سرپرست ریاست جمهوری و افتتاح ۲۳ طرح مهم در حوزه نفت و گاز طی هفتهای که گذشت نیز از این جملهاند.
همه این موارد گواه آن است که با وجود انتخاباتی شدن فضای کشور، و ارتقای انتخابات به صدر اولویتهای جریانهای سیاسی، اما این موضوع تأثیری در جهتگیری دولت نداشته و اهتمام دولت تداوم مسیر خدمترسانی در درجه نخست، و سپس برگزاری انتخابات در نهایت امنیت و سلامت است، تا همانگونه که رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل (ره) فرمودند این انتخابات به «پدیدهای پر دستاورد» برای کشور مبدل شود.
از اینرو با وجود گمانهزنیها، و نیز موج درخواستها از محمد مخبر بهعنوان عضو ارشد کابینه در شرایط فعلی و سرپرست ریاست جمهوری، وی از ثبتنام در انتخابات خودداری کرد تا مبادا توجهش به امر انتخابات و اقتضائات آن، او را از مسئولیت خطیری که در فقدان رئیسجمهور شهید متوجه او است، باز دارد.
در همین راستا رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در تشریح دلایل خودداری سرپرست ریاست جمهوری از ورود به عرصه انتخابات، گفت: بهرغم مراجعات مکرر قشرهای مختلف مردم، اعضای دولت، بسیاری از دانشگاهیان، علما، روحانیون و برخی دلسوزان نظام، وی به این دلیل که خود را متعهد میدانست بار مسئولیتی که با فقدان آیتالله رئیسی به دوش گرفته به انتها برساند و درگیر شدن در جریان رقابت، او را از ادای تکلیف نسبت به مردم بزرگوار ایران اسلامی و روح شهید خدمت باز ندارد، حاضر به ثبتنام در انتخابات نشد. زیرا ورود به رقابتهای انتخاباتی و بگومگوهای سیاسی میتوانست به اداره بیطرفانه دولت و نیز برگزاری انتخابات آسیب زده و باعث کندی یا توقف انجام امور کشور و خدمت به مردم شود.
خلجی افزود: از سوی دیگر او در این ۵۰ روز بر اساس حکم رهبر معظم انقلاب امانتدار دولت است و ضروری بود این امانت را با دقت و حساسیت تمام به سرمنزل برساند. او تکلیف خود را اجرای دقیق و بدون کم و کاست دستور رهبر انقلاب و انجام وظیفه قانونی دانست.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه مخبر از روز اول که بنا به خواست و تاکید شهید رئیسی به دولت آمد به رئیس جمهور شهید وعده کرده بود که این راه پر مشقت را با تمام توان، همراه با رئیسی عزیز تا انتها طی کند، اظهار داشت: او هیچگاه تصور اداره دولت بدون رئیسی را در ذهن نداشت و نتوانست به خود بقبولاند که در فقدان شهید رئیسی جانشین او و عهدهدار مسئولیت وی گردد. مخبر در جایگاه سرپرست ریاستجمهوری نهتنها خود به دلایل مذکور از ورود به عرصه انتخابات اجتناب کرد، با صدور بخشنامهای همه اجزاء و اعضاء دولت را از هرگونه فعالیت انتخاباتی له یا علیه جریان یا فرد خاصی و نیز بهکارگیری امکانات دولتی به این منظور برحذر داشت و نسبت به آن هشدار داد. در این بخشنامه آمده است: با توجه به اینکه بر اساس ماده (۶۸) قانون انتخابات ریاست جمهوری، مصوب ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی، انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی به نفع یا به ضرر نامزدهای انتخابات به هر وسیلهای که جنبه رسمی و دولتی داشته باشد و استفاده از امکانات دولتی و دستگاههای اجرایی و در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور برای این کار و فعالیت انتخاباتی کارمندان دولت در ساعات اداری ممنوعیت داشته و جرم محسوب میشود و همچنین با توجه به ممنوعیت فعالیت انتخاباتی دستگاههای اجرایی و مدیران و کارکنان آنها با استفاده از جایگاه خود به نفع یا ضرر هر یک از نامزدهای انتخاباتی، مقتضی است تمامی دستگاههای اجرایی اقدامات و مراقبت لازم را در جهت پیشگیری از وقوع هرگونه جرم و تخلف به عمل آورند و در صورت بروز آن با خاطیان برخورد قانونی مناسب را انجام دهند.
وی همچنین در جلسه دیروز سران قوا که به منظور تمهید مقدمات اجرای مفاد اصل ۱۳۱ قانون اساسی و اتخاذ تصمیمهای لازم جهت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، با تصریح به اینکه مقامات، مدیران و کارکنان دولت و مؤسسات دولتی و عمومی غیردولتی، حق استفاده از جایگاه خود برای تبلیغ له یا علیه نامزدها را ندارند، بر ضرورت مراقبت در عدم استفاده از امکانات بیتالمال به نفع یا به ضرر نامزدها تأکید کرد.