روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۱۲ خرداد - شماره 4607

وزیر نیرو اعلام کرد؛

اعمال تخفیف و رایگان شدن قبوض افراد صرفه‌جو در مصرف انرژی


  علی اکبر محرابیان از افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی انرژی طی هفته گذشته در پی گرم شدن هوا خبر داد و گفت: افرادی که در مصرف برق صرفه‌جویی کنند در قبوض آن‌ها تخفیف اعمال و یا رایگان می‌شود.
علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، از افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی مصرف برق در هفته گذشته خبر داد و گفت: صنایع متوسطی که عمدتاً ساکن در شهرک‌های صنعتی هستند تنها در روزهای تعطیل دارای محدودیت هستند و شش روز دیگر را می‌توانند بدون هیچ محدودیتی تولیدات خود را ادامه دهند.
وی ادامه داد: برای صنایع بزرگ حدود ۷۰۰ واحد بزرگ از جمله صنایع فولادی، مس، آلومینیوم و فرو آلیاژها در پیک مصرف، مصرف خود را کاهش می‌دهند و غیر از ساعات اوج مصرف می‌توانند انرژی لازم را دریافت کنند.
محرابیان همچنین از الگوی کاهش مصرف در سال جاری نیز خبر داد: کسانی که مصرف خود را کاهش دهند، در قبوض آن‌ها تخفیف صادر خواهد شد و حتی ممکن است قبوض آن‌ها رایگان شود.
وی ادامه داد: برنامه دیگری که برای سال جاری در نظر گرفته شد، پویش با انرژی است به این معنا که افرادی که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند، در قرعه‌کشی‌ها شرکت داده می‌شوند و جوایز متعددی دریافت می‌کنند.

تولید انرژی خورشیدی
 در خاورمیانه افزایش می‌یابد
  پیش‌بینی می‌شود مصرف تجدیدپذیرها در خاورمیانه تا سال ۲۰۴۰، از سوخت‌های فسیلی پیش بیافتد و فوتوولتائیک خورشیدی، بزرگترین منبع نیروی پاک در این منطقه باشد.
جدیدترین تحقیقات شرکت «ریستاد انرژی» نشان می‌دهد، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در خاورمیانه در سال‌های آینده افزایش می یابد و منابع انرژی سبز تا سال ۲۰۴۰، از مصرف سوخت‌های فسیلی در بخش نیرو، سبقت می‌گیرند. انتظار می‌رود فتوولتائیک خورشیدی (PV)  که سال گذشته سهم ۲ درصدی در تولید برق خاورمیانه داشت،  تا اواسط قرن جاری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده برای تولید برق، ظاهر شود و بیش از نیمی از منبع تولید برق این منطقه را به خود اختصاص دهد.
پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله برق آبی، علاوه بر انرژی خورشیدی و بادی، ۷۰ درصد از سبد تولید برق خاورمیانه را تشکیل دهند. این نشان دهنده یک جهش عظیم در مقایسه با سهم پنج درصدی ثبت شده در پایان سال ۲۰۲۳ و به منزله یک تغییر دگرگون کننده در چشم انداز انرژی منطقه است. با وجود افزایش تاسیسات انرژی پاک در آینده، این منطقه همچنان به شدت به گاز طبیعی در کوتاه مدت متکی خواهد بود و استفاده از آن تا زمانی که در سال ۲۰۳۰ به اوج خود برسد، همچنان رشد خواهد داشت.
بخش انرژی خاورمیانه در نقطه عطفی قرار دارد. اگرچه این منطقه، بزرگترین منطقه تولید نفت و گاز است، اما در واکنش به رشد سریع صنعتی، افزایش جمعیت و تلاش جهانی برای کاهش انتشار کربن، تمرکز خود را به انرژی‌های تجدیدپذیر تغییر داده است. این منطقه خانه بیش از ۲۸۰ میلیون نفر است و با رشد بیش از ۶۰ درصدی جمعیت از سال ۲۰۰۰ تاکنون، یکی از سریع‌ترین نرخ‌های رشد جمعیت را در جهان دارد. این وضعیت، به افزایش سریع تقاضا برای برق منجر شده که طی ۲۰ سال گذشته، بیش از ۲ برابر شده است.
با ادامه رشد جمعیت، چشم انداز اقتصادی منطقه تقویت می‌شود. تا سال ۲۰۵۰، تقاضا برای برق به حدود ۲۰۰۰ تراوات ساعت در مقایسه با ۱۲۰۰ تراوات ساعت فعلی خواهد رسید که دلیل آن توسعه صنعتی قوی، رشد جمعیت و برقی سازی حمل و نقل و سایر بخش‌ها است. بخش مسکونی منطقه در حال حاضر، ۴۰ درصد از کل تقاضا برای برق را به خود اختصاص داده است، پس از آن بخش تجاری با ۲۶ درصد و بخش صنعتی با ۲۲ درصد قرار دارند و ۱۲ درصد باقیمانده، شامل بخش‌هایی مانند کشاورزی و حمل و نقل است.
تولید برق خاورمیانه به شدت به سوخت‌های فسیلی وابسته است و در پایان سال میلادی گذشته، سهم ۹۳ درصدی از کل تولید داشت. انرژی‌های تجدیدپذیر سه درصد و هسته‌ای و آبی هر کدام، سهم ۲ درصدی دارند. نیروی تولید شده با گاز طبیعی، معادل تقریبا سه چهارم تولید برق منطقه است و ۴۰ درصد از کل تقاضا برای گاز را تشکیل می‌دهد. انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰، حدود ۳۰ درصد از ظرفیت نصب‌ شده منطقه، مربوط به منابع انرژی تجدیدپذیر باشد و تا سال ۲۰۵۰، این میزان به ۷۵ درصد افزایش یابد.
پیش‌بینی می‌شود ذخیره انرژی باتری در دهه ۲۰۳۰، به طور قابل توجهی رشد کند و از انرژی خورشیدی و بادی متناوب حمایت کند و به گذار آرام انرژی کمک کند. به دلیل کمبود نسبی پتانسیل برق آبی و قیمت پایین گاز، خاورمیانه به استفاده از برق تولید شده با استفاده از گاز طبیعی به عنوان منبع اولیه و در نهایت به عنوان سوخت انتقالی در بلندمدت ادامه خواهد داد. سهم گاز در سبد تولید برق، از ۷۴ درصد در پایان سال ۲۰۲۳، به ۴۶ درصد در سال ۲۰۴۰ و ۲۲ درصد تا سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد یافت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه