روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ خرداد - شماره 4606

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب مطرح کرد؛

مناطق نفت‌خیز جنوب پرچمدار بومی‌سازی صنعت نفت ایران


  مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از اجرای نخستین آزمون میدانی موفقیت‌آمیز ابزار «جایرو ساخت داخل» خبر داد و گفت: این شرکت در زمینه بومی‌سازی صنعت در کشور پرچمدار و پیشتاز است.
به گزارش کائنات و به‌نقل از شانا، علیرضا دانشی بیان کرد: ابزار «جایرو شرکت دانش‌بنیان آریا ایرانیان» به‌عنوان نخستین ابزار ساخت داخل انحراف‌سنج چاه‌های حفره‌پوش در چاه شماره ٢١٠ مارون (دکل ٧٠ فتح) آزمایش میدانی شد که با نتایج ابزار مشابه خارجی مقایسه و موفقیت‌آمیزبودن آن تأیید شد.
وی با تأکید بر ضرورت حمایت از کالای ساخت داخل و شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: مدیریت امور فنی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب (معاونت‌های مهندسی نفت و حفاری) با هدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید کالای ساخت داخل، پس از صحت‌سنجی عملکرد آزمایشگاهی ابزار جایرو، شرایط لازم را برای آزمون میدانی ابزار در یکی از دکل‌های تعمیراتی فراهم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب درباره کاربرد این ابزار در صنعت نفت افزود: ابزار جایرو برای اندازه‌گیری زاویه انحراف و مسیر چاه‌های حفره‌پوش و نصب تجهیزات لازم به‌منظور آغاز حفاری انحرافی در چاه‌های تعمیری و توسعه‌ای استفاده می‌شود.
دانشی ادامه داد: فناوری خاص به‌کاررفته در این ابزار و شرایط تحریمی موجود، تأمین آن را برای صنعت نفت با سختی روبه‌رو کرده بود. ساخت نمونه بومی و مشابه آن در داخل کشور از نظر دسترسی شرکت‌های نمودارگیری چاه‌های نفت و گاز به این تجهیز با قیمتی مناسب‌تر از نمونه‌های مشابه خارجی، حائز اهمیت است. وی در تشریح اهمیت راهبردی این اقدام، اعتماد کامل مناطق نفت‌خیز به شرکت‌های جوان و فناور داخلی و نیازسنجی و اهتمام جدی به رفع گلوگاه‌های وابستگی به خارج را همسو با تأکیدهای رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های وزارت نفت در دولت سیزدهم دانست و این جهاد علمی را از نمادهای تجلی باور «ما توانسته‌ایم» از سوی فرزندان ایران عزیز توصیف کرد.

مدیر گروه پژوهشی سازه‌های انتقال پژوهشگاه نیرو مطرح کرد؛
افزایش تاب‌آوری شبکه انتقال برق
با ساخت دکل‌های موقت مهاری
  مدیر گروه پژوهشی سازه‌های انتقال پژوهشگاه نیرو، از ساخت دکل‌های موقت مهاری در این پژوهشگاه و افزایش تاب‌آوری خطوط انتقال نیرو خبر داد.
علیرضا رهنورد مدیر گروه پژوهشی سازه‌های انتقال پژوهشگاه نیرو، از ساخت دکل‌های موقت مهاری در این پژوهشگاه و افزایش تاب‌آوری خطوط انتقال نیرو خبر داد و گفت: اجرای این طرح فناورانه علاوه بر افزایش تاب‌آوری خطوط انتقال نیرو، هزینه‌ها و مدت زمان عملیات اجرایی بازیابی خطوط آسیب دیده را کاهش داده و امکان برق‌رسانی موقت به مناطق خاص را فراهم می‌کند.
رهنورد افزود: هنگامی که دکل‌های دائمی در خطوط انتقال تحت شرایط آب و هوایی خاص نظیر طوفان‌ها و کولاک سنگین و یا سایر شرایط محیطی مخرب به‌طور موضعی و یا کلی دچار تخریب می‌شوند، این سیستم موقت قابل حمل در کوتاه‌ترین زمان ممکن در محل نصب، برپا و جایگزین می‌شود. مدیر گروه پژوهشی سازه‌های انتقال پژوهشگاه نیرو اظهار کرد: زمان قطعی برق در روش جایگزینی دکل اصلی با دکل آسیب دیده حدود ۷ تا ۱۵ روز بر حسب شرایط منطقه متغیر است، در حالی که با بکارگیری دکل‌های موقت ساخته شده، مدت زمان بازیابی خط با استفاده از دکل موقت بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت برآورد می‌شود.
رهنورد افزود: طبق برآورد انجام شده در سال ۱۳۹۶ ارزش نمونه ساخته شده در داخل کشور حدود ۳۰ درصد نمونه خارجی به قیمت ۹ میلیارد ریال به ازای هر دکل است. این مبلغ غیر از هزینه‌های غیرمستقیم ناشی از قطعی برق و عدم انتقال انرژی طی مدت زمان بازیابی به روش ساخت دکل اصلی و جایگزینی دکل آسیب دیده است

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه