روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت - شماره 4596

وزیر نفت خبر داد؛

افزایش تولید نفت به ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در سال گذشته


  وزیر نفت گفت: بهره‌برداری از ۷۹ طرح نیمه‌تمام و آغاز اجرای ۵۰ طرح جدید درحوزه نفت، گاز و پتروشیمی از جمله برنامه‌های وزارت نفت در سالجاری است که اقدامی بی‌سابقه و انقلاب در این صنعت است.
جواد اوجی در جلسه اخیر هیات دولت در گزارشی تفصیلی درباره توسعه و تامین منابع مالی حوزه نفت، از تکمیل و بهره‌برداری ۶۷ طرح نیمه تمام در حوزه نفت و گاز و افزایش تولید نفت به ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در سال گذشته خبر داد و افزود: تولید گاز کشور نیز حدود ۳۰ میلیون متر مکعب رشد داشته که ۷ میلیون متر مکعب آن حاصل از جمع‌آوری گازهای مشعل است.
وی در ادامه از افزایش ۵ میلیون تنی ظرفیت صادرات پتروشیمی کشور و در مجموع  رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: ‌برنامه وزارت نفت برای امسال  نیز بهره‌برداری از ۷۹ طرح نیمه‌تمام و آغاز ۵۰ طرح جدید درحوزه نفت، گاز و پتروشیمی است که اقدامی بی سابقه و یک انقلاب در این حوزه محسوب می‌شود.
وی از جمله آثار تکمیل طرح‌های نیمه تمام و اولویت دار در جهش تولید نفت و گاز را افزایش تولید نفت و گاز خام، توسعه میادین گازی، افزایش ظرفیت پالایش نفت و تولید محصولات پتروشیمی، افزایش کمی و کیفی تولید فرآورده‌های نفتی مطابق با استاندار یورو ۵، افزایش ظرفیت خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی، افزایش خطوط سراسری گاز و گازرسانی جدید به شهر، روستا و صنایع برشمرد.

احداث ۱۵ هزار مگاوات واحد نیروگاهی با تسهیلات صندوق توسعه ملی
  تفاهم نامه‌ وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی به منظور اعطای تسهیلات برای احداث ۱۵ هزار مگاوات واحد نیروگاهی در راستای به حداقل رساندن ناترازی صنعت برق کشور به امضاء رسید.
ارزش این تفاهم‌نامه که به امضای علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو و مهدی غضنفری رییس صندوق توسعه ملی رسیده است، ۷.۵ میلیارد دلار است و در پروژه‌های معرفی شده وزارت نیرو سرمایه‌گذاری خواهد شد.
بر اساس این تفاهم‌نامه وزارت نیرو به منظور بازپرداخت به موقع تسهیلات واحدهای نیروگاهی که از این محل احداث می‌شوند، اقدام به راه اندازی تابلوی سرمایه گذاری در بورس انرژی خواهد کرد و نیروگاه‌ها برق تولیدی خود را در بورس انرژی عرضه خواهند کرد تا از منابع نقد آن برای تامین هزینه‌های نیروگاهی و بازپرداخت تسهیلات صندوق استفاده کنند. همچنین در صورتی که نیروگاه‌ها موفق به عرضه برق خود در بورس انرژی نشوند، وزارت نیرو از طریق ساز و کارهایی که در اختیار دارد نسبت به خرید برق تولیدی این نیروگاه‌ها با قیمت‌های جذاب اقدام خواهد کرد.
پیش‌بینی می‌شود با امضای این تفاهم‌نامه ناترازی صنعت برق طی سال‌های پیش رو به حداقل ممکن برسد.
این گزارش می افزاید پیش از این به دلیل ناترازی مالی شدید در صنعت نیروگاهی بخش خصوصی تمایلی برای سرمایه گذاری در صنعت نیروگاهی کشور نداشت، اما با امضای این تفاهم نامه شرایط لازم برای حضور جدی بخش خصوصی در این صنعت فراهم می شود.
در ماه‌های اخیر نیز تفاهم نامه جداگانه ای میان ساتبا و صندوق توسعه مالی با هدف حمایت از توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور به میزان ۵ میلیارد دلار امضا شده بود که ۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر از سوی وزارت نیرومعرفی و در دست اجراست.  

سیگنال کاهش قیمت نفت
از آمریکا آمد
  قیمت نفت در معاملات بازار آسیا تحت تاثیر نشانه‌های تقاضای ضعیف برای سوخت و دورنمای بالا ماندن نرخ‌های بهره آمریکا برای مدت طولانی‌تر، به روند کاهشی خود ادامه داد.
بهای معاملات نفت برنت با ۲۵ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۸۲ دلار و ۵۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۹ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۷۸ دلار و ۷ سنت در هر بشکه رسید.
تینا تِنگ، تحلیلگر مستقل بازار نفت در اوکلند آمریکا گفت: بازارهای نفت، تاثیر درگیری در خاورمیانه را نادیده گرفته و توجه خود را به دورنمای اقتصاد جهانی، معطوف کرده اند. شاخص قیمت تولیدکننده چین در آوریل، رشد منفی پیدا کرد که نشان می‌دهد تقاضای تجاری در این کشور، راکد مانده است و داده‌های مذکور، به آمار اقتصادی اخیر آمریکا اضافه می‌شود که کندی رشد را نشان می‌دهد.
نفت برنت و شاخص نفت آمریکا در حالی که مقامات فدرال رزرو بحث کردند که آیا نرخ‌های بهره آمریکا به حد کافی بالا است تا تورم را به سقف ۲ درصد برگرداند، حدود یک دلار ریزش کردند.
تحلیلگران انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا، برای مدت طولانی‌تری، نرخ بهره را در سطح فعلی حفظ کند که این امر، از قیمت دلار پشتیبانی خواهد کرد. دلار قوی‌تر، نفت را که به این ارز قیمت گذاری می‌شود، برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه