روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت - شماره 4596

بانک‌های کدام استان بیشتر وام می‌دهند؟


  نسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی در سال 1402 حدود 0.1 واحد درصد کاهش یافته و بیشترین رقم این نسبت در خراسان شمالی ثبت شده است.
به گزارش کائنات، بر اساس جدیدترین گزارشی که بانک مرکزی از مانده سپرده‌ها و تسهیلات بانکی تا پایان اسفند 1402 منتشر کرده، رقم مانده تسهیلات اعطایی شبکه بانکی در پایان سال گذشته به بیشتر از هفت هزار و 68 هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین مانده سپرده‌ها در بانک‌ها نیز از 9 هزار و 162 هزار میلیارد تومان عبور کرده است. با کسر ذخیره قانونی از این سپرده‌ها نیز رقم آنها به هشت هزار و 297 هزار میلیارد تومان می‌رسد.
یکی از داده‌های مهمی که در گزارش بانک مرکزی محاسبه شده، نسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی است. این نسبت نشان می‌دهد چه میزان از سپرده‌های موجود در بانک‌های کشور، پس از کسر سپرده قانونی در قالب وام بانکی در اختیار مردم و بنگاه‌های اقتصادی قرار گرفته است. طبق استانداردهای جهانی، بازه استاندارد نسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر سپرده قانونی بین 80 تا 90 درصد است. اگر این رقم بالاتر از سقف این بازه باشد، نشان‌دهنده آن است که بانک‌ها بیش از حد وام می‌دهند و این احتمال وجود دارد که در آینده با کمبود منابع مواجه شوند. از سوی دیگر، نسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر سپرده قانونی پایین‌تر از این حد نیز به این معنی است که شبکه بانکی نقش کافی در تامین مالی اقتصاد را ایفا نکرده و بخش کمتری از منابع خود را به مشتریان وام داده ‌است.
داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهند نسبت تسهیلات به سپرده‌ها در کل کشور در پایان سال 1402 به رقم 85.2 درصد رسیده است. این در حالی است که رقم مذکور در پایان سال 1401 معادل 85.1 واحد درصد ثبت شده بود. بررسی عملکرد بانک‌های هر یک از استان‌های کشور از نظر وضعیت نسبت تسهیلات به سپرده‌ها پس از کسر ذخیره قانونی حاکی از آن است که نسبت مذکور در 16 استان بیش از کل کشور بوده و در این میان، 9 استان نیز نسبت تسهیلات به سپرده‌های بیش از 100 درصد را شاهد بوده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه