روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ ارديبهشت - شماره 4594

مدیرکل دیوان محاسبات استان تاکید کرد

ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی برای تحقق شعار سال


  مدیرکل دیوان محاسبات خراسان شمالی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی برای تحقق شعار سال را ضروری دانست.
مهدی زهرابی در نشست با مدیران واحدهای رشد و فناوری پارک علم و فناوری خراسان شمالی، اظهار کرد: برای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» به‌عنوان نکته‌ای کلیدی در کشور باید حمایت‌ها از بخش خصوصی بویژه شرکت‌های دانش‌بنیان استان که تولیدات مناسبی دارند بیشتر و به ضرورت تبدیل شود.
وی با بیان اینکه کالاهای تولیدشده در شرکت‌های دانش‌بنیان استان باید مورد حمایت و خرید توسط دستگاه‌های اجرایی باشد، تاکید کرد: همه دستگاه‌های اجرایی و متولیان حوزه حاکمیت و دولت وظیفه دارند برای رونق و جهش تولید در راستای تحقق شعار سال به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنند.
وی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان نماد و نمونه عالی مشارکت مردم در حوزه تولید و اقتصاد هستند و تمام کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اگر می‌خواهیم تولید جهش داشته باشد، باید از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های علمی در راستای رونق اقتصاد بهره‌ بگیریم.
مدیرکل دیوان محاسبات خراسان شمالی با بیان اینکه حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان در استان خراسان شمالی شایسته و مناسب نیست، گفت: برخی از موانع اداری و طولانی شدن روند مجوزها و واگذاری امکانات به این شرکت‌ها، موجب کند شدن روند کار شده است و آن‌گونه که باید و شاید، شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت قرار نمی‌گیرند.
زهرابی بیان کرد: قوانین خوبی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های علمی در حوزه اقتصاد وجود دارد. همه باید خود را برای اجرای قانون ملزم و مکلف بدانیم و اگر قانون به خوبی اجرا شود مشکلی در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود ندارد.
وی اظهار کرد: دیوان محاسبات در راستای وظایف ذاتی خود و برای کمک به جهش تولید، با دقت بر روند اجرای قوانین مرتبط با این حوزه و بویژه قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات نظارت می‌کند.
زهرابی ادامه داد: در برخی مواقع، همکاری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات به این شرکت‌ها خوب نیست که ما در دیوان محاسبات آمادگی داریم تا موضوعات را از طریق نظارتی و برگزاری جلسات و نشست‌های راهنمایی و مشاوره حل و فصل کنیم تا چرخ تولید علمی و دانش بنیان در استان خراسان شمالی با مشارکت مردم رونق گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از نمونه‌های حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان استان حمایت از کالاهای تولیدی این شرکت‌هاست، افزود: اگر کالای مشابهی با کیفیت یکسان و قیمت کمتر در شرکت‌های دانش‌بنیان استان تولید می‌شود و دستگاه‌های اداری نمونه این کالا را از سایر شرکت‌ها در استان‌های دیگر خریداری می‌کنند، این یک تخلف است و ما حتماً در این زمینه ورود خواهیم داشت.
در این نشست که با حضور مشاوران معاون وزیر صمت و دستیار مردمی‌سازی خراسان شمالی برگزار شد، برخی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان استان به بیان مشکلات و موانع خود پرداختند. در پایان این نشست، اعضای مجمع ناظران مردمی دیوان محاسبات استان از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان دیدن کردند.

بهشت پرندگان میزبان
بیش از نیمی از گونه‌های ایران
 ایران با داشتن تنوع زیستی بی‌نظیر، میزبان گونه‌های مختلفی از پرندگان است. در این میان، استان کردستان با دارا بودن ۲۸۲ گونه پرنده، بیش از ۵۰ درصد از پرندگان شناسایی شده در کشور را به خود اختصاص داده و به عنوان بهشت پرندگان شناخته می‌شود.
اقبال حمیدی  اظهار کرد: استان کردستان از لحاظ تنوع گونه‌ای و ذخایر ژنتیکی در ایران و جهان کم نظیر بوده و تنوع آب و هوایی که در غرب استان مرطوب و در شرق استان سرد و خشک است و دو جامعه جنگلی و استپی و نیمه استپی را در استان شکل داده است، بر همین اساس تنوع گونه‌ای زیاد بوده و اکوسیستم‌های متنوعی به وجود آورده است.
وی افزود: این استان همچنین با دارا بودن رودخانه های پرآب، چندین سد و تالاب بین المللی زریوار یکی از نقاط پرآب و جذاب برای پرندگان مهاجر است و شرایط مناسبی را برای مشاهده پرندگان به ویژه وجود کلنی های جوجه آوری لک لک سفید در مریوان، کلنی جوجه آوری کاکایی ها و پرستوها در دریاچه سد شهید کاظمی سقز و پرواز خانواده اردک ها و غازها را در اکثر منابع آبی دیگر فراهم کرده و زیبایی دل‌انگیز و چشم‌نوازی را برای دوستداران حیات‌وحش به ویژه پرندگان رقم زده است.
حمیدی عنوان کرد: در سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی سال گذشته، در ۱۴ سایت سرشماری و تالاب بین المللی زریوار ۱۴هزار و ۲۱۹ قطعه با ۴۶ گونه مختلف شمارش شده که نشان از غنای تنوع زیستی و گونه های استان در این زمینه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روز جهانی پرندگان مهاجر اشاره کرد و گفت: از سال ۲۰۰۶ میلادی دهم ماه «می» مصادف با ۲۲ اردیبهشت به نام روز جهانی پرندگان مهاجر نامگذاری شده است و نهادهای حفاظتی جهان به این نتیجه رسیده اند که جهان برای حفاظت از پرندگان مهاجر نیازمند اطلاع‌رسانی عمومی است، چرا که هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند پرندگانی را که از تعداد زیادی از کشورها گذر می‌کنند، حفظ کند، بر همین اساس همه کشورها باید در امر حفاظت مشارکت کنند تا این کار با موفقیت توأم باشد.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان کردستان، فعالیت های جهانی امسال با نقش و اهمیت حشرات برای پرندگان مهاجر و نگرانی های مربوط به کاهش جمعیت حشرات را منعکس می‌کند. حشرات منابع ضروری انرژی برای بسیاری از گونه های پرندگان مهاجر، نه تنها در طول فصول تولید مثل بلکه در طول مهاجرت‌های طولانی‌شان هستند و تاثیر زیادی بر زمان، مدت وموفقیت کلی مهاجرت پرندگان دارد.
ثبت بیش از ۳۱۲ گونه پرنده مهاجر در کردستان
وی ادامه داد: در استان کردستان تاکنون با همکاری پرنده شناسان، فعالان حیات وحش، پرنده نگران، عکاسان و دوستداران طبیعت بیش از ۳۱۲ گونه پرنده مشاهده و ثبت شده است. حمیدی گفت: استان کردستان با توجه به موقعیت، توپوگرافی، منابع آبی فراوان، جنگل و مراتع بکر در مسیر مهاجرت پرندگان از شمال به جنوب و بالعکس قرار دارد. با پایان یافتن فصل سرما و آغاز فصل بهار شاهد حضور پرندگان جوجه آور زیادی در استان هستیم از لک‌لک‌ها با جثه بزرگ گرفته تا سسک‌های کوچک جثه در پهنای استان جوجه آوری و مشاهده می شوند. وی با تاکید بر اینکه، شعار امسال تاکید بر نقش حشرات در زندگی پرندگان دارد، افزود: زمان مهاجرت پرندگان اغلب مصادف با اوج فراوانی حشرات در مکان های توقف دارد. از بین رفتن و کاستی در جمعیت حشرات در مکان های تولید مثل پرندگان و در امتداد مسیرهای مهاجرتشان، بقا و زیست پرندگان را تهدید می کند.
مدیرکل محیط زیست اسان کردستان، خاطرنشان کرد: تالاب زریبار به دلیل برخورداری از شرایط زیستی مناسب، امنیت و آب و غذای کافی، به یکی از زیستگاه‌های امن برای بسیاری از پرندگان بومی و مهاجر تبدیل شده است.
وی یادآور شد: در سرشماری سال گذشته سد سقز با ۱۱ هزار و ۱۶۳ قطعه پرنده پذیرای بیشترین جمعیت پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی بود و تالاب بین المللی زریبار با ۵۷ گونه مختلف پذیرای بیشترین تنوع پرنده بوده است.

معاون میراث‌فرهنگی استان اعلام کرد
آغاز کاوش در خیابان باباطاهر همدان
   معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان از آغاز کاوش در خیابان باباطاهر همدان خبر داد و گفت: فعلا به صورت غیررسمی کارهای مقدماتی کاوش نظیر ترانشه‌گذاری و فریز محدوده انجام شده است.
حمیدرضا حیدری ، اظهارکرد: هنوز به صورت رسمی مجوز کاوش در محدوده ابتدایی خیابان باباطاهر، یعنی جایی که دیواره آجری تاریخی یک بنا که براساس شواهد مربوط به دوره متأخر اسلامی است، صادر نشده اما به صورت ضمنی موافقت شده است.
وی با بیان اینکه معمولا روند صدور مجوز کاوش طولانی بوده و حدود دو ماه به طول می‌انجامد، تصریح کرد: با توجه به اینکه این مورد نیازمند اقدام سریع است، قول صدور سریع مجوز طی چند روز آینده داده شده و فعلا کارهای مقدماتی کاوش به سرپرستی محمد شعبانی، کارشناس باستان‌شناسی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان آغاز شده است.
به گفته حیدری، در آن قسمت از پروژه که آثار تاریخی کشف شده و باید کاوش انجام گیرد، عملیات پیاده‌راه‌سازی متوقف شده و به عبارتی محدوده فریز شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال انجام کارهای مقدماتی به منظور کاوش هستیم، درباره قسمت سیمان و منهول شده خیابان باباطاهر گفت: قسمت منهول شده با تشخیص شعبانی، باستان‌شناس ما انجام شده است. حیدری با تأکید بر اینکه با شهرداری منطقه ۴ و پیمانکار در انجام کاوش و ادامه عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر کاملا هماهنگ هستیم، درباره کشف دیواره دوم در همان محدوده اولیه اثر کشف شده خاطرنشان کرد: دیواره یافت شده قسمتی از بناست ‌و دیواره دومی در کار نیست. وی با ابرازامیدواری از اینکه انجام کاوش نتایج خوبی برای مردم داشته باشد، یادآور شد: دو طرف خیابان حفاری شده است و اگر پس از انجام کاوش آثار درخوری کشف شود و قابلیت داشته باشد، سایت‌موزه کوچکی ایجاد می‌کنیم تا اشیاء تاریخی در معرض دید عموم قرار گیرد و در واقع به جاذبه‌ای برای بافت تاریخی همدان و کل استان تبدیل شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه