روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۲۳ ارديبهشت - شماره 4594

رییس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

اهمیت تجویز و مصرف منطقی دارو در کشور


  معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به ضروت تجویز و مصرف منطقی دارو در کشور گفت: معتقدیم علیرغم همه تلاش‌های صورت گرفته، هنوز مصرف و تجویز دارو در کشور منطقی نشده و این موضوع دلایل متعددی دارد.
دکتر سیدحیدر محمدی در دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو، با تاکید بر اهمیت بحث تجویز و مصرف منطقی دارو، گفت: معتقدیم علیرغم همه تلاش‌های صورت گرفته، هنوز مصرف و تجویز دارو در کشور منطقی نشده و این موضوع دلایل متعددی دارد.
وی ادامه داد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تقریبا حدود نیمی از داروها دارای تجویز و مصرف نامناسب هستند. در عین حال نیمی از بیماران نیز در مصرف صحیح داروها کوتاهی می‌کنند؛ این در حالیست که استفاده نامناسب از داروها می‌تواند منجر به هدر رفت منابع شود.
وی با اشاره به چالش‌های اصلی تجویز و مصرف منطقی دارو در کشور تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در این زمینه کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو را تشکیل داده است و دستورالعمل‌های مربوطه نیز در این راستا تدوین شده است.
وی همچنین به اقدامات مرتبط با تامین پایدار دارو و آموزش‌های صورت گرفته در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو از سال ۱۳۷۹ در کشور تشکیل شده است و هدف تشکیل این کمیته ارتقای سطح خدمات در حوزه دارو و ارایه الگوی صحیح مصرف داروها بوده است. رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به ضروت تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: معتقدیم قیمت داروها در ایران بالا نیست به شرط آنکه پوشش صحیح بیمه‌ای داشته باشد. او با بیان اینکه موضوع مصرف منطقی همیشه به معنای کم کردن مصرف نیست، بلکه در برخی موارد داروهایی که باید مصرف شود نیز به صورت صحیح مصرف نمی‌شوند، افزود: تامین دارو به سختی در کشور انجام می‌شود و تامین نقدینگی، تامین مواد اولیه و جابجایی ارز نیز با سختی صورت می‌گیرد. لذا امیدواریم با مجموعه اقدامات انجام گرفته، تجویز و مصرف دارو در کشور مدیریت شود.

دادستان تهران اعلام کرد؛
افزایش ۴۵ درصدی انتقال زندانیان به نزدیک‌ترین زندان به محل سکونت
  دادستان تهران گفت: سال گذشته یک هزار و ۷۵۰ مورد درخواست انتقال زندانی به نزدیک‌ترین محل سکونت واصل و با یک هزار و ۵۶۱ مورد موافقت شد که این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۴۵ درصد افزایش داشته است.
نخستین جلسه کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی زندانیان استان تهران با حضور علی صالحی دادستان تهران، سید حشمت‌الله حیات الغیب مدیرکل زندان‌های استان تهران، جمعی از معاونین ستادی دادستان و سرپرستان نواحی ۳۲ گانه دادسرای عمومی و انقلاب تهران، در سالن جلسات دادستانی تهران برگزار شد.
صالحی در این جلسه با اشاره به تاکیدات ریاست قوه قضاییه مبنی بر کاهش جمعیت کیفری، اظهار کرد: در سال گذشته با برنامه ریزی‌های مدون با هدف کاهش جمعیت کیفری و ساماندهی وضعیت زندانیان، جلسات متعددی برگزار و نتایج خوبی حاصل شد، این جلسه نیز در راستای برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته جهت تحقق سند تحول و تعالی قوه قضاییه، به عنوان نخستین جلسه سال جاری در این حوزه برگزار شده است.
دادستان تهران در ادامه ضمن تشریح دستاوردهای دادستانی تهران در زمینه ساماندهی وضعیت زندان‌ها، از کسب رتبه برتر کشوری در حوزه انتقال زندانیان به نزدیک‌ترین ندامتگاه به محل سکونت، توسط استان تهران خبر داد و افزود: در سال گذشته یک هزار و ۷۵۰ مورد درخواست انتقال زندانی به نزدیک‌ترین محل سکونت واصل و براساس ضوابط موجود، با یک هزار و ۵۶۱ مورد موافقت شد که این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱، حدود ۴۵ درصد افزایش داشت و در این زمینه، استان تهران به عنوان استان برتر کشور شناخته شد.
صالحی با بیان اینکه در فروردین ماه سال جاری، ۵۴ زندانی جهت رسیدگی به پرونده به صورت فیزیکی اعزام شدند؛ یادآور شد: با توجه به سیاست‌های دستگاه قضایی در خصوص کاهش اطاله دادرسی، در نواحی مختلف دادسرای تهران، برای تعداد ۵۴۸ زندانی جلسه رسیدگی الکترونیکی برگزار شده که میانگین تعداد این جلسات به کل جلسات دادرسی، ۹۱ درصد بوده است. وی با بیان اینکه استفاده از نهادهای ارفاقی، ظرفیتی قابل توجه برای کمک به آزادی زندانیان واجد شرایط است، اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری، در مجموع ۲۱۷ مورد درخواست بهره‌مندی زندانیان از نهادهای ارفاقی واصل و تاکنون با ۳۰ درخواست موافقت شد که نسبت به تعداد مشابه در ماه قبل، ۲۰ درصد افزایش یافته است و سایر درخواست‌ها در حال بررسی هستند.

دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران اعلام کرد؛
۲۴ داروی تک نسخه‌ای پرمصرف در فهرست دارویی دو سال اخیر کشور
  دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران گفت: در دو سال گذشته ۲۴ داروی تک نسخه‌ای پرمصرف وارد فهرست دارویی کشور شده است.
دکتر نازیلا یوسفی اظهار داشت: داروهای خارج از فهرست و تک ‌نسخه‌ای تنوع بالای دارند و معمولا برای تعداد کمی از بیماران درخواست می‌شود، اما از آنجا که این داروها باید در بازه زمانی کوتاهی تامین شوند، مانند سایر داروهای دارای پروانه ثبت در کشور امکان اینکه از نظر اثربخشی، ایمنی و کیفیت مورد بررسی‌ها و کنترل‌های دقیق کارشناسی قرار بگیرند را ندارند. وی ادامه داد: این داروها مطابق قانون مشمول سیاست‌های حمایتی بیمه‌ای و غیربیمه‌ای با استفاده از منابع دولتی نیستند، لذا از نظر اقتصادی، دارای بار مالی بالا برای بیماران می‌باشند. به گفته دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران، علی رغم اینکه سازمان غذا و دارو، بارها از پزشکان خواسته که از تجویزهای خارج از فهرست دارویی کشور خودداری کنند و در این مسیر فرهنگ سازی هم می‌کند، اما تمام تلاش خود را برای تامین داروهای تک‌نسخه‌ای پردرخواست به فهرست دارویی بکار گرفته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه