روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ ارديبهشت - شماره 4591

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟


  طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنّی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را به‌عهده دارد.
روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود، این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده است و قرار است این افراد به‌مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.
اما سؤالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است؛ چه‌کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد؟
طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی ب‌ ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌ رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت رئیسه سنّی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.
وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیئت رئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیئت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.
مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجدسلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.
از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت رئیسه سنی قرعه‌کشی شود. جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه‌کسانی می‌توانند در هیئت رئیسه سنی حضور داشته باشند. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه