تحول ریلیِ دولت سیزدهم
با محوریت وزارت کشور
سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، در پاسخ به اظهارات اخیر رئیس شورای شهر تهران درخصوص تأخیر قرارداد تأمین ۷۹۱ دستگاه واگن متروی تهران، مواردی را در زمینه تحول ریلیِ دولت سیزدهم با محوریت وزارت کشور اعلام کرد.
متن جوابیه به شرح زیر است.
- قرارداد تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن برای خطوط متروی تهران پس از پنج سال از امضای قرار داد در دوران خدمت رسانی دولت سیزدهم و با همت مقام عالی وزارت کشور وارد فاز عملیاتی شد.
همچنین الحاقیه قرار داد فوق به میزان ۱۶۱دستگاه واگن که جمعا ۷۹۱ دستگاه واگن را تحویل متروی تهران می نماید در سال گذشته امضا شد.
با تدبیر ایمرو (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) و از طریق مطالعه فشرده اسناد و جلسات متعدد، زمان ۶ ماهه مندرج در قرارداد حتی به میزان سه ماه تاکنون کاهش یافته است. (طراحی پایه در شرف تأیید تا هفته اول اردیبهشت ماه می باشد)
به رئیس محترم شورای شهر تهران توصیه میگردد نکات زیر را مورد امعان نظر ویژه قرار دهند:
۱ - انقلاب مترویی کشور با زمینه سازی و عقد قرارداد و اجرایی نمودن طرح ۲۰۰۰ دستگاه واگن به ناوگان مترویی کشور در این دولت و توسط وزارت کشور ( ایمرو) محقق شده است.
۲ - انجام چنین قرار داد بزرگی طبیعتا پیچیدگیهای فنی و مالی خاص خود و در عین حال زمانبر بودن فرآیند را به همراه دارد که بحمدلله بدون مشکل در حال انجام می باشد .
۳ - قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن مترویی تهران پس از پنج سال در این دولت و توسط وزارت کشور در طی یکسال گذشته اجرایی و وارد فاز عملیاتی شده است.
۴ - الحاقیه ۱۶۱دستگاه واگن به قرار داد ۶۳۰ دستگاهی تهران در همین دولت و در نیمه اول سال ۱۴۰۲ منعقد شده و ظرفیت تهران در این حوزه را افزایش داده است.
۵ - قرارداد ۶۹۹ دستگاه واگن برای سایر کلانشهرهای کشور در طی یک سال گذشته منعقد شده است.
۶ - قرارداد ۲۸۰ دستگاه واگن متروی تهران در طی چند ماه گذشته امضا شده است. ( البته از سوی یکی از اعضای کنسرسیوم که متولی ساخت داخل می باشد تاکنون امضا نشده است.)
۷ - شهرهای اهواز و کرمانشاه از محل ۲۰۰۰ دستگاه واگن فوقالذکر هر کدام بنا بر سهم خود دارای واگن مترو خواهند شد.
۸ - این سازمان برای تامین پیش پرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن و خرید اتوبوس با استفاده از تهاتر نفت اقدام به فروش نفت و واریز وجوه مربوط به قراردادها نموده است و تمام آنچه تاکنون اتفاق افتاده مدیریت وجوه فروش نفت و مصرف آن در ردیف های مختص خود بوده است.
۹ - تمامی موارد فوق توسط کارشناسان و عوامل اجرایی و مدیریتی سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور که همگی در زمره نخبگان و دارای تحصیلات عالیه در صنعت ریلی و حمل و نقلی کشور هستند منعقد و اجرایی شده است.
۱۰ - درباره موضوع واردات اتوبوس های برقی نیز مطالب بیان شده به دور از واقعیت بوده و تایید نمی شود .
در پایان باید خاطر نشان کرد که بهتر این بود رییس محترم شورای شهر تهران جناب آقای مهندس چمران پیش از اظهار نظر دراین خصوص،با تماس یا برگزاری جلسه کارشناسی اطلاعات دقیقتر را دریافت می نمودند تا اظهاراتشان مورد سوء استفاده مغرضان قرار نگیرد.
رئیسجمهور اصلاح قانون تأسیس مدارس غیردولتی را ابلاغ کرد
رئیسجمهور قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را به وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور قانون اصلاح قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را که در جلسه علنی مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود، طی نامه مورخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ به رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، ابلاغ کرد.
براساس این قانون، مرجع سیاستگذاری مدارس و مراکز آموزشی پرورشی غیردولتی، شورایعالی آموزش و پرورش تعیین شده است.
همچنین مطابق این قانون، وزرات آموزش و پرورش مکلف به راهاندازی سامانه یکپارچه مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکزی آموزشی غیردولتی شده و این مراکز باید همه فعالیتهای خود اعم از درآمدها، میزان شهریه دریافتی، تداد پرسنل و دانشآموزان، فضای آموزشی و نوع مالکیت آن، هزینهها و... را در سامانه مذکور اعلام و وزارت آموزش و پرورش آن را بررسی و ارزیابی کند.
سامانه مدارس غیردولتی به سامانه سازمان تأمین اجتماعی متصل شده و حق بیمه معلمان و کارکنان این مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی بهصورت برخط پرداخت میشود.