روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۷ فروردين - شماره 4576

عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد؛

تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق؛ نتیجه تقویت دیپلماسی انرژی


  عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی فعال حوزه انرژی مؤثر عمل کرده است، گفت: تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق نتیجه تقویت دیپلماسی انرژی به‌ویژه با همسایگان است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رمضانعلی سنگدوینی با بیان اینکه دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی انرژی فعال عمل کرده است، اظهار کرد: این دولت خوشبختانه هم با کشورهای همسایه و هم با دیگر کشورها از جمله اعضای گروه بریکس و سازمان همکاری‌های شانگهای ارتباط مطلوبی برقرار کرد که این سبب شد دیپلماسی انرژی فعالی نیز ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در پس تحریم‌های دشمن شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند به‌ویژه در حوزه نفت و گاز ایجاد شد، افزود: این شرکت‌ها بسیاری از کالاها و مواد اولیه مورد نیاز صنعت نفت را تولید می‌کنند، از این رو این شرکت‌ها کمک بزرگی به رشد بخش انرژی کردند. عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق، همچنین صادرات برق به این کشور، فعال شدن بحث پالایشگاه‌های فراسرزمینی و... نتیجه تقویت دیپلماسی انرژی در این دولت به‌ویژه با همسایگان است. محمد باقری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همز با بیان اینکه دولت سیزدهم به لحاظ شرایط حاکم بر کشور ناشی از تحریم و ناکارآمدی دولت گذشته، در صادرات نفتی و غیرنفتی در عمل با مشکل روبه‌رو شد، اظهار کرد: در این مدت که از دولت سیزدهم گذشته است تلاش شد وضع اقتصادی کشور سر و سامان یابد. وی با اشاره به عملکرد دولت در زمینه دیپلماسی اقتصادی افزود: دولت با پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی و فرامنطقه‌ای، هم‌افزایی منطقه‌ای و بین‌المللی خود را گسترش داد که مردم باید نتایج این پیمان‌ها را احساس کنند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مدیران قوی فعال در دیپلماسی اقتصادی کشور و بدنه اقتصادی دولت باید تلاش کنند این پیمان‌ها به نتیجه برسد و در کشور سرمایه‌گذاری انجام شود.

مدیر منطقه مرکزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خبر داد؛
انتقال ۸۱۸ میلیون لیتر فرآورده نفتی با خطوط لوله منطقه مرکزی
  مدیر منطقه مرکزی از انتقال ۸۱۸ میلیون لیتر انواع فرآورده‌ نفتی در فاصله روزهای ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با خطوط لوله ۱۰، ۱۲، ۱۶ و ۱۸ اینچ منطقه مرکزی خبر داد.
به گزارش شانا، علی‌اکبر فضلی‌خانی در این باره اظهار کرد: این حجم بزرگ از مواد نفتی با استفاده از خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی با تلاش شبانه‌روزی کارکنان و با رعایت استانداردهای ایمنی و محیط زیستی به مقاصد مختلف انتقال یافته است. وی با اشاره به حجم فرآورده تحویل داده شده به نواحی چهارگانه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در منطقه مرکزی بیان کرد: حجم انتقال مواد نفتی در ایام نوروز امسال، ۵.۶ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش‌ یافته است. مدیر منطقه مرکزی با تأکید بر راه‌اندازی تلمبه‌خانه یورو ۴ مرکز انتقال نفت شازند، تصریح کرد: با آغاز بهره‌برداری از این تلمبه‌خانه، حجم قابل‌توجهی از نفت‌گاز معمولی و یورو ۴ تولید شده در پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند از این مرکز منتقل می‌شود. فضلی‌خانی با تأکید بر انتقال کلان، باکیفیت، ایمن و پایدار نفت خام و فرآورده‌های نفتی بیان کرد: این حجم از فرآورده‌های نفتی مبادله‌شده در منطقه مرکزی، حاصل فعالیت بی‌وقفه مراکز انتقال نفت و تأسیسات تابعه و پشتیبانی واحدهای ستادی و فنی است.

مدیرکل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت خبر داد؛
تدوین الزام‌های اچ‌اس‌ئی در عملیات توپک‌رانی صنعت نفت
  مدیرکل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت از تدوین الزام‌های بهداشت، ایمنی و محیط زیست در عملیات توپک‌رانی صنعت نفت خبر داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مظاهر انصاری با اشاره به اینکه پس از حادثه تلخ انفجار محفظه توپک در خط لوله منطقه چشمه‌خوش، بررسی‌های جامعی درباره علل این حادثه انجام شد، اظهار کرد: یکی از اقدام‌های اصلاحی مهم حاصل از این بررسی، ضرورت تدوین و ابلاغ الزام‌های اچ‌اس‌ئی (HSE) عملیات توپک‌رانی در صنعت نفت بود.
وی با بیان اینکه توپک‌رانی به‌دلیل مشخصه‌های عملیاتی خاص خود، دارای ریسک‌های مهمی است، افزود: ضرورت دارد الزام‌های اچ‌اس‌ئی با نگاه ریسک‌محوری تدوین شود، بر این اساس کارگروهی از شرکت‌های منتخب صنعت نفت به‌ویژه شرکت‌های مسئول عملیات خطوط لوله نفت و گاز تشکیل و پس از تشکیل نشست‌های متعدد و بررسی‌های فنی، پیش‌نویس سند الزام‌های اچ‌اس‌ئی در عملیات توپک‌رانی در صنعت نفت تدوین شد. مدیرکل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت ادامه داد: پس از تدوین پیش‌نویس و چند مرحله نظرخواهی از شرکت‌ها و انجام ویرایش‌ها و تأیید فنی، سند یادشده در شورای هماهنگی مدیران اچ‌اس‌ئی و پدافند غیرعامل وزارت نفت تصویب و برای اجرا ابلاغ شد. انصاری تصریح کرد: با ابلاغ این سند و اهتمام شرکت‌های اصلی و فرعی تابع بر اجرای مفاد آن، ریسک فرآیند توپک‌رانی تحت کنترل قرار می‌گیرد و از وقوع حوادث در این عملیات، پیشگیری می‌شود. وی در پایان گفت: با توجه به رویکرد  اداره کل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت در روزآمد کردن و بازنگری ادواری ضوابط ابلاغی، همکاران  می‌توانند نظرها و پیشنهادهای خود را برای بررسی و درج در ویرایش‌های آینده به این اداره کل ارسال کنند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه