روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۰ فروردين - شماره 4572

آغوش باز نفت و گاز آرژانتین به روی ماینرهای بیت‌کوین


  یک شرکت انرژی در منطقه سرشار از ذخایر گاز واکا موئرتای آرژانتین، از گاز فلر برای فعالیت تولید ارز دیجیتالی استفاده خواهد کرد.
همزمان با اقدام دولت‌ها در سرتاسر جهان برای وضع مقررات بیشتر در حوزه استخراج رمزارز به منظور ساماندهی این فعالیت انرژی‌بر، شرکت‌های ارز دیجیتال، به طور فزاینده‌ای در تلاش برای استخراج به روش‌های پایدارتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. در همین راستا، شرکت‌ها در سرتاسر آمریکا، با استفاده از گازهای زائد حاصل از فعالیت‌های تولید سوخت‌های فسیلی برای استخراج نیرو، فعالیت استخراج رمز ارز را در کنار پایگاه‌های موجود نفت و گاز راه اندازی کرده‌اند.
اما این امر روز به روز دشوارتر می‌شود زیرا دولت به دنبال گذار سبز است و بعضی از ایالت‌ها، مقررات سختگیرانه‌ای را در خصوص ارزهای دیجیتال وضع می‌کنند. بسیاری از شرکت‌های ارز دیجیتال به دنبال راه‌اندازی فعالیت‌های مشابه در آرژانتین و تقویت ارز ضعیف این کشور هستند.
شرکت «گیگا انرژی سولوشنز» به دنبال توسعه فعالیت‌های استخراج رمزارز در بازارهای جدید است. استان مندوزا در آرژانتین، دومین ذخیره بزرگ گاز شیل جهان به نام واکا موئرتارا در خود جای داده است که می‌تواند مقادیر زیادی انرژی دچار هدررفت را برای استخراج کنندگان ارز دیجیتال فراهم کند.
شرکت گیگا پس از راه اندازی موفقیت‌آمیز فعالیت در سراسر آمریکا و ورود به شانگهای، در مارس، برنامه‌های خود را برای توسعه فعالیت به آرژانتین اعلام کرد. این شرکت با شرکت نفت و گاز «فونیکس گلوبال ریسورس» و شرکت خدمات فناوری اطلاعات «اگزا تِک» برای توسعه یک پروژه ۲ مگاواتی در واکا موئرتارا، همکاری خواهد کرد.
این پروژه به تولیدکنندگان نفت و گاز کمک می‌کند انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند و در عین حال، گازی که هدر می‌رود را به محصول ارزشمندی تبدیل کنند. برنت وایتهد، یکی از موسسان گیگا در این باره گفت: گیگا با جمع آوری گاز فلر برای تامین نیروی مورد نیاز دیتاسنترها در محاسبات انرژی‌بر، فعالانه در کاهش انتشار جهانی متان مشارکت می‌کند.
آرژانتین با یک بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و بر اساس داده‌های رسمی، نرخ تورم این کشور در دسامبر، به بالای ۲۱۱ درصد رسید. این بالاترین نرخ تورم از دهه ۱۹۹۰ بود. خاویر میلی، رئیس جمهور آرژانتین، امیدوار است از طریق اقدامات ریاضتی سختگیرانه، از تورم شدید جلوگیری کند. دولت جدید آرژانتین در دسامبر، ارزش پول پزو را کاهش داد تا با تورم مقابله کند.
از آنجا که آرژانتین به دلیل ناامنی مالی بیشتر، با بی‌ثباتی شدید ارزی مواجه شده است، دولت این کشور در سال‌های اخیر به طور فزاینده از ارزهای دیجیتال استقبال کرده است. میلی به‌ عنوان رئیس‌جمهور دوستدار رمزارز دیده می‌شود و در پایان سال گذشته، دولت او قراردادهایی را تصویب و تائید کرد که می‌توانند به بیت‌کوین تنظیم شوند. شرکت «گری اسکیل اینوستمنت» در این باره اعلام کرد: میلی، بیت‌کوین را ابزاری حیاتی در مقابله با ناکارآمدی و فساد سیستم‌های مالی متمرکز می‌داند. اگر مشاهده شود که آرژانتین از ارز دیجیتال استقبال می‌کند، سایر کشورهای منطقه هم ممکن است تشویق شوند این روش را دنبال کنند.
بعلاوه، در حالی که بیت‌کوین در سال‌های اخیر، فراز و نشیب‌هایی داشته است، ارزش این رمزارز طی شش ماه گذشته، ۱۷۰ درصد افزایش یافته و چندین رکورد قیمت بالا را شکسته و بسیار جذاب شده است. به گفته یکی از موسسان گیگا، این شرکت در سه ماهه جاری تاکنون بیش از ۱۰ میلیون دلار درآمد داشته است.  گیگا قصد دارد قبل از گسترش، فعالیت‌هایی در مقیاس کوچک را راه اندازی کند. این شرکت انتظار دارد که نهایتا، انتشار کربن را حدود ۳۰ هزار تن در سال در تاسیسات بالادستی واکا موئرتا کاهش دهد و نیروی اضافی را به شبکه برق آرژانتین بفروشد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اما گیگا تنها شرکت رمزارزی نیست که به دنبال گسترش فعالیتش به آرژانتین است که یکی از بزرگترین منتشرکنندگان متان در سطح جهان است. فرصت عظیمی برای توسعه فعالیت‌های استخراج رمزارز در آرژانتین به خصوص تحت ریاست جمهوری خاویر میلی، وجود دارد. گیگا احتمالا یکی از شرکت‌های رمزارز متعدد خواهد بود که در سال‌های آینده، وارد بازار نفت و گاز آرژانتین می‌شود؛ شرکت‌هایی که سناریوی برد-برد را برای شرکت‌های سوخت فسیلی عرضه می‌کنند.

قطر مهیای تسخیر بازار صادرات ال‌ان‌جی می‌شود
  قطر با دادن سفارش جدید برای چارتر ده‌ها کشتی جدید، به حمایت از برنامه‌های توسعه تولید گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) برخاسته تا نفوذ خود در بازار جهانی صادرات ال‌ان‌جی را تقویت کند.
سال گذشته، آمریکا از قطر به عنوان بزرگترین صادرکننده ال‌ان‌جی در جهان پیشی گرفت، اما قطر برنامه توسعه عظیمی را در دست اجرا دارد تا ظرفیت صادرات خود را تا سال ۲۰۳۰، به میزان ۸۵ درصد نسبت به سطح فعلی افزایش دهد.
در حالی که آمریکا در اوایل سال میلادی جاری، تصویب مجوزهای پروژه‌های جدید صادرات ال‌ان‌جی را متوقف کرد و ابهاماتی را درباره چشم انداز عرضه آمریکا از اواخر دهه ۲۰۲۰ به بعد ایجاد کرد، قطر در حال پیشبرد برنامه‌های توسعه ظرفیت تولید خود بوده و قراردادهای اجاره کشتی‌های جدید را امضا کرده که می‌تواند قطر را بار دیگر در اواخر دهه جاری، به بزرگترین کشور صادرکننده ال‌ان‌جی تبدیل کند.
شرکت «قطر انرژی» اعلام کرد که قراردادهای چارتر طولانی مدت با چهار مالک کشتی بین‌المللی برای بهره برداری از ۱۹ کشتی جدیدحمل  ال‌ان‌جی در اندازه متعارف، امضا کرده است.
 بر اساس این قراردادها، این شرکت دولتی، شش کشتی شرکت‌های CMES LNG Carrier Investment و «شاندونگ مارین انرژی» چین و سه کشتی شرکت MISC Berhad مالزی را کرایه خواهد کرد. تمام کشتی‌های حمل ال‌ان‌جی، در شرکت «صنایع سنگین سامسونگ» در کره جنوبی ساخته می‌شوند.
چهار کشتی دیگر تحت اداره شرکت مشترک کاواساکی کایسن کایشا و هیوندای گلوویس در کره جنوبی ساخته شده اند. یک هفته قبل، شرکت «قطر انرژی»، در راستای برنامه توسعه ناوگان ال‌ان‌جی، توافقنامه هایی با شرکت حمل گاز قطر (نکیلات) برای اداره ۲۵ کشتی ال‌ان‌جی در اندازه مرسوم، امضا کرده بود.
قرارداد اخیر، تعداد کشتی‌هایی که تحت توافق‌های چارت بلندمدت را به ۱۰۴ کشتی می‌رساند که قطر برای صادرات ذخایر عظیم گاز خود، از آنها استفاده خواهد کرد.
قطر برنامه چارتر و فعالیت بلندمدت را در سال ۲۰۲۲ راه انداخت که از ظرفیت تولید در حال توسعه ال‌ان‌جی این کشور، پشتیبانی خواهد کرد و در زمینه توسعه ظرفیت ال‌ان‌جی، قطر وقت را تلف نکرده است.
این کشور اوایل امسال اعلام کرد یک پروژه توسعه ال‌ان‌جی دیگر را به دو پروژه فعلی خود اضافه می‌کند و قصد دارد مجموع ظرفیت صادرات ال‌ان‌جی را از سطوح فعلی، به میزان ۸۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد. شرکت «قطر انرژی» پروژه «نورت فیلد وست» را پیش می‌برد.
پروژه «نورت فیلد وست»، به پروژه‌های فعلی «نورت فیلد ایست» و «نورت فیلد ساوت» اضافه می‌شود و این سه پروژه توسعه، ظرفیت تولید سالانه ال‌ان‌جی قطر را از ۷۷ میلیون تن فعلی، به ۱۴۲ میلیون تن پایان دهه جاری خواهند رساند.
سعد الکعبی، رئیس شرکت «قطر انرژی» سال گذشته گفته بود ۴۰ درصد از کل تولید جدید ال‌ان‌جی، تا سال ۲۰۲۹ که همه پروژه‌های ما به مرحله بهره برداری می‌رسند، وارد بازار خواهد شد. در آن زمان، پروژه «نورت فیلد وست» ‌ هنوز اعلام نشده بود.
به گفته تحلیلگران، با حجم بالاتر تولید و صادرات کم هزینه، قطر می‌تواند سهم بازار را از دو صادرکننده بزرگ دیگر شامل آمریکا و استرالیا بگیرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، طبق برآورد شرکت وود مک کنزی، آمریکا در سال میلادی گذشته، به بزرگترین صادرکننده ال‌ان‌جی در جهان تبدیل شد و از قطر و استرالیا سبقت گرفت. با این حال، توقف بلندمدت همه پروژه‌های جدید ال‌ان‌جی آمریکا، روی نگاه خریداران تاثیر خواهد گذاشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه