روزنامه کائنات
2

سیاسی

1402 شنبه 23 دي - شماره 4525

وظیفه مهم هیئت‌های مذهبی در جنگ روایت‌ها و جنگ فرهنگی


  مسئول ساماندهی شورای هیات مذهبی کشور با بیان اینکه تحریم، جنگ رسانه، جنگ روایت‌ها و جنگ فرهنگی یک تاخت و تاز است، گفت: در این فضا وظیفه آحاد مردم در بحث تبین و روشنگری مهم است، اما وظیفه هیئت مهم‌تر است.
دوره آموزشی«ماه» با محوریت معرفت و مهارت‌افزایی هیئات، تشکل‌های دینی، سمن‌ها و مجموعه‌های مردم‌نهاد از امروز در زنجان آغاز بکار کرد.
حجت‌الاسلام علمی، مسئول ساماندهی شورای هیات مذهبی کشور در افتتاحیه دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل‌های دینی در استان زنجان، با اشاره به بیانات رهبری در دیدار با شعرا اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند جنایات مغول‌ها در جهان امروز تکرار می‌شود ولی مغول‌های امروزی یعنی غربی‌ها با همان تاخت و تاز ولی ظاهر و تاخت و تاز متفاوتی دارند.
مسئول ساماندهی شورای هیات مذهبی کشور با بیان اینکه تحریم، جنگ رسانه، جنگ روایت‌ها و جنگ فرهنگی یک تاخت و تاز است، افزود: در این فضا وظیفه آحاد مردم در بحث تبین و روشنگری مهم است، اما وظیفه هیئت مهم‌تر است.
وی با اشاره به دلیل اهمیت هیئات و تاکید رهبری بر این موضوع گفت: طبق آمارها و رصدهای اجتماعی ۸۵ درصد مردم با هیئت ارتباط و با فضای هیئت رابطه مستقیم دارند.
علمی با بیان اینکه فضای هیئت بهترین فضا برای تبیین‌گری است، بیان کرد: هیئات کارکردهای متنوعی دارند چرا که انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و… مدیون هیئت است و عرصه تربیتی هیئت‌ها همچنان شهید پرورش می‌دهند مانند شهید عجمیان، شهدای کرمان که تربیت شده هیئت‌ها هستند.
مسئول ساماندهی شورای هیات مذهبی کشور با توجه به اینکه هیئت‌ها کانون توجه مردمی است و نیاز داریم در این فضاها به هیئت‌ها بپردازیم، اظهار کرد: هیئت‌ها زنده و پویا هستند و در همه بحران‌ها و هر جایی که رویداد اجتماعی و معضل اجتماعی است هیئت‌ها گره‌گشا هستند پس این فضا نیازمند ارتقا، تقویت و حمایت است.
وی اظهار داشت: هر آنچه در فضای گفتمان بویژه گفتمان هیئت ما را به منویات و تأکیدات رهبری در خصوص جهاد تبیین نزدیک می‌کند هیئت‌ها هستند که می‌توان با کمک رسانه فضای هیئت را به بهترین شکل نشان دهند سرعت‌دهنده و شتاب به دهنده باشد.
علمی در ادامه با اشاره به اهمیت و نقش نوجوانان در عرصه هیئت‌ها گفت: اساساً در مساجد و هیئت‌ها نیاز به کادرسازی و تربیت داریم که قائدتا کار تربیتی از سنین نوجوانی است و هیئت باتوجه بهan> ظرفیت و محل توجه بودن مردم نیاز به تربیت نوجوانان و کادر سازی برای آینده داریم.
حجت الاسلام مسعود رفیعی، مدیر مرکز رشد و فناوری هیات و تشکل‌های دینی در آیین افتتاحیه دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل‌های دینی در استان زنجان اظهار کرد: این دوره یازدهمین دوره در سطح کشور است که در حال برگزاری است.
مدیر مرکز رشد و فناوری هیات و تشکل هایan> دینی با اشاره به اینکه در طی برگزاری این دوره‌ها یک هزار و 200 فراگیر آموزش‌ها را فراگرفته‌اند، افزود: تاکنون از این تعداد ۲۰۰ نفر به‌عنوان سرگروه انتخاب شده‌اند.
وی با بیان اینکه هیات‌های فرا مناسکی ارزش و افزوده‌ای دارند که فعالیت‌های آموزشی، تربیتی و …انجام می‌دهند با یک دوره یک و نیم ساله توانمندسازی‌های لازم را کسب و در سطح استان و کشور اثر‌گذار باشند.
رفیعی با بیان اینکه این دوره در چهار بخش مدیران تربیتی، رسانه، تشکل‌ها و بانوان برگزار می‌شود، گفت: پس از پایان دوره حضوری، ۳۶۰ ساعت دوره آموزش مجازی نیز به‌صورت تعاملی برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز رشد و فناوری هیات و تشکل هایan> دینی با بیان اینکه هم‌زمان با این دوره آموزشی اعزام راهبر به استان را داریم، افزود: این راهبر پروژه‌ها و مأموریت‌های دوره مجازی که به فراگیران ابلاغ می‌شود را به‌صورت حضوری بررسی و رسیدگی می‌کند.
وی با بیان اینکه در پایان این دوره در استان زنجان، سرگروه‌های تربیتی، بانوان، رسانه و مدیران انتخاب خواهند شد، افزود: این سرگروه‌های منتخب در سطح کشور در پایان اسفندماه سال جاری در نخستین دوره سرگروه‌ها در مشهد مقدس توسط اساتید برجسته کشور آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند.
رفیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه کتابداری صدها جلد کتاب وجود دارد ولی در موضوع نهاد فعال اجتماعی هیئت‌ها تولیدات علمی آن‌چنان که بایدوشاید صورت نگرفته است.


وحیدی:
هزار عملیات‌ مانند حادثه کرمان در کشور خنثی شده است
  وزیر کشور گفت: «این اتفاقی که در کرمان افتاد، یکی از هزاران اتفاق بود و هزار مورد از اینگونه عملیات‌ها در کشور خنثی شده بود.»
احمد وحیدی وزیر کشور در همایش خانه احزاب که در وزارت کشور برگزار شد، طی سخنانی گفت: «مشکل بزرگ ما عدم گفتگو است؛ باید احزاب و سلایق مختلف با هم حرف بزنند. گفتگوی احزاب بسیار مهم و راهگشا است چرا که خیلی از اختلافات و سوءتفاهمات را حل می‌کند.»
وی با بیان اینکه خانه احزاب بهترین مکان برای طرح این گفتگوها درباره مسائل و مشکلات کشور است، ادامه داد: «احزاب با یک فلسفه متولد شدند و آن این است که در چارچوب یک کشور و با هدف اعتلای کشور شکل می‌گیرد‌ بنابراین احزاب بر اساس فلسفه شکل‌گیری باید رصد دائمی شرایط کشور و جهان را در راستای اهداف خود داشته باشند. اصلی‌ترین هدف احزاب طبیعتا باید تامین منافع ملی باشد. ما در رابطه با اهداف و کارویژه احزاب الگوهای شرقی و غربی را داریم و ممکن است الگوهای داخلی هم در این رابطه داشته باشیم که تامین منافع و انسجام ملی در همه الگوها مبنا و محور اصلی است. این اتفاقی که در کرمان افتاد، یک از هزاران اتفاق بود و هزار مورد از اینگونه عملیات‌ها در کشور خنثی شده بود؛ جان زن و بچه مردم که اصولگرا و اصلاح‌طلب ندارد. امروز تمام جریانات تروریستی مستقیما از سرویس‌های خارجی خط می‌گیرند. دشمنان خیلی جدی هستند و کاری به جریان‌های سیاسی داخل کشور ندارند. حجم حملات سایبری هم بسیار زیاد است و دیوانه‌وار به زیرساخت‌های سایبری ما حمله می‌کنند و حجم آنها بسیار است.»
وحیدی با بیان اینکه بیش از 2000 شکایت نشان دهنده اعتماد به سازوکار انتخابات است، گفت: «در هیات های اجرایی برخی افراد رد شده بودند که توسط هیات نظارت تایید شدند و ما خوشحال شدیم چون از ابتدا هم مایل به رد صلاحیت نبودیم.»
وزیر کشور با بیان اینکه متاسفانه گاهی اوقات رقابت‌ها فردی شده است، گفت: «باید رقابت‌ها بر سر برنامه‌ها باشد و افراد برنامه‌های خود برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی را ارائه کنند. وقتی رقابت ها بر سر اندیشه و فکر باشد همه جریانات نماینده دارند.»
وحیدی با اشاره به اهمیت آزادی در انتخابات، تاکید کرد: «من معتقد به آزادی در انتخابات هستم. در مجمع تشخیص مصلحت با گروه‌های مختلف در این خصوص صحبت کردم و در همه آن‌ها به این نتیجه رسیدیم که می‌شود خیلی راحت با هم همکاری و گفت‌وگو کرد.»
بین جناح‌های سیاسی تفاوتی نمی‌گذاریم
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: «همه دستگاه‌ها طبق قانون عمل کنند تا مشارکتی که در کلام رهبری آمده، محقق شود.»
سید محمد تقی شاهچراغی معاون سیاسی وزارت کشور و رییس ستاد انتخاب کشور نیز در همایش احزاب در وزارت کشور، گفت: «در خصوص انتخابات و اهمیت آن و راهبردهای آن که مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند، حتماً  نمایندگان احزاب در کلامشان  خواهند گفت. ما در بحث اجرا تمام مسائل انتخابات گذشته را بررسی کرده و نیازها را برطرف کرده ایم و باید بگویم به لحاظ زمانی از انتخابات گذشته جلوتر هستیم. در انتخابات امسال 4هزار شعبه بیشتر از گذشته در نظر گرفتیم تا سهولت در امر رای گیری صورت بگیرد. در عین حال قریب  59 هزار شعبه آماده اخذ رای هستند و دستگاه‌های احراز هویت و نرم‌افزارهای مورد نیاز تامین شده است. همچنین اعضای شعب نمایندگان مشخص می‌شوند و این‌ها جدا از وظایف ناظران شورای نگهبان است. علاوه بر این  چاپ 71 میلیون تعرفه به تفکیک صورت گرفته است و آماده شده است.»
شاهچراغی با اشاره به برگزاری همایش احزاب در وزارت کشور گفت: «در واقع میزبان این همایش دوستان احزاب هستند و ما فقط شرایط را به پیشنهاد خانه احزاب فراهم کردیم. در عین حال در مورد انتخابات باید عرض کنم در اجرا همه شرایط فراهم است. به نظرم قانون همه چیز را تعریف کرده و برابر قانون کارها باید صورت بگیرد و از دیروز شورای نگهبان یک ماه فرصت دارد تا صلاحیت‌ها را بررسی کند و تا قبل از این هیات نظارت وظایف و مسئولیت در این خصوص داشته است. به نظرم فرصت هست و ما هم در حوزه وزارت کشور تلاش داریم تا شاهد مشارکت حداکثری باشیم که به دلایل مختلف از جمله مسائل کلان کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری است.» وی در ادامه با بیان اینکه جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب و مستقل فرقی نمی‌کند، گفت: «به موضوع انتخابات باید از موضع تکلیف نگاه کنیم. اگر نقد درستی هم وجود داشته باشد، ما در وزارت کشور استقبال می‌کنیم و تا آخر زمانی که قرار است اعلام نظر شود، ما در خدمت احزاب هستیم.»

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه