روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 دوشنبه 20 آذر - شماره 4503

تدوین دستورالعمل مهار سیلاب‌های ورودی به دریا

  سخنگوی صنعت آب کشور گفت: دستورالعمل مهار سیلاب‌های ورودی به دریا در شمال و جنوب کشور تدوین می‌شود. فیروز قاسم‌زاده اظهار کرد: وزارت نیرو با هدف استفاده حداکثری از سیلاب‌ها و طغیان‌های ناشی از بارش در رودخانه‌ها و مسیل‌های منتهی به دریا در شمال و جنوب کشور، دستورالعمل مهار آب‌های ورودی به دریا را تدوین می‌کند. وی افزود: با توجه به اینکه حجم قابل توجهی از روان‌آب‌های تولیدی در پهنه سرزمینی ایران به صورت سیلاب وارد دریا می‌شود و این آب، نسبت به آب دریا کیفیت بسیار مناسبی دارد، لذا مهار این آب‌ها و هدایت آن به محل مصرف می‌تواند گزینه بسیار مناسبی در مقایسه با آب شیرین‌کن‌های دریا محسوب شده و به لحاظ اقتصادی دارای صرفه بسیار بالایی باشد.سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در حال حاضر تدوین دستورالعملی درباره نحوه واگذاری مجوز استفاده از این آب‌ها به مصرف کنندگان به‌ویژه در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری در حال پیگیری است.

روزنامه فایننشیال تایمز مدعی شد؛
تولیدکنندگان اوپک در کنفرانس اقلیمی درگیر شدند
  عربستان سعودی در مذاکرات اقلیمی سازمان ملل متحد مانع‌تراشی کرده و امارات عربی متحده که ریاست این کنفرانس را بر عهده دارد، تحت فشار قرار داده تا تمرکز این نشست بر کشورهای تولیدکننده نفت و گاز را دور کند.
روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از مذاکره‌کنندگان و مقامات اروپایی نوشت: سلطان الجابر، رئیس کنفرانس اقلیمی COP۲۸ و مدیر شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، تحت فشار زیادی از سوی عربستان سعودی قرار دارد. یک مقام عربی گفت: سعودی‌ها از شیوه مدیریت مذاکرات توسط امارات عربی متحده در دوبی، خشنود نیستند. به گفته یک منبع آگاه، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، پس از این که در مذاکرات مورد انتقاد قرار گرفت، در نشست کنفرانس اقلیمی سازمان ملل حاضر نشد. عربستان سعودی و روسیه در میان کشورهای متعددی هستند که اصرار دارند کنفرانس دوبی، تنها به مسئله کاهش آلایندگی متمرکز شود و سوخت‌های فسیلی عامل این آلایندگی را هدف نگیرد. از سوی دیگر، دستکم ۸۰ کشور شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای فقیر و از نظر اقلیمی آسیب پذیر، خواستار توافقی برای پایان دادن به استفاده از سوخت‌های فسیلی هستند. اوپک که عربستان سعودی بزرگترین عضو آن است، به تلاش این مذاکرات برای اعمال فشار نامتناسب به سوخت‌های فسیلی، اعتراض کرد و باعث واکنش شدید وزیران اروپایی شد. ترزا ریبرا، معاون نخست وزیر اسپانیا و یکی از روسای تیم مذاکره کننده اتحادیه اروپا در کنفرانس COP۲۸، با انتقاد از برخورد کشورهای اوپک، گفت: ما درباره خلاص شدن کلی از سوخت‌های فسیلی صحبت نمی‌کنیم، مگر این که شرایطی ایجاد شود که آلایندگی‌ها به شکلی کاهش پیدا کنند که تضمین کند حذف استفاده از سوخت‌های فسیلی اتفاق نخواهد افتاد.
کمیسر اقلیمی اتحادیه اروپا از شرکت کنندگان کنفرانس COP۲۸ خواست اجازه ندهند مذاکرات از مسیر خود منحرف شود.
عربستان سعودی بزرگترین و تاثیرگذارترین عضو اوپک است که از ۱۳ کشور عضو تشکیل شده است. عراق و امارات عربی متحده، سایر اعضای اوپک هستند در حالی که گروه اوپک پلاس شامل اعضای اوپک و ۱۰ کشور متحد آنها از جمله روسیه، مکزیک و قزاقستان است.
این گروه در ضدیت با هر گونه تهدید نسبت به تولید نفت و گاز در سال گذشته، تهاجمی‌تری شده و از آژانس بین‌المللی انرژی به دفعات به دلیل مخالفت با پروژه‌های جدید سوخت فسیلی، انتقاد کرده است. اوپک، آژانس بین‌المللی انرژی را به بی‌ثبات کردن بازارهای انرژی و کشاندن جهان به مسیر بحران انرژی آتی، متهم کرده است. طبق استدلال اوپک، تقاضا برای نفت به دلیل رشد جمعیت و اقتصاد، همچنان رشد خواهد کرد و تا سال ۲۰۴۵، به میزان ۱۵ درصد بالاتر می‌رود. فعالان اقلیمی در پاویون اوپک در کنفرانس دوبی، یک اعتراض نشسته برگزار کرده و از ریاست COP۲۸ خواستند خود را از بیانیه اوپک، متمایز کند. بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، ریاست کنفرانس COP۲۸ درباره اوپک اظهارنظر نکرد اما به بیانیه الجابر اشاره کرد که ابراز امیدواری کرده بود کشورها درباره سوخت‌های فسیلی به توافقی برسند که شامل انرژی تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی باشد .

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه