روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 يکشنبه 19 آذر - شماره 4502

رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت نیرو مطرح کرد؛

افزایش حجم تبادلات اقتصادی ایران و قطر به یک میلیارد دلار


  رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت نیرو با بیان اینکه دیپلماسی همسایه محوری یکی از اصول مهم دولت مردمی سیزدهم است، گفت: در حال حاضر میزان صادرات کالا و تجهیزات به کشور قطر حدود 200 میلیون دلار است و تلاش داریم این عدد را به یک میلیارد دلار افزایش دهیم.
مجتبی اکبری در آئین افتتاح نهمین کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر با اشاره به سابقه برگزاری کمیسیون‌های همکاری‌ مشترک اقتصادی ایران و قطر، گفت: هشتمین کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر سال گذشته در دوحه برگزار شد که با مصوبات بسیار مهمی همراه بود. بندهایی از این مصوبات اجرایی شد و ما درصدد هستیم بخشی از بندهای مصوبات را پایش کنیم و بتوانیم کمیته‌ای را تشکیل دهیم تا از این طریق مصوبات و تفاهمات انجام شده به سرانجام برسد.
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت نیرو، دیپلماسی همسایه محوری را یکی از اصول مهمی عنوان کرد که در دولت مردمی سیزدهم در حال اجراست.
وی ادامه داد: با پیشبرد دیپلماسی همسایه محوری از طریق قرابت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با کشور برادر قطر می‌توانیم بسیاری از موانع پیش روی دو کشور را از میان برداریم.
اکبری یادآور شد: بسیاری از تجار، صنعتگران و دانشمندان ایرانی دستاوردهای قابل توجهی دارند که می‌توانند با مجموعه دولت قطر به اشتراک بگذارند.
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت نیرو اظهار کرد: در حال حاضر میزان صادرات کالا و تجهیزات به کشور قطر حدود 200 میلیون دلار است و تلاش داریم با تعامل و همکاری کشور قطر، این عدد را به یک میلیارد دلار افزایش دهیم.
طبق اعلام وزارت نیرو، وی خاطرنشان کرد: تسهیل و بهبود روابط تجاری، تولید مشترک تجهیزات، کالا و خدمات و توجه ویژه به انتقال دانش فنی از جمله موارد همکاری بین دوطرف است.

تولید نفت افغانستان
 افزایش یافت
  شرکت چینی از رشد ۳۰۰ درصدی تولید نفت در افغانستان، خبر داد.این رشد قابل توجه تحت تاثیر حفاری بیش از ۱۰ چاه نفتی جدید در افغانستان، بوده است.شرکت نفت و گاز آسیای مرکزی شین‌جیانگ، با حفاری ۱۰ چاه جدید در افغانستان، تولیدش را چهار برابر کرده و به ۵ هزار بشکه در روز رسانده است.توافق با این شرکت چینی در ژانویه سال ۲۰۲۳ در کابل، منعقد شد.همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و نفت افغانستان تائید کرد که چاه‌های جدید، تولید نفت این کشور را چهار برابر کرده است. این نقطه عطف به منزله تغییر قابل ملاحظه‌ای در بخش انرژی افغانستان است که از نظر تاریخی، وابستگی بالایی به واردات نفت به خصوص واردات از ایران داشته است.بر اساس گزارش بلومبرگ، تحولات اخیر به دنبال تحکیم روابط میان افغانستان تحت حکومت طالبان و چین، منتشر شده است. این همکاری فراتر از روابط دیپلماتیک، شامل سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی قابل توجهی است که چین در بخش‌های مختلف افغانستان انجام داده است.

رئیس‌جمهوری خبر داد؛
تحسین روس‌ها
 از عملیات مهندسی ایران
 در فاز ۱۱ پارس جنوبی
  رئیس‌جمهوری گفت: در سفر اخیر بنده به مسکو، روس‌ها عملیات مهندسی ایران در طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی را تحسین و آن را کار بزرگی که با توان متخصصان ایرانی انجام شده است قلمداد کردند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه در سفر به مسکو فردی به من گفت چرا برخی مسائل کشور خود را توضیح نمی‌دهید، اظهار کرد: این فرد بیان کرد کاری که مختصصان ایرانی در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی انجام داده‌اند کار بزرگی است. وی افزود: این کار ریسک بزرگی بود، نخست زمان راه‌اندازی این فاز را از چهار تا پنج سال به یک‌سال‌ونیم کاهش داد، همچنین راه‌اندازی آن نیز کار بزرگی بود، زیرا شرکت‌هایی همچون توتال و شل برای تکمیل این پروژه به ایران آمدند، اما آن را رها کردند و کار به کارشناسان ایرانی واگذار شد. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه جابه‌جایی سکو کار آسانی نیست، تصریح کرد: اگر غیر از فاز ۱۱ هیچ کاری در صنعت نفت انجام نمی‌شد باز هم ستودنی بود. همان بچه‌هایی که زیر آفتاب سوزان در پارس جنوبی کار می‌کنند مردانه ایستادند و کار کردند و ریسک را پذیرفتند و فاز ۱۱ پارس جنوبی را تکمیل کردند.
رئیسی اظهار کرد: باید برای انجام کارهای بزرگ کمی خطرپذیری کرد. یکی از مؤلفه‌های قدرت این است که جوان، فعال اقتصادی، مدیر و کارشناس ما دست و دلش نلرزد، خطرپذیر باشد و وارد میدان شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه