واکنش زاکانی به عدم ثبت رقم ۱۷۰۰۰میلیاردی در سامانه شفافیت؛
برای پروژهها هزینه شده
و در حسابها مشخص خواهد شد
شهردار تهران به عدم ثبت رقم ۱۷ هزار میلیارد تومان در سامانه شفافیت شهرداری تهران واکنش نشان داد و گفت: این ۱۷ هزار میلیارد تومان فاصله بین تخصیص اولیه اعتبار با گام سوم یعنی به هزینه نشاندن پروژههاست. به همین دلیل در طول سال مالی دولت و دستگاههای اجرایی پایان اردیبهشت ماه برای نشستن هزینه در حسابها مشخص میشود.
علیرضا زاکانی در حاشیه آیین بهرهبرداری از زیرگذر کوهک و راستگرد پل گلها در جمع خبرنگاران گفت: یکی از موضوعاتی که بر آن تاکید می شود توسعه زیرساخت های عمومی شهر و افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی است. بر همین اساس به کیفی سازی و برقی سازی نیز توجه ویژه داریم. مسیری برای شهر تهران هموار شده که دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از داخل کشور خریداری کنیم. وی افزود: از این تعداد ۵۰۰ دستگاه برقی است؛ برنامه مدیریت شهری بر ۳۰۰۰ دستگاه بود که تا امروز قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه منعقد شده و علاوه بر این ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس نیز وارد خواهد شد. اتوبوس ها به تدریج وارد ناوگان میشود و عملاً فضای شهر به حد نصابی میرسد که بیسابقه است.
وی با بیان اینکه نوسازی ونها و تاکسیها نیز به صورت جدی در دستور کار مدیریت شهری است، گفت: در همین راستا همت وزیر صمت با اراده رئیسجمهور، وزیر نفت و وزیر نیرو و با حمایت وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی باعث میشود گام های بلندی را امسال و در ۶ ماه ابتدایی سال آینده برداریم. این در کنار عملیاتی شدن قرارداد ۷۹۱ واگن، تفاهم ۲۸۰ واگن دیگر و همچنین ۱۱۳ واگن ملی قرار دارد که نوید آیندهای متفاوت با شرایط فعلی است و در کاهش آلودگی هوا نیز اثرگذار خواهد بود. زاکانی با بیان اینکه طرح امروز ۲۱ کیلومتر راه مردم را نزدیکتر میکند، یادآور شد: این طرح از سال قبل آغاز شده و برای آن ۱۴۵ میلیارد تومان هزینه شده است. زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اخبار منتشر شده در رابطه با عدم ثبت رقم ۱۷ هزار میلیارد تومان در سامانه شفافیت با اعلام اینکه ما در شهرداری سه سرفصل داریم که شامل تخصیص منابع، اجرای پروژهها و نشاندن منابع در چارچوبهای مالی است، گفت: از ابتدای سال مسیری جهش وار را پیش میبریم و این ۱۷ هزار میلیارد تومان فاصله بین تخصیص اولیه اعتبار با گام سوم یعنی به هزینه نشاندن پروژههاست؛ به همین دلیل در طول سال مالی دولت و دستگاههای اجرایی پایان اردیبهشت ماه برای نشستن هزینه در حسابها مشخص میشود.
شهردار تهران با بیان اینکه باید برای کسانی که به اذهان مردم آسیب میزنند، تأسف خورد؛ افزود: برخی با ذوقزدگی این موضوع را مطرح کردند در حالی که ۱۷ هزار میلیارد تومان برای پروژهها هزینه شده و در حسابها مشخص خواهد شد.
زاکانی با تأکید بر اینکه تمام پیش پرداختها در قالب همان ۱۷ هزار میلیاد تومان است، اظهار کرد: برای خط ۱۰ مترو تا امروز چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پیش پرداخت و کارکرد انجام دادیم و یا برای خرید اتوبوس از همین منبع پرداخت کردهایم که هنوز به هزینه ننشسته است. در مجموع امیدواریم این اقدامات دستخوش امور سیاسی قرار نگیرد.
در آیین افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی در بهشت زهرا(س) مطرح شد؛
بی خانمان و چادرخواب در بهشت زهرا نداریم
بیست و هشتمین پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا(س) افتتاح شد.
مراسم افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا(س) با حضور دکتر احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی، جواد تاجیک مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س)، جمعی از مدیران شهری و مادر شهید ولیالله اندامی برگزار شد.
احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی در این مراسم با بیان اینکه پس از راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در حرم مطهر امام خمینی(ره) در مدتی کمتر از یک سال شاهد راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا (س) هستیم، گفت: با افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری در بهشت زهرا (س)، تعداد پایگاه های اجتماعی تهران در مدت زمان کمتر از دو سال در پایتخت از ۵ پایگاه به ۲۸ پایگاه افزایش یافتند و تا پایان سال نیز ۲ پایگاه دیگر راه اندازی می شود. اهتمام صورت گرفته حاکی از آن است که به پیشگیری از آسیب های اجتماعی قائل به اهمیت هستیم. وی وجود ۲۵هزار معتاد متجاهر، ۱۰هزار کودک کار و همچنین افزایش گسترده حضور متکدیان و افراد بی خانمان در محدوده بهشت زهرا (س) تا دو سال گذشته را نتیجه اعتقاد به تفکر “توسعه پایدار” دانست و افزود: ریشه آسیب های اجتماعی را باید در تفکر غلط و پوشالی “توسعه پایدار” و تاکید بر فرهنگ و گفتمان لیبرال و نئولیبرال جستجو کنیم.
دکتر احمدی صدر با بیان اینکه تا سال ۱۳۹۲، دو هزار معتاد متجاهر در تهران وجود داشته، اما با عمل به تفکرات مبتنی بر توسعه پایدار که من اسمش را توسعه بیمار می گذارم تعداد معتادین متجاهر در سال ۱۴۰۰ تا به امروز به ۲۵هزار نفر افزایش یافته، تصریح کرد: ما خدمتگزار تمام بی خانمان ها و معتادین متجاهر هستیم و امروز با افتخار می گوییم در بهشت زهرا (س) بی خانمان و چادر خواب نداریم و این اتفاقات در این دو سال اخیر رخ داده است. به محض اینکه گشت های ما آسیب های اجتماعی را مشاهده کنند به پایگاه های خدمات اجتماعی منتقل می کنند. مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی تصریح کرد: در هشت ماه گذشته ۵هزار نفر به ظرفیت نگهداری معتادین متجاهر در کلان شهر تهران افزوده شده ،بیش از ۳۴ مدرسه استعدادیابی برای کودکان کار اختصاص یافته، بیش از ۲۸ پایگاه خدمات اجتماعی راه اندازی شده است. ضمن آنکه بیش از یک هزار و ۵۰۰ کودک کار در یکسال گذشته از چرخه تکدی گری و دستفروشی خارج شده و به آغوش خانواده های خود بازگشته اند و این افتخار ماست، اما باید ریشه های معضلات آسیب های اجتماعی را درست کرد و گفتمان اصیل و اخلاق محور را توسعه دهیم تا شاهد آسیب های اجتماعی نباشیم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی تاکید کرد: پایگاه های خدمات اجتماعی شهرداری تهران ثمراتی داشته که مدیون نگاه جهادی، انقلابی، ارزشمند و اخلاق مدار دکتر زاکانی شهردار تهران است و ما امیدواریم با اهتمام صورت گرفته روزی را شاهد باشیم که از آسیب های اجتماعی در سطح کلان شهر تهران و به ویژه در سطح بهشت زهرا (س) اثری نبینیم. بنابر اعلام روابط عمومی سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، در ادامه این مراسم مهندس جواد تاجیک مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) نیز گفت: با توجه به وظیفه ای که از بعد مسئولیت اجتماعی بر عهده سازمان بهشت زهرا(س) است ما نمی توانیم نسبت به محدوده جغرافیایی و انسانی خود و انواع آسیبهای اجتماعی که محیط آرامستان را برای زائران و خانوادههای متوفیان نامناسب میکند بیتفاوت باشیم. به همین دلیل خوشحالیم که دومین پایگاه خدمات اجتماعی مستقر در بهشت زهرا (س) افتتاح شده است.
واکنش سازمان محیط زیست به هشدار سازمان بازرسی کل کشور؛
دستگاههای مسئول
باید پاسخگوی تکالیف محقق نشده خود باشند
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست همیشه به وظایف خود در زمینه قانون هوای پاک بهخوبی عمل کرده است، اظهار کرد: دستگاههای مسئول باید به خاطر عدم تحقق این قانون پاسخگو باشند.
طی روزهای گذشته اخباری درباره هشدار سازمان بازرسی کل کشور به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه «مغفول ماندن اقدامات زیربنایی در اجرای قانون هوای پاک» منتشر شده است.
داریوش گلعلیزاده درباره هشدار سازمان بازرسی کل کشور به سازمان محیط زیست اظهار کرد: طبق ماده ۲ قانون هوای پاک، سازمان حفاظت محیط زیست بر حسن اجرای این قانون نظارت دارد و بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرده که بگوید سازمان محیط زیست به وظیفه نظارتی خود به خوبی عمل نکرده است.
وی افزود: ابزار نظارتی سازمان محیط زیست چند مورد است که از جمله آنها میتوان به پیگیری اجرای تکالیف توسط دستگاهها، دریافت گزارش، رصد و بررسی گزارشهای ارائه شده، ارائه گزارش دورهای به دولت و نهادهای نظارتی، آسیب شناسی گزارشها و ... اشاره کرد. سازمان محیط زیست تمام این موارد را انجام داده است و حتی یک سامانه نظارت بر قانون هوای پاک را طراحی کرده و گزارشها را به صورت مستند از سامانه دریافت میکند.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست وظایف خود را بهخوبی انجام داده است و مبنای عملکرد نهادهای نظارتی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، کمیسیون اصل ۹۰ و دادستانی گزارشهای اولیهای است که سازمان حفاظت محیط زیست به آنها داده است و اگر دستگاه و نهادی تحت عنوان ترک فعل به مراجع قضایی معرفی میشوند بر اساس اطلاعات و گزارشهایی است که سازمان محیط زیست ارائه میکند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست «دلایل» عدم تحقق وظایف را نیز در قالب گزارشهایی ارائه داده بنابراین کلیه اقداماتی که نیازمند نظارت بر اجرا باشد را سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده است. بر اساس بررسیهای متعددی که انجام دادیم حداکثر ۱۰ درصد از تکالیف اثربخش در قانون هوای پاک اجرا شده است.
به گفته گلعلیزاده، دستورالعملها و آییننامههایی همچون آلودگی صوتی تهیه نشد و شبکه پایش امواج صدا شکل نگرفت که اینها مشکل ما نیست اما در اجرای قانون هوای پاک تاثیر گذاشت. چند موضوع اساسی طی آخرین جلسه در دیوان محاسبات مطرح شد که به دنبال همه رسی نیستیم بلکه به دنبال مهم رسی هستیم. بر این اساس تکالیف اصلی با توجه به منابع کشور که امکان اجرا وجود دارد و سهل الوصولتر است در اولویت قرار دارد.