مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقهای خوزستان خبر داد:
جزئیات رشد تولید و مصرف ۸ ماهه شبکه برق خوزستان
مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقهای خوزستان از تولید ۳۴ هزار و ۶۴۰ گیگاوات ساعت برق در هشت ماهه سال ۱۴۰۲ در استان خبر داد.
فرامرز شادفر بیان کرد: در ماه گذشته ۲ هزار و ۵۰۸ گیگاوات ساعت برق در خوزستان تولید شده که در مقایسه با سال قبل ۱۱ درصد رشد داشته و کل تولید برق استان در هشت ماهه سال جاری، ۳۴ هزار و ۶۴۰ گیگاوات ساعت بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد ۲۴ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: از مقدار برق تولیدی در آبان ماه ۱۵ درصد در نیروگاههای برقآبی، ۸۳ درصد در نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی و حدود ۲ درصد در نیروگاههای تولید پراکنده بوده است.
مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقهای خوزستان تصریح کرد: از ۲ هزار و ۷۴ گیگاوات ساعت برق تولیدی در نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی در آبان ماه، ۵۳ درصد توسط بخش خصوصی (نیروگاههای زرگان، آبادان، خرمشهر، بهبهان، غرب کارون و فجر) و ۴۷ درصد توسط بخش دولتی (نیروگاههای رامین ، ماهشهر و دو کوهه) تولید و به شبکه تحویل شده است.
شادفر اظهار کرد: در این بازه زمانی انرژی مصرفی با ۲ هزار و ۵۶۸ گیگاوات ساعت ۷ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش داشته و پیک مصرف در آبان ماه ۱۴۰۲ با مصرف ۵ هزار و ۱۱۹ مگاوات نسبت به پیک بار آبان ماه سال قبل، ۳ درصد کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: انرژی مصرفی در هشت ماهه سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۵ هزار و ۱۸۰ گیگاوات ساعت بوده که نشان دهنده حدود ۴ درصد افزایش مصرف انرژی نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.
بر اساس این گزارش، ظرفیت منصوبه تولید نیروی برق استان خوزستان در بخش انتقال و فوق توزیع برابر با پانزده هزار و ۸۹۹ مگاوات شده است که از این میزان ظرفیت منصوبه در بخش آبی برابر با هشت هزار و ۱۹۴ مگاوات و در بخش حرارتی هفت هزار و ۵۱۷ مگاوات است. ظرفیت بخش DG (نیروگاههای تولید پراکنده شامل نیروگاههای حرارتی، نیروگاههای آبی و خورشیدی) نیز ۱۸۸ مگاوات است.
رشد ۵۰۰درصدی شبکه فیبر نوری
در شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان
گرگان-نادر کرمی-معاون برنامه ریزی شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان دربازدید میدانی از پروژه توسعه فیبر نوری صنعت برق گفت:یکی ازدستاوردهای ارزنده شرکت در جهت توسعه زیرساخت انتقال اطلاعات وهوشمند سازی , توسعه بی وقفه شبکه فیبر نوری شرکت و استفاده همزمان از شبکه انتقال اطلاعات با آنتن بعنوان بستر اصلی و رزو در راستای اجرای برنامه استراتژیک شرکت طی سالهای اخیربوده است. به گزارش روابط عمومی:جمال کمیلی فر گفت با پیگیریهای مستمر انجام شده طی سال گذشته شرکت موفق شد از ظرفیت ارزنده ملی استفاده نموده و با تعریف پروژه توسعه فیبر نوری از محل تبصره ۱۵ بند ز قانون بودجه جهت احداث قریب به ۱۰۲ کیلومتر شبکه فیبر نوری بهره مند شود.درنتیجه اجرای این پروژه زیر ساخت مدیریتهای برق شهرستانهای ترکمن گمیشان آزادشهر رامیان و گالیکش وبخش فاضل آباد ازشبکه انتقال اطلاعات وایرلس جدا و به شبکه فیبر نوری سراسری متصل میگردند. درحال حاضر با احداث حدود۸۰ کیلومتر فیبرنوری شهرستانهای گالیکش و رامیان و آزادشهر به اتمام رسیده و احداث فیبر ترکمن و گمیشان نیز مراحل نهایی راطی مینماید.برنامه ریزی لازم صورت پذیرفته تا ان شاءالله این پروژه ارزنده در سفر دور دوم هیئت محترم دولت به استان گلستان مورد بهره برداری قرار گیرد.
هفتمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان
هفتمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان با دستور کار بررسی سیاست های پرورش دام سبک و سنگین و ظرفیت استان درزمینه تامین شیر و گوشت قرمز با حضور کارشناسان، محققین، صاحب نظران وفعالان اقتصادی-تشدید کاهش تولیدات دامی در استان-به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان ، قلندری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در جلسه همین کمیسیون بیان کرد:در سالهای اخیر به مقوله دامپروری کم توجهی شده است.وی افزود:پدیده کاهش دام در استان تشدید شده است. قلندری گفت:به دلیل تورم قیمت شیر ، گوشت، علوفه ومسایل جانبی دیگر دامداران رقبتی برای تولید ندارند.نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان افزود:باید به دنبال تشکیل کارگروهی تخصصی برای توسعه دامپروری و رفع مشکلات دامداران باشیم.دراین جلسه مقررگردید نسبت به تشکیل کار گروه تخصصی دامپروری با حضور کارشناسان، محققین، صاحب نظران وفعالان اقتصادی در محل اتاق گرگان اقدام و نقطه نظرات اصلاحی را در خصوص سیاست های دامپروری استان اعلام نمایند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان:
غفلت مسئولین موجب از دست دادن
سهم ایران ازدریای خزر
امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان بیان کرد: غفلت مسئولین در استانهای شمالی باعث از دست رفتن سهم ایران ازدریای خزر شده است .یوسفی گفت:باتوجه به ظرفیت خوب دریای خزر ، بهره برداری کشورهای همسایه ازدرياي خزر بیشتر بوده است اما بدلیل غفلت مسئولین در استان های شمالی بهره برداری خوبی از دریا صورت نگرفته است. وی افزود: بحث آب شیرین کن یکی از موضوعات مهمی است که باید با توجه به پایین بودن ، Es آب و شوری آب دریای خزر از ظرفیت آن استفاده بهینه شود. رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت:در بحث دریای خزر یکی از نگرانی ها در خصوص منابع آبی ، خشکسالی و شرایطی است که با کمترین هزینه می توان بیشترین بهره برداری را داشته باشیم و دریای خزر یک منابعی است که میتوان از آن استفاده بهینه داشت و همانطور که در طی این سال ها تمام سرمایه گذاری به اشتباه در سدهایی که هیچ امیدی به آینده آنها نمیتوان داشت،هزینه شده است. وی بیان کرد:نیاز بشر به آب به سرعت در حال افزایش است و منابع آب شیرین موجود نمی توانند همه نیازها را برآورده سازند .در استان گلستان نیز هر چند بارندگی سالیانه از وضعیت بهتری برخوردار است اما منابع آب موجود جوابگوی نیازهای استان را ندارد یکی از سناریوهایی که در ارتباط با تأمین نیاز آبی استان گلستان مطرح می باشد بحث شیرین سازی آب دریای خزر برای مصارف شرب و حتی تأمین آب گیاهان پرارزش و نیازهای گلخانه ای می باشد. یوسفی بیان کرد:پیگیری پروژه شیرینسازی آب خزر در گلستان که از سال ۱۳۹۷ در دستور کار مسوولان استان بود اجرا و بهرهبرداری پروژه شیرینسازی بخشی از منابع آبی این دریا میتواند ظرفیتی بیبدیل در تامین آب شرب و حتی صنعت و کشاورزی و کاهش اثرات ناشی از خشکسالی و بیابانی شدن اراضی این استان به ویژه در خطه شمالی آن باشد.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی گرگان:
مشکلات زیرساختی در بنادر بیداد می کند
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان ، سعید صفوی؛ رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان بیان کرد: مشکلات زیر ساختی در بنادر ما بیداد میکند. مشقت های بسیار زیادی برای تجار وجود دارد.وی گفت: متاسفانه زیرساخت در بنادر وجود ندارد در بندر امیر آباد، نوشهر یا انزلی در راحت ترین تخلیه کالا که جو یا گندم است با مشکلاتی مثل عدم مکانیزه نبودن سیستم و تلف شدن کالا روبرو هستند.صفوی گفت: مسئله دیگری که وجود دارد تعرفه ترجیحی است که بتوانیم با طرح هایی که در حاشیه دریای خزر وجود دارد این اتفاق بیفتد که قراردادهایی به عنوان تعرفه ترجیحی بسته بشود که کشورهای حاشیه دریای خزر، از آن تخفیف بهره مند بشوند. وی بیان کرد:یک مسیری وجود دارد بین ایران، چین و اروپا که در سال ۹۷ این اتفاق افتاد امابه دلیل بی مهری های بسیار فراوان این مسئله محقق نشد. چینی ها حتی حاضر شدند کالا را به بندر آکتائو ارسال وبا کشتی به بندر انزلی و بعد ترانزیت کنند بفرستند به اروپا، اما دولت ها عوض میشوند وبه وزارتخانه ها که مراجعه میکنیم پاسخی دریافت نمی شود.رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی گرگان گفت: با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان مذاکره بشود که هزینه ترانزیت را در آن کشورها پایین بیاوریم و برای تجار بازرگانان ما صرفه اقتصادی داشته باشد.صفوی بیان کرد:بزرگترین مسئله دیگر بانک مرکزی است، مشکلی است که تا به امروز برای ایران تجار و بازرگانان وجود دارد، مثلا تخصیص ارزی که قبلا صادر کننده انجام داده بود میخواست واردات انجام بدهد قبلا یک روزه انجام میشود اما امروز برای کالایی مثل طلا ۱۷ روز طول میکشد. کالایی داریم مثل برنج که ۹۵ روز کالاهای استراتژیک هستن کالاهایی هستن که برای کشور مهم هستند.
***********
خبر 14
جلسه الزامات HSE در هنگام اجرای پروژه ها برگزار شد
-زینب قلیپور: در این نشست، عیسی جمال نیکویی مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان با ضروری برشمردن رعایت الزامات HSE برای اجرای هرچه بهتر و ایمن تر طرح ها گفت: HSE بايد به يك فرهنگ در سازمان تبديل شود و براي تحقق اين مهم، نيازمند به تلاش و همكاري همه کارکنان و پیمانکاران شركت گاز هستيم.وی با تاکید بر ادامه روند برگزاری این جلسات در جهت تقویت آمادگی کارکنان برای مقابله با حوادث اظهار داشت: همه شرکت کنندگان در جلسه باید با ارائه آموخته های خود به سایرین سبب افزایش ضریب ایمنی در سازمان شوند.مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان در خاتمه ابراز اميدواري کرد تا نتايج حاصله از این جلسه منجر به رعايت بيشتر مقررات و ايمني در اجراي پروژه ها و به تبع آن كاهش اتفاقات و حوادث شود.همچنین در این جلسه شهرام مداح حسینی رئیس امور HSE و پدافند غیرعامل گاز گیلان ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین، با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در حین اجرای پروژه ها گفت: رعایت الزامات HSE سبب کاهش ریسک پروژه ها و افزایش سطح کیفی اجرای طرح ها خواهد شد.وی در ادامه به تشریح وضعیت ایمنی پروژه ها پرداخت و نکاتی را در جهت پیشگیری از وقوع حوادث برای حاضرین بیان نمود.
***********
خبر 15
در ۸ ماهه سال ۱۴۰۲ تحقق یافت;
ساخت و بازسازی بیش از ۴۳۰۰ قطعه صنعتی در نیروگاه رامین اهواز
سعید پرشی سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین با اعلام این خبر گفت: متخصصان کارگاههای ساخت و بازسازی قطعات نیروگاه رامین توانستند در ۸ ماهه سال جاری تعداد ۴ هزار و ۳۵۸ قطعه را مورد ساخت و بازسازی قرار دهند.
پرشی گفت: از این تعداد قطعات ۲۲۳۸ قطعه را توانسته ایم بسازیم و ۲۱۲۰ قطعه را نیز مورد بازسازی قرار دهیم.
سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین افزود: تکیه بر توانمندی پرسنل خلاق و با تجربه نیروگاه و تمرکز بر بومی سازی قطعات از رویکردهای اصلی ما می باشد که در این چندسال اخیر روندی رو به رشد را داشته است و توانستیم بخش زیادی از نیازهای خود را از این طریق تامین کنیم.
لازم بذکر است نیروگاه رامین اهواز با ۶ واحد تولیدی بزرگترین نیروگاه بخاری کشور است و نقش مهمی در تامین برق مردم و پشتیبانی از شبکه سراسری برق کشور ایفا می کند.