روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1402 دوشنبه 13 آذر - شماره 4498

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در گفت و گو با کائنات

ظهره وند: ارتقای موقعیت بین‌المللی کوبا در پی تعامل با ایران


  کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بین الملل گفت: سران جمهوری اسلامی ایران در پی سفر رئیس جمهور کوبا به تهران باید در عرصه های مختلفی که برای همکاری بین دو کشور باز است نقشه راه مشترکی  پی‌ ریزی کنند.
ابوالفضل ظهره وند کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بین الملل در گفت و گو با کائنات در خصوص سفر رئیس جمهور کوبا به تهران و عواید اقتصادی و سیاسی که از این سفر می توان حاصل کرد گفت: با توجه به اینکه کوبا کشور کوچکی است و بنیه اقتصادی قوی ندارد لذا نمی توان به تنهایی و به خودی خود از ارتباط با این کشور انتظار توسعه تجاری چندانی داشت چرا که کوبا بیشتر در حوزه نیشکر و در بخش های پزشکی متبحر و فعال است بنابراین در بخش پزشکی می توانیم ارتباط دو جانبه ای با کوبا داشته باشیم.
وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: ارتباط با کوبا ازاین نظر حائز اهمیت است چرا که می تواند  پایگاه خوبی برای ورود ما به بازارهای بزرگ آمریکایی لاتین و تحرک در این منطقه باشد.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است: با توجه به اینکه رویکرد و روابط کوبا با ایران دوستانه است این روند منجر به باز کردن فضای تعاملات اقتصادی هر چه بیشتر برای ما می شود، لذا از این منظر باید به تعامل اقتصادی با کوبا نگاه کرد.
وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: کوبا ظرفیت ژئوپلیتیکی مثبت و قابل توجهی دارد. از سوی دیگر برزیل کشور بسیار بزرگ و قدرتمندی از نظر اقتصادی و سایر جنبه‌ها است. روی کار آمدن دولت چپ گرا در برزیل و عضویت این کشور در بریکس خوب است اما با توجه به اینکه نیمی از ظرفیت سیاسی برزیل متمایل به آمریکا و تحت نفوذ آمریکاست متفاوت از کوبایی است که به صورت  یکپارچه ضد آمریکا است و مایل به همکاری با ایران است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: به عنوان مثال ونزوئلایی که به صورت یکپارچه مایل به همکاری با ایران است و در مقابل آمریکا می‌ایستد متفاوت از برزیل است پس ایران از طریق افزایش ظرفیت همکاری با کوبا می تواند به بازارهای آمریکای لاتین دست بیابد یعنی از طریق کوبا می‌توانیم به نیکاراگوئه به عنوان کشور بعدی به چشم مقصد آتی توسعه تجارت خارجی نگاه کنیم.
ابوالفضل ظهره وند یادآور شد: یکی از ویژگی های کوبا موقعیت ژئو استراتژیکی خوب این کشور است به طوری که امروز کشورهای مختلفی مایل به توسعه تجاری و همکاری با کوبا هستند به گونه ای که چین مایل به احداث آبراهی است تا با اتصال  اقیانوس آرام و اطلس تحولی تجاری به نفع خود رقم زند، درست است که کشورهایی مثل کوبا و نیکاراگوئه ظرفیت اقتصادی چندانی ندارند اما موقعیت این کشورها به گونه ای است که چین را به سمت خود متمایل کرده اند که با آنها کار جدی صورت دهند.
وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: ظرفیت‌های ژئوپلوتیکی در بعضی مواضع بستری برای افزایش همکاری های اقتصادی در مناطق حاشیه‌ای و پیرامونی است لذا توسعه همکاری با کوبا را از این زاویه باید بررسی کرد چرا که  کوبا جایگاه بسیار ممتازی در آمریکای لاتین دارد.
 ابوالفضل ظهره وند معتقد است: تعامل ایران با کوبا در سطح بین المللی به این کشور اعتبار می‌دهد و منجربه ارتقای ظرفیت و موقعیت کوبا می شود بنابراین این موضوع از جنبه نفوذ ما در آمریکای لاتین و ارتقاء موقعیت ایران در عرصه بین الملل بسیار حائز اهمیت است.
 ابوالفضل ظهره وند درباره سایر همکاری های ایران و کوبا گفت: ایران و کوبا در حوزه فعالیتهای توریستی می توانند همکاری قابل توجهی داشته باشند چون کوبا یک مقصد توریستی به شمار می رود.
وی در پایان گفت و گو افزود: سران جمهوری اسلامی ایران در پی سفر رئیس جمهور کوبا به تهران باید در عرصه های مختلفی که برای همکاری بین دو کشور باز است نقشه راه مشترکی  پی ریزی کنند تا در پی این پی ریزی نقشه راه مشترک با ابتکار عمل های لازم ضمن تثبیت موقعیت ایران در آمریکای لاتین شاهد گسترش روابط تجاری و توریسم باشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه