روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 شنبه 11 آذر - شماره 4496

مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز ایران:

پیشرفت پروژه «ایران‌-ال‌ان‌جی» به 53 درصد رسید


  مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز ایران گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه «ایران-ال‌ان‌جی» از 38 درصد در ابتدای دولت، به 53 درصد رسیده و بسته کاری نیروگاه و ساخت مخازن تکمیل شده است.
به گزارش کائنات، هادی امیرشقاقی مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران با اشاره به آخرین وضعیت پروژه ایران-ال‌ان‌جی عنوان کرد: از اوایل دهه هشتاد سه پروژه در حوزه ال‌ان‌جی در ایران تعریف شده بود عبارتند از «پرشین ال‌ان‌جی»، «پارس ال‌ا‌ن‌جی» و «ایران ال‌ان‌جی». دو پروژه اول قرار بود با مشارکت شرکت‌های غربی پیش برود که کاملا شکست خورد. پروژه ایران-ال‌ان‌جی نیز ابتدا با راهبری شرکت ملی صادرات گاز ایران پیش رفت و سپس صندوق بازنشستگی نفت با کسب 51 درصد سهام مدیریت آن را برعهده گرفت.
وی افزود: اجرای این پروژه با عنوان شرکت مایع‌سازی گاز ایران به صورت رسمی از سال 86 کلید خورد و تا سال 92 حدود 2 میلیارد سرمایه‌گذاری در آن صورت گرفته است. قرار بود تا سال 92 این پروژه تکمیل شود اما به پیشرفت فیزیکی 38 درصد رسید. از سال 92 با توجه به سیاست‌های دولت وقت، طرح وارد یک رکورد بلندمدت شد اما خوشبختانه از سال 1400 و با روی کار آمدن دولت سیزدهم دوباره طرح ایران-‌ال‌ان‌جی احیا شده است.
* پیشرفت 15 درصدی طرح ایران-ال‌ان‌جی در 2 سال گذشته
امیرشقاقی توضیح داد: سهامداران این طرح که صندوق بازنشستگی نفت و شرکت ملی نفت هستند با حمایت وزارت نفت مجددا اقدام به احیای این طرح کرده و قراردادهای این پروژه را بعد از 8 سال توقف فعال کرده‌اند و پیمانکاران به پروژه بازگشته‌اند. در 2 سال گذشته پیشرفت فیزیکی طرح به حدود 53 درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران گفت: حدود 1500 نفر اشتغال مستقیم در طرح ایران-‌ال‌ان‌جی دارند. طبق این طرح قرار است دو ردیف برای تولید سالانه 10.5 میلیون تن ال‌ان‌جی احداث شوند. در این پروژه روزانه 56 میلیون متر مکعب گاز طبیعی ترش دریافت می‌شود تا بعد از پالایش و شیرین‌سازی به ال‌ان‌جی تبدیل شوند.
وی اشاره کرد: برای تامین برق این پروژه یک نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت 1130 مگاوات درنظر گرفته شده و یک آبگیر عظیم به ظرفیت 138 هزار متر مکعب در ساعت طراحی شده که آب موردنیاز برای استفاده در واحدهای فرآیندی را تامین کنند. مخازن ذخیره‌سازی محصول نیز در این پروژه تعریف شده است که شامل سه مخزن ذخیره‌سازی ال‌ان‌جی هر کدام به ظرفیت 140 هزار متر مکعب و دو تا مخزن ذخیره‌سازی پروپان و بوتان هر کدام به ظرفیت 30 هزار متر مکعب است.
امیرشقاقی اظهار داشت: ظرفیت پیش‌بینی شده برای احداث اسکله صادرات ال‌ان‌جی در طرح اولیه 21 میلیون تن بود که ظرفیت فاز اول آن 10.5 میلیون تن و برای صادرات بعد از راه‌اندازی دو ردیف تولید ال‌ان‌جی بود. گاز موردنیاز این طرح نیز از فاز 14 میدان پارس جنوبی تامین می‌شود که مراحل ساخت خط لوله برای انتقال گاز در دست اجراست.
* ارزآوری 5 میلیارد دلاری پروژه ایران-‌ال‌ان‌جی
مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز ایران گفت: درباره پیشرفت بسته‌های کاری پروژه، پیشرفت کارخانه شیرین‌سازی شامل دو ردیف اول و دوم به ترتیب 65 و 70 درصد است. پیشرفت فیزیکی مخازن ذخیره‌سازی ال‌ان‌جی و پروپان و بوتان نیز بیش از 95 درصد است و تقریبا تکمیل شده است. نیروگاه سیکل ترکیبی نیز شامل پنج واحد گازی به ظرفیت هر کدام 162 مگاوات و دو واحد بخار به ظرفیت 160 مگاوات است. شهریور 1401 ظرف یک سال در دولت سیزدهم، واحدهای گازی این نیروگاه به ظرفیت 810 مگاوات وارد مدار شدند.
وی افزود: طرح ایران-ال‌ان‌جی با قیمت‌های فعلی ال‌ان‌جی در بازار می‌تواند سالانه 5 میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد. دقت کنید کل صادرات پتروشیمی ایران سالانه کمتر از 15 میلیارد دلار است و با یک طرح می‌توان به میزان یک سوم ارزآوری پتروشیمی‌ها درآمدزایی کرد.

پالایشگاه ششم عسلویه
 آماده تأمین گاز زمستان امسال شد
  مدیر پالایشگاه ششم عسلویه گفت: پالایشگاه ششم مجتمع گاز پارس جنوبی از آمادگی صد درصدی برای تأمین گاز بالغ‌بر یک میلیون و ۶۲۰ هزار مشترک گاز خانگی در زمستان ۱۴۰۲ برخوردار است.
به گزارش کائنات، حسن اسعدی با بیان اینکه عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاه ششم پارس جنوبی که نزدیک به ۱۰۰ روز و با مشارکت همه‌جانبه تیم‌های عملیاتی پیمانکار خدمات عملیات صنعتی پالایشگاه ششم  در بالاترین سطح کیفیت و بدون هرگونه حادثه انسانی صورت پذیرفت، ازجمله طولانی‌ترین و گسترده‌ترین اورهال تاریخ گازی کشور به شمار می‌رود، اظهار کرد: عملیات تعمیرات اساسی این پالایشگاه در حالی به طولانی‌ترین اورهال تاریخ گازی کشور مشهور شد که انجام آن هم‌زمان با گرمترین روزهای سال که درجه حرارت تا بیش از ۵۵ درجه سانتیگراد می‌رسید از ۱۹ تیرماه آغاز و در ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ به پایان رسید.
*سهم ۷۰ درصدی در تولید گاز کشور
وی با اشاره به اجرای موفق عملیات تعمیرات اساسی در بازه زمانی ۹۵ روز بر نقش و جایگاه مجتمع گاز پارس جنوبی با داشتن سهم ۷۰ درصدی در تامین گاز شیرین کشور تأکید کرد و گفت: با انجام سه پروژه مهم در این مدت، با افزایش ۱۸ درصدی خوراک از سکوها و انجام فرآورش در پالایشگاه، نقش و جایگاه پالایشگاه ششم با سهم ۹ درصدی گاز شیرین تولیدی مجتمع و ۶ درصدی گاز شیرین کشور تثبیت شد.
مدیر پالایشگاه ششم عسلویه با بیان اینکه پروژه تعمیرات اساسی نخستین مخزن ذخیره میعانات گازی در بازه ۷۵ روزه اعلامی آغاز و همه فعالیت‌ها با کیفیت ایمن انجام گرفت، اظهار کرد: پروژه تعویض خط ۳۲ اینچ فاز ۱۶ طرح تولید زودهنگام نیز با مشارکت همه ارکان اجرایی در سه حوزه عملیات اجرایی در سکو، ساحل و در تاسیسات دریافت پالایشگاه ششم انجام شد.
اسعدی با بیان اینکه تعداد نیروی صرف شده برای اجرای عملیات تعمیرات اساسی بالغ‌بر ۴۱ هزار و ۳۵۶ نفرروز بوده که موفق به انجام ۲۵۰۵ درخواست کار تعمیراتی با صدور ۱۶ هزار و ۳۵۷ مجوز انجام کار شده‌اند که این میزان در مقایسه با عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه در سال‌های گذشته علاوه‌بر افزایش چند برابری درخواست انجام کار از سوی کارفرما، هیچ موردی از سوی پیمانکار از فهرست درخواستی حذف نشده و تعمیرات همه آیتم‌ها با کیفیت کامل و در زمان مقرر، صورت پذیرفته است.
همچنین احمد نصیری، رییس تعمیرات پالایشگاه ششم مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه اجرای هم‌زمان طرح و برنامه‌های مهمی ازجمله اتصال خط جدید فاز ۱۶، بازرسی تانک ۱۴۳ و تعمیر در محل دو عدد ولو ۳۲ اینچ پیگ رسیور برای نخستین بار در سطح مجتمع و با استفاده از ظرفیت داخلی از دستاوردهای مهم اورهال 100 روزه است، گفت: در طولانی‌ترین تعمیرات اساسی پالایشگاهی کشور با مدت زمان ۹۵ روز معادل ۹ میلیون و ۷۶۶ هزار و ۸۵۱ نفرساعت کار انجام شده که اجرای بیش از ۲۵۱۰ درخواست کار تعمیراتی، تامین مواد و اجرای بیش از ۱۰ درخواست کار اصلاحی (MR)، کالیبراسیون بیش از ۲۰۰ عدد PSV و رشد ۱۵ درصدی شاخص گارانتی شیرهای ایمنی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این راستا بوده است.
وی تحقق ۹۸.۴۸ درصدی عملکرد صحیح پیمانکار تعمیرات اساسی در پالایشگاه را مهم دانست و بازرسی بیش از ۱۸۰ تجهیز اصلی و رشد ۱۰ درصدی در شاخص گارانتی تجهیزات ثابت، تعویض مولکولارسیو ردیف دوم گازی، ارتقای عملکرد توربواکسپندر واحد ۱۰۵، نوسازی خطوط بخار واحد تریتمنت و ردیف گازی، بازرسی کلدباکس و انجام اصلاحات لازم، سنکرون‌سازی زمان رله‌های حفاظتی پالایشگاه و تیونینگ کمپرسورهای پروپان را از دیگر اقدامات این دوره از عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه برشمرد.
به گفته رییس تعمیرات پالایشگاه ششم مجتمع گاز پارس جنوبی انجام بیش از ۹۷۲ مورد تعمیرات پیشگیرانه (PM) و افزایش قابلیت اطمینان پالایشگاه نیز ازجمله اقدامات کلیدی و موثر در تعمیرات اساسی پالایشگاه ششم پارس جنوبی بوده است. اغلب این اقدامات که برای نخستین بار در پالایشگاه ششم و حتی در صنعت گازی و پالایشگاهی کشور انجام شده، از سوی مجتمع گاز پارس جنوبی به‌عنوان الگویی برای بهره‌مندی و اجرا در دیگر پالایشگاه‌های کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نصیری با بیان اینکه رشد ۵۳ درصدی در تحقق بازرسی فنی نسبت به سال ۱۴۰۰ و رشد ۶۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ و درنهایت کسب امتیاز ۹۹.۸ درصدی تحقق بازرسی فنی، گویای کیفیت بالای اجرای تعمیرات اساسی علاوه‌بر کمیت و حجم بالای فعالیت‌های صورت گرفته از سوی سمندیس است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه