روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 شنبه 11 آذر - شماره 4496

استاندار تهران پاسخ داد؛

تعطیلات برای آلودگی هوا چگونه تصویب می‌شود؟


      استاندار تهران گفت: ‌برای تعطیلی ناشی از آلودگی هوا گزارش هواشناسی، ضرر و زیان‌ اقتصادی مردم و مساله بلاتکلیفی خانواده‌ها در نظر گرفته می‌شود.
علیرضا فخاری با اشاره به آلودگی هوا در استان تهران‌ و نحوه تصمیم‌گیری پیرامون صدور دستور تعطیلی مدارس اظهارکرد: براساس قانون هوای پاک، کارگروهی با حضور همه دستگاه‌های متولی که وظیفه و ابزار کنترل آلودگی را دارند، تشکیل و بر اساس استعلاماتی که‌ از اعضای کارگروه اخذ می‌شود، درباره تعطیلی تصمیم‌گیری‌ خواهد شد.
وی با بیان اینکه تصمیمات براساس شاخص‌های دریافتی از ایستگاه‌های کنترل‌ آلودگی هوا اتخاذ می‌شود، افزود: گاهی ممکن است هواشناسی شرایط ناپایدار، غیرثابت و سیال را پیش‌بینی کند که آلودگی را با خود می‌برد، لذا تصمیم‌گیری‌ها نیز باید بر اساس گزارش هواشناسی انجام شود.
استاندار تهران ادامه داد:‌ دستور تعطیلی مدارس و در ادامه آن سایر دستگاه‌های اداری در آخرین مرحله و در صورت افزایش آلایندگی صادر می‌شود.
وی با اشاره به بروز مشکلات بزرگ و اساسی هنگام تعطیلی مدارس تصریح کرد: در صورت تعطیلی ناگهانی مدارس خانواده‌هایی که شاغل هستند و امکان همراهی فرزندان خود در خانه را ندارند، دچار بلاتکلیفی می‌شوند. فخاری با بیان اینکه یکی از موانع اصلی تعطیل نکردن شهرها نیز جلوگیری از ضرر اقتصادی است، خاطرنشان کرد: تصمیمات در خصوص کاهش آلودگی با رعایت تمامی جوانب انجام می‌شود، تا از بروز ضرر و زیان‌ جبران‌ناپذیر اقتصادی برای مشاغل و تولیدکنندگان جلوگیری شود.

درخواست شهرداری تهران از بانک‌ها
درباره وام‌های نوسازی بافت فرسوده
   مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران توضیحاتی را پیرامون موانع نوسازی در بافت فرسوده ارائه کرد.
سید مهدی هدایت درباره وضعیت پرداخت وام نوسازی در بافت فرسوده توسط بانک‌ها اظهارکرد: یکی از مولفه‌های مهم در بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده موضوع تسهیلات کم بهره است. متاسفانه تاکنون هنوز این تسهیلات بانکی مورد انتظار ما پرداخت نشده است و روند بسیار کندی را طی می‌کند.  بر اساس اعلام پایگاه خبری شهر، هدایت گفت: دولت برای بانک‌ها در قانون بودجه مشخص کرده است که ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند. انتظاری که از بانک‌ها داریم این است که تسهیلات نوسازی را به  چندین هزار نفری که  در شهر تهران  پروانه‌هایشان را از شهرداری اخذ کرده‌اند، پرداخت کنند. این افراد عموماً در سامانه شرکت بازارهای شهری ثبت نام کرده‌اند، اما هنوز بانک‌ها قرارداد تسهیلات را برای آنها امضا نکرده‌اند.  مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه انتظار ما این است، بانک‌ها با پرداخت وام کمک حال نوسازی باشند، تصریح کرد: از اول سال تا کنون زیر ۴۰۰ فقره وام در بافت فرسوده ارائه شده است، این در حالی است که اگر ۱۰ هزار فقره هم می‌خواستند بدهند، ظرفیتش موجود بود، اما متاسفانه پرداخت نشده است.

در دومین روز از اجلاس جهانی «کاپ ۲۸» تاکید شد؛
علائم حیاتی زمین در حال نابودی است
   آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در دومین روز از اجلاس اقلیمی «کاپ ۲۸» در دبی، بار دیگر در مورد پیامدهای تغییرات آب و هوایی هشدار داد و خواهان اقدامات بنیادین برای متوقف کردن خطرات ناشی از آن شد.
به گزارش رویترز، وی از سران جهان خواست تا برای آینده‌ای بدون سوخت‌های فسیلی برنامه ریزی کنند و گفت که هیچ راه دیگری برای مهار گرمایش جهانی وجود ندارد.
گوترش تاکید کرد: خشکسالی‌های اخیر و آتش‌سوزی‌های جنگلی نشان داده است که «علائم حیاتی زمین» در حال نابودی است. کنفرانس سالانه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۸) از روز گذشته (پنج‌شنبه) به میزبانی امارات آغاز شد و قرار است طی دو هفته آینده با حضور برخی از سران کشورهای جهان در دبی به کار خود ادامه دهد. گوترش در افتتاحیه این اجلاس نیز طی سخنانی هشدار داد که فاجعه آب و هوایی واقعی در پیش است و گفت که امسال گرمترین سال تاریخ بشر خواهد بود. وی تاکید کرد: در حال حاضر سطح دریاها و دمای آب دریاها به بالاترین میزان خود رسیده است و میزان یخ قطب به پایین‌ترین حد خود رسیده است. او گفت که هدف از این اجلاس باید حذف کامل سوخت‌های فسیلی باشد. نشست سالانه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۸) از روز گذشته در دبی آغاز به کار کرده است. از جمله اهداف این نشست دو هفته‌ای که در حدود ۷۰ هزار نفر در آن شرکت‌ دارند، ارزیابی توافقات پیشین برای کنترل افزایش دمای زمین اعلام شده است.

عضو شورای شهر تهران خبر داد؛
پیگیری شورای شهر برای احیاء شورایاری‌ها
 با وجود رد پیشنهاد در برنامه هفتم
   عضو شورای شهر تهران با اشاره به رد پیشنهاد احیاء شورایاری‌ها در برنامه هفتم توسعه توسط نمایندگان مجلس، گفت: با وجود رد این پیشنهاد پیگیر احیاء شورایاری‌ها هستیم.
علی اصغر قائمی با تأیید رد پیشنهاد احیای شورایاری ها در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اعضای شورای شهر تهران از سه طریق پیگیری هایی را برای احیاء نهاد شورایاری انجام دادند که یکی از این روش‌ها نامه نگاری اعضای شورای به رئیس مجلس، شیوه دیگر نامه به رئیس قوه قضائیه و راه دیگر برای پیگیری احیاء شورایاری‌ها نیز از مسیر احیاء این نهاد در برنامه هفتم توسعه کشور بوده است.  وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه به احیاء شورایاری ها رأی ندادند، افزود: البته می‌توانیم با همت نمایندگان مردم در شورای عالی استانها، این موضوع را در قالب یک طرح مستقل به مجلس ببریم تا مجددا بررسی شود؛ اما به نظر می رسد با توجه به حجم کار و فرآیند آماده کردن طرح جدید، این موضوع به این دوره مجلس شورای اسلامی نرسد. قائمی تاکید کرد: پیشنهاد احیاء نهاد شورایاری‌ها را از سایر مسیرهای فوق الذکر پیگیری خواهیم کرد.
گفتنی است، در ماده الحاقی دوم برنامه هفتم توسعه آمده بود که «به منظور افزایش مشارکت اجتماعی و واگذاری مناسب‌تر امور محلی به مردم، به شورای اسلامی شهر تهران اجازه داده می شود با نظارت وزارت کشور و با آراء مردم محله، شورایاری محلات شهر تهران را به مدت چهار سال انتخاب کند. نحوه انتخاب شورایاری محلات توسط شورای عالی استان‌ها تهیه و تصویب می‌شود» که نمایندگان مجلس به این ماده الحاقی رأی مثبت ندادند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه