روزنامه کائنات
5

گزارش

1402 يکشنبه 5 آذر - شماره 4492

گزارش کائنات از چرایی تن دادن «بنیامین نتانیاهو» به آتش بس

کسی که از وحشت مرگ خود را کشت

   ادریس عبیری - تن دادن بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آتش بس موقت و توافق تبادل اسرا در حالی است که وی از آغاز تجاوز به غزه ادعا کرده بود تا زمانی که اهدافش در این جنگ محقق نشود، آتش بسی در کار نخواهد بود.
مهم ترین هدف نتانیاهو در حمله به غزه «نابودی حماس»، «بازگرداندن تمامی اسرا بدون هیچ توافقی» و همچنین «کوچاندن اجباری مردم غزه» اعلام شده بود، اما بعد از گذشت 48 روز از تجاوز و ریختن ده ها هزار تن بمب بر سر فسطینیان غزه و شهادت و مجروح کردن هزاران غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان و نیز ویرانی نیمی از خانه های غزه و نابودی زیرساخت های آن، در نهایت در تحقق هیچ یک از اهداف اعلام شده خود موفقیتی کسب نکرد و به ناچار شروط حماس را پذیرفت و آتش بس را اجرا، در مورد تبادل اسرا توافق و شماری از زنان و کودکان اسیر فلسطینی را با اسرای خود که در دست حماس بودند، مبادله کرد.
نتانیاهو در ابتدا شعار «نه به آتش بس و نه به توافق تبادل اسرا» را سر داد و تلاش کرد از ابزار آزادی اسرا برای جنگ علیه حماس و نابودی آن استفاده کند اما با این کار صرفا خود را تحت فشار خانواده های اسرا گذاشت که علیه او تظاهرات کرده و بی اهمیت شمردن جان اسرا از سوی او را محکوم کردند. از سوی دیگر نیز تحت فشار ایستادگی مقاومت و صبر مردم غزه قرار گرفت و مجبور شد از موضع نسنجیده خود عدول کند، آن هم نه بخاطر جان اسرا بلکه از بیم فروپاشی حکومتش که درصورت وقوع، مستقیما او را به زندان می فرستاد.
اکثر ناظران بر این باورند که عمر سیاسی نتانیاهو عملا به پایان رسیده است، نه فقط بخاطر شکست در جنگ 48 روزه علیه غزه بلکه بخاطر ناتوانی اش در پیش بینی عملیات «طوفان الاقصی» که حماس در هفتم اکتبر (شنبه 15 مهر) آغاز کرد. این عملیات نشان داد که مردم فلسطین می توانند به تنهایی رژیم صهیونیستی را شکست داده و سرزمین خود را آزاد کنند و این همان چیزی است که حامیان غربی این رژیم را به وحشت انداخته تا افسار توحش آن را رها کرده و اجازه هرگونه جنایت در غزه را به آن بدهند.
این دو شکست پرونده سیاسی نتانیاهو را خواهد بست و این، دلیل وقت کشی و خودداری او از مذاکره برای توافق آتش بس دائمی و تبادل همه اسرا با حماس است چرا که نتانیاهو به خوبی می داند پذیرفتن این دو، عملا به معنای تسلیم در برابر حماس و پذیرفتن شروط آن است و توجیه هایش هم دیگر در نزد اسراییلی ها گوش شنوایی نخواهد داشت، چرا که تا کنون سه بار آنها را ناامید کرده است: نخست وقتی هفتم اکتبر آنها را تنها گذاشت، دوم زمانی که در تحقق اهداف تجاوز به غزه ناکام ماند و سوم وقتی در برابر شروط حماس سر فرود آورد.
ابو عبیده سخنگوی گردان های عزالدین القسام بازوی نظامی حماس از این واقعیت پرده برداشت. وی در روز چهل و هشتم نبرد اعلام کرد که آنچه درمورد آن توافق شده پیش از تهاجم زمینی مقاومت به اراضی اشغالی، از سمت حماس مطرح شده و رژیم صهیونیستی با گمان اینکه می تواند با قدرت نظامی خود بازدارنده باشد، از پذیرفتن آن خودداری کرده بود.
همین مسئله ثابت می کند که نتانیاهو تسلیم شروط پیروزمندانه حماس شد و مانند کسی رفتار کرد که از وحشت مرگ خودش را کشت. نتانیاهو خواست تا با پناه بردن به جنگ و شکست دادن حماس، از سرنوشت سیاه خود بگریزد که نتیجه بحران اصلاحات قضایی، اتهامات فساد مالی، سیاسی و اخلاقی بود، اما نهایتا خود در برابر مقاومت شکست خورد و آتش بس را پذیرفت و از این پس هم در کنار متحد آمریکایی خود با بهانه های دیگری آن را تمدید خواهد کرد و همه اینها در نهایت به فروپاشی کابینه او و محو شدن همیشگی اش از عرصه سیاست منجر خواهد شد.
بازگشت مردم غزه به شمال؛ ما نمی‌میریم و مثل درختی استوار هستیم
درحالی که از روز جمعه آتش‌بس در نوار غزه به مدت چهار روز برقرار شده و روند تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی آغاز شده است، الجزیره گزارشی را از تخریب منازل و برج‌های مسکونی شمال غزه منتشر کرد که میزان بالای تخریب و ویرانی گسترده این منطقه را نشان می‌دهد.
انس الشریف، خبرنگار شبکه خبری الجزیره طی یک گزارش ویدیویی از محله الندی در شمال غزه گفت: ما اکنون در منطقه ابراج الندی در شمال نوار غزه هستیم و برج‌هایی را می‌بینید که رژیم اشغالگر آن را به طور کامل منهدم کرده است. تمام برج‌ها به طور کامل منهدم شده‌اند. هیچ چیزی از آن باقی نمانده است.
یکی از ساکنان این منطقه در گفت‌وگو با این خبرنگار گفت: ما شاهد یک زلزله و ویرانی و تخریب گسترده در اینجا هستیم. اسرائیل دولت جنگ است. ما غیرنظامیان بی‌گناه هستیم. ما در خانه‌های خودمان بودیم و با کسی کار نداشتیم. فرزندان من در این منطقه بودند که اسرائیل آن را تخریب کرد. اسرائیل فرزندان ما را کشت. ما را آواره کرد. ما عضوی از ملت فلسطین هستیم. خانه‌هایمان و مراسم شادی‌مان را از بین بردند. اسرائیل در جنگ با کودکان و زنان است نه در جنگ مقاومت. ۲۶ برج را اسرائیل از بین برد. غزه را به طور کامل ویران کردند. شهر ما به شهر اشباح تبدیل شده است.
خبرنگار الجزیره گفت: این‌ها برج‌های مسکونی هستند که هزاران فلسطینی در اینجا سکونت داشتند. میزان تخریب آن را مشاهده می‌کنید. هیچ برج سالمی برای سکونت در این مکان وجود ندارد.
یکی از جوانان ساکن این منطقه گفت: تمام برج‌ها تخریب شده‌اند. جایی برای سکونت در این برج‌ها نیست. ما در مدرسه‌ها زندگی می‌کنیم.
یکی از زنان ساکن این منطقه نیز به خبرنگار الجزیره گفت: خانه من و فرزندانم را خراب کردند. ما مردمی هستیم که زندگی را دوست داریم. دوست داریم زندگی کنیم. شادی کنیم. خوشحال باشیم. ویرانی و مرگ را دوست نداریم. ما مردمی هستیم که دوست داریم زندگی کنیم. ما مردمی هستیم که نمی‌میریم. به خدا قسم حتی اگر ما را در قبرها هم بگذارند ما مردمی هستیم که نمی‌میریم. مثل درختی استوار هستیم. به خدا قسم ما محله الندی را مجددا می‌سازیم و به رغم اینکه صهیونیست‌ها خوششان نمی‌آید به آن بازمی‌گردیم. ما به دیار خود بازمی‌گردیم. ما هرگز شکست نمی‌خوریم. بامداد چهارشنبه و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتش‌بس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند. آتش‌بس از روز جمعه اجرایی شد.
براساس معامله تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی چهار روز آتش‌بس برقرار شده و سری اول اسرای فلسطینی از زندان عوفر در اراضی اشغالی آزاد شدند. در چارچوب توافق میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین، ۳۹ اسیر زن و کودک فلسطینی از زندان‌های این رژیم آزاد شدند. طبق توافق تبادل اسرا که جمعه مرحله اول آن اجرایی شد، در مقابل آزادی هر اسیر اسرائیلی، سه اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند.
این توافق در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش شروط مقاومت شد.
صبح جمعه و در اولین روز از اجرای آتش‌بس، هزاران نفر از مردم فلسطین که در پی حملات شدید رژیم صهیونیستی مجبور به ترک خانه‌های خود در شمال غزه و حضور در جنوب این باریکه شده بودند، بار دیگر به محل زندگی خود بازگشتند.
در دومین روز از آتش‌بس موقت در نوار غزه، مردم فلسطین در انتظار آزادی دومین گروه از اسیران در بند زندان‌های اشغالگران و آزادی گروه جدیدی از بازداشت شدگان نزد مقاومت فلسطین در غزه هستند. این یک روز پس از آن است که مقامات اشغالگر ۳۹ اسیر فلسطینی را که بیشتر آنها زن و کودک بودند در ازای ۱۳ اسیر صهیونیست آزاد کردند.
خبرنگار روسیا الیوم گزارش داد که هزاران فلسطینی از شرق دیرالبلح، خان یونس و رفح روز جمعه پس از ۴۸ روز بمباران مداوم نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی راهی خانه‌های خود شدند.
او افزود که با آغاز آتش‌بس میان حماس و اشغالگران در روز جمعه، تعداد زیادی اجساد مرده و تجزیه شده در چندین منطقه در نوار غزه پیدا شد.
این خبرنگار اشاره کرد که بخش زیادی از اجساد کشف شده در اثر بمباران مستمر اشغالگران، تجزیه شده و در نتیجه روزها بدون دفن در فضای باز باقی مانده بودند.
کاربران شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌های ویدئویی را منتشر کردند که اجساد کشته شدگان را در خیابان‌ها پراکنده نشان می‌داد. همچنین تصاویری منتشر شد که نشان می‌دهد اجساد کشته شدگان در بیمارستان اندونزی در شمال غزه پس از محاصره چند روزه ارتش اشغالگر و یورش و بمباران آن در بیمارستان اندونزی انباشته شده است.
نگاهی به دستاوردهای حزب‌الله در مرحله اول جنگ غزه
نگاهی به دستاوردهای حزب‌الله در مرحله اول جنگ غزه؛ از تجسم عملی وحدت عرصه‌های مقاومت تا شکست پروژه آمریکا
حزب‌الله که از روز دوم عملیات طوفان الاقصی مستقیماً وارد نبرد با دشمن صهیونیستی شد و دوشادوش رزمندگان فلسطینی تاکنون جنگیده است، به‌خلاف اشغالگران، در مرحله اول توانست به مهمترین هدف اعلام‌شده خود در جنگ برسد.
در زمان حاضر جبهه جنوب لبنان نیز تحت تأثیر آتش‌بس موقتی قرار دارد که از صبح دیروز جمعه در غزه برقرار شده است اما هیچ کس هنوز نمی‌تواند درباره آتش‌بس در جنوب لبنان یا عدم وقوع درگیری‌های گسترده میان حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی تضمینی بدهد.
اما نکته مسلّم آن است که مرحله اول درگیری مقاومت با دشمن صهیونیستی در خلال جنگ غزه به پایان رسیده است و اگر بعد از پایان آتش‌بس موقت، صهیونیست‌ها مجدداً تجاوزات خود را از سر بگیرند وارد مرحله دوم جنگ می‌شویم که شاید شدیدتر از مرحله اول باشد. مقامات مقاومت اسلامی لبنان از جمله شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله تأکید کرده‌اند: مقاومت آماده جنگی طولانی است و در صورتی که اشغالگران بخواهند تجاوزات خود ضد غزه را از سر بگیرند، چیزی را از مقاومت می‌بینند که تاکنون ندیده‌اند.
با وجود اینکه جنگ 2023 مقاومت با اشغالگران صهیونیست هنوز رسماً به پایان نرسیده است اما لازم است نگاهی به دستاوردهای مقاومت از جمله دستاوردهای حزب‌الله لبنان در مرحله اول تقابل با دشمن داشته باشیم.
دستاوردهای حزب‌الله در مرحله اول جنگ غزه
بررسی دستاوردهای حزب‌الله در مرحله اول نبرد با ارتش صهیونیستی مستلزم ارزیابی اهداف تعیین‌شده این جنبش است و همچنین اقداماتی که حزب‌الله برای جلوگیری از تحقق اهداف اسرائیلی‌ها در غزه انجام داد. حزب‌الله که به‌فاصله چند ساعت از آغاز عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر، حمایت همه‌جانبه خود را از این عملیات اعلام کرده بود، یک روز بعد از آن یعنی در 8 اکتبر رسماً از انجام عملیات‌های نظامی علیه مواضع دشمن صهیونیستی در حمایت از مردم غزه و نیز در پاسخ به تجاوزات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان خبر داد.
حزب‌الله صراحتاً اعلام کرد که در این جنگ بی‌طرف نخواهد بود و مبارزان حزب‌الله دوشادوش رزمندگان فلسطینی تاکنون با دشمن جنگیده‌اند. تحولات میدانی غزه به‌ویژه ایستادگی حماس ثابت می‌کند که حزب‌الله در تحقق این هدف خود یعنی حمایت از غزه و کم کردن بار جنگ برای مردم و مقاومت فلسطین موفق بوده است.
نقش مقاومت لبنان در مجبورکردن صهیونیست‌ها برای آتش‌بس در غزه
حملات نظامی شدید حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل و شهرک‌های صهیونیستی که موجب فرار اسرائیلی‌ها از آنجا شد و تلفات سنگینی به دشمن وارد کرد، صهیونیست‌ها را سردرگم کرد و آنها نتوانستند در عملیات زمینی در غزه آن‌گونه که می‌خواستند تمرکز کنند و دستاوردی محقق سازند، به این ترتیب می‌توان گفت حزب‌الله سهم بسزایی در مجبور کردن رژیم صهیونیستی به پذیرش آتش‌بس داشت؛ آن هم در شرایطی که سران سیاسی و نظامی این رژیم گفته بودند قبل از نابودی حماس و آزادی همه اسرای اسرائیلی هیچ آتش‌بسی وجود نخواهد داشت.
ناظران امور بر این باورند که اسرائیل حتی اگر بخواهد حملات خود ضد غزه را از سر بگیرد شانسی برای تحقق حتی یکی از اهداف اعلام‌شده خود نخواهد داشت و می‌بینیم که به‌شکل تدریجی درحال عقب‌نشینی از این اهداف است.
حزب‌الله و وحدت عرصه‌های مقاومت ضد دشمن صهیونیستی
دستاورد بعدی که حزب‌الله در جنگ غزه تاکنون محقق ساخته، تجسم عملی وحدت عرصه‌های مقاومت است. ورود مستقیم حزب‌الله به میدان نبرد علیه دشمن صهیونیستی مقدمه‌ای برای ورود سایر جبهه‌ها از جمله مقاومت عراق و یمن بود؛ تا جایی که هیچ یک از پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه از حملات مکرر مقاومت عراق در امان نماندند، علاوه بر آن، جنبش انصارالله نیز که مستقیماً جنگ با صهیونیست‌ها را آغاز کرده، با عملیات‌های موشکی و پهپادی پیشرفته خود همه را شگفت‌زده کرد و توقیف کشتی اسرائیلی در دریای سرخ نقطه اوج عملیات‌های نیروهای مسلح یمن علیه رژیم صهیونیستی بود.
افزایش محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان و منطقه
در سطح سیاسی نیز حزب‌الله بار دیگر ثابت کرد که یک قدرت منطقه‌ای تأثیرگذار است؛ به‌طوری که تعداد زیادی از مقامات ارشد اروپایی بعد از آغاز درگیری‌ها در جنوب لبنان به این کشور آمده از حزب‌الله درخواست داشتند به‌سمت گسترش جنگ حرکت نکند، این درحالی است که مقامات حزب‌الله قاطعانه پاسخ غربی‌ها را داده تأکید کردند مقاومت هیچ تضمینی به آنها نمی‌دهد و اگر خواستار جلوگیری از گسترش درگیری‌ها هستند، تجاوزات اشغالگران ضد غزه را متوقف کنند. در زمینه جایگاه مردمی حزب‌الله نیز این حزب بعد از بسیج نیروهای خود برای دفاع از لبنان و نیز حمایت از مردم غزه، محبوبیت خود را میان ملت لبنان و سایر ملت‌های منطقه و همه حامیان آرمان فلسطین بیش از پیش کرد. در شرایطی که برخی طرف‌های غربگرا و مزدوران رژیم صهیونیستی در داخل لبنان یعنی افرادی چون «سمیر جعجع» و احزاب وابسته به وی در صدد تحریک مردم ضد مقاومت بودند و ادعا می‌کردند حزب‌الله لبنان را به جنگ می‌کشاند، رزمندگان حزب‌الله در جنوب لبنان با فدا کردن خون خود بار دیگر ثابت کردند مقاومت اولین و اصلی‌ترین حامی مردم لبنان در برابر هرگونه تجاوزی است. شهادت «عباس رعد» فرزند محمد رعد، رئیس فراکسیون حزب‌الله در پارلمان لبنان نشان داد که مقامات حزب‌الله در گفتار و عمل با مردم صادق هستند و حتی از فدا کردن خون فرزندان خود در راه دفاع از کشور و ملت لبنان دریغ نمی‌کنند.
شکست پروژه محور آمریکایی برای ایجاد جنگ فرقه‌ای در منطقه
با وجود اینکه محور آمریکایی طی دهه‌های گذشته در تلاش برای ایجاد اختلافات فرقه‌ای بین مسلمانان منطقه بود و سعی داشت حزب‌الله را به‌عنوان یک گروه مقاومت شیعی، در برابر اهل‌تسنن قرار دهد؛ اما امروز می‌بینیم که محافل سنی چگونه فداکاری و غیرت شیعیان حزب‌الله برای دفاع از مسلمانان سنی فلسطین را ستایش می‌کنند؛ آن هم در شرایطی که کشورهای بزرگ عربی نتوانستند حتی در گفتار یک موضع قاطع ضد صهیونیست‌ها اتخاذ کنند.
بررسی فضای افکار عمومی لبنان نشان می‌دهد که نه‌تنها مسلمانان بلکه اغلب مسیحیان این کشور نیز عملکرد حزب‌الله در جنوب را تأیید می‌کنند. «جبران باسیل» رئیس بزرگترین جریان مسیحی در لبنان بارها با ستایش عملیات‌های مقاومت در جنوب تأکید کرده است که مبارزان حزب‌الله شجاعانه به تجاوزات دشمن صهیونیستی پاسخ می‌دهند.
در پایان حزب‌الله که تاکنون موفق شده است به‌خوبی معادلات خود را علیه رژیم اشغالگر تحمیل کند، چه جنگ غزه در مرحله کنونی متوقف شود و چه ادامه یابد، قطعاً یکی از طرف‌های پیروز خواهد بود و بعد از آن اسرائیل در برابر مجموعه‌ای از معادلات جدید حزب‌الله قرار می‌گیرد که پیش از این وجود نداشت.
صلیب سرخ از «عملیاتی گسترده» برای الحاق گروگان‌ها و زندانیان با خانواده‌هایشان خبر داد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید «عملیاتی گسترده» را برای الحاق گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی با خانواده‌هایشان آغاز کرده است.
طبق توافق اسرائیل با گروه حماس قرار است در مدت وقفه چهار روزه در درگیری‌ها ۵۰ گروگان اسرائیلی و ۱۵۰ زندانی فلسطینی آزاد شوند.
دوحه: ۳۹ زندانی فلسطینی آزاد شدند
دولت قطر روز جمعه اعلام کرد که ۳۹ زندانی فلسطینی در اولین روز توقف درگیری‌ها بین اسرائیل و گروه حماس آزاد شدند.
دولت قطر روز جمعه اعلام کرد که گروه حماس در نوار غزه ۱۳ اسرائیلی، ۱۰ تایلندی و یک فیلیپینی را که به گروگان گرفته بود آزاد کرده است.
این گروگان‌ها به همراه ده‌ها نفر دیگر روز هفت اکتبر در جریان حملات حماس به اسرائیل به گروگان گرفته شده بودند. اسرائیل و حماس با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر بر سر توقف چهار روزه درگیری‌ها و مبادله ۵۰ گروگان اسرائیلی با ۱۵۰ زندانی فلسطینی به توافق رسیده‌اند.
نخست‌وزیر تایلند پیش از این از آزادی «۱۲ تبعه» این کشور خبر داده بود.
اسرائیل ۱۳ گروگان آزادشده را تحویل گرفتند
یک منبع امنیتی در اسرائیل می‌گوید نیرو‌های امنیتی ۱۳ گروگان آزادشده از سوی گروه حماس را از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تحویل گرفتند.
پرتاب اشک‌آور به سوی فلسطینیان
سربازان اسرائیلی روز جمعه به سوی فلسطینیانی که در کرانه باختری رود اردن در انتظار آزادی زندانی‌ها بودند گاز اشک‌آور پرتاب کردند.
قرار است در مجموع ۱۵۰ زندانی فلسطینی در ازای آزادی ۵۰ گروگان اسرائیلی آزاد شوند.
حماس می‌گوید ارتش اسرائیل از بیمارستان الشفا در غزه خارج شد
مقام‌های حماس در نوار غزه می‌گویند ارتش اسرائیل روز جمعه در اولین روز وقفه در درگیری‌ها در این باریکه از بیمارستان الشفا در شهر غزه خارج شد.
ارتش اسرائیل حاضر به اظهارنظر در این باره نشده است. بیمارستان الشفا طی روز‌های گذشته به کانون اصلی تنش در نوار غزه تبدیل شده بود. اسرائیل مدعی است که حماس از این بیمارستان به عنوان پوششی برای فعالیت‌های نظامی خود استفاده کرده است.
ده‌ها فلسطینی در اولین روز آتش‌بس از مصر وارد نوار غزه شدند
 دست‌کم ۶۷ فلسطینی که از زمان آغاز درگیری‌ها در هفتم اکتبر و بسته بودن گذرگاه مرزی در مصر بودند، ساعاتی پس از اجرای آتش‌بس در روز جمعه به نوار غزه بازگشتند.
دفتر نمایندگی فلسطینی در قاهره روز پنجشنبه اعلام کرد که فلسطینیان گیر افتاده در شبه جزیره سینا روز جمعه اجازه عبور به نوار غزه را خواهند داشت. این نهاد این را هم افزود که سایر فلسطینی‌هایی که در نواحی و شهر‌های دیگر مصر هستند نیز در صورت تمایل می‌توانند از روز شنبه به غزه باز گردند.
به صدا در آمدن آژیر‌های خطر در جنوب اسرائیل
 ارتش اسرائیل اعلام کرد که آژیر‌های خطر روز جمعه در شهر تفرجگاهی ایلات در جنوبی‌ترین نقطه اسرائیل به صدا درآمدند.
این قبیل هشدار‌ها معمولا بابت احتمال وقوع یک حمله دوربرد هوایی از جانب حوثی‌های یمن به صدا در می‌آیند.
اما این بار ارتش اسرائیل بلافاصله اعلام کرد که به صدا در آمدن آژیر در مورد نفوذ احتمالی پهپاد به آسمان شهر ایلات یک زنگ خطر اشتباهی بود.
حوثی‌های یمن قبلا در همبستگی با شبه‌نظامیان فلسطینی، پهپاد‌ها و موشک‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرده بودند. این گروه اخیرا یک کشتی مرتبط با تاجری اسراییلی را توقیف کرده و به بندر حدیده بردند.
شهر ایلات در جنوب اسرائیل واقع است و اسرائیل را به دریای سرخ متصل می‌کند.
صد‌ها فلسطینی در ساعات اولیه آتش‌بس به قصد بازگشت به خانه‌های خود به حرکت درآمدند
در ساعت اولیه آغاز آتش‌بس حماس و اسرائیل، صد‌ها نفر از فلسطینی‌هایی که بر اثر بمباران ارتش اسرائیل در غزه آواره شده و به جنوب این باریکه رفته بودند، در امتداد بزرگراه اصلی غزه به قصد بازگشت به خانه‌های خود در شمال نوار غزه به حرکت درآمدند.
این در حالی است که ارتش اسرائیل با هشدار به این گروه از فلسطینی‌ها، آنان را از بازگشت به شمال باریکه غزه منع کرده است.
 در اعلامیه‌هایی به زبان عربی که توسط ارتش اسرائیل در جنوب نوار غزه و از هوا پخش شد آمده است: «جنگ هنوز تمام نشده است»، «بازگشت به شمال ممنوع و بسیار خطرناک است!»
خبرنگار آسوشیتدپرس می‌گوید دو جسد و نیز مجروحان را هنگامی که به بیمارستانی در شهر دیرالبلاح در جنوب غزه منتقل می‌شدند، مشاهده کرده است. به گفته وی مجروح از ناحیه پا هدف اصابت گلوله قرار گرفته بوده‌اند.
تیراندازی سربازان اسرائیلی جمعه، در روز آتش‌بس و ساعاتی پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل به صد‌ها هزار فلسطینی آواره که به جنوب غزه پناه برده‌اند، هشدار داد که تلاش نکنند به خانه‌های خود در شمال باریکه غزه که کانون تهاجم زمینی اسرائیل است، بازگردند.
شاهدان عینی می‌گویند سربازان اسرائیلی به سوی افرادی که به سمت شمال در حرکت هستند شلیک می‌کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه