اوپکپلاس نیاز به کاهش بیشتر
عرضه نفت را بررسی میکند
منابع اوپکپلاس از تصمیم این ائتلاف برای بررسی نیاز به کاهش بیشتر عرضه نفت خبر دادند.به گزارش کائنات و به نقل از شانا ، منابع آگاه اعلام کردند تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) در نظر دارند در نشست آتی خود در ماه جاری کاهش بیشتر عرضه نفت خام را بررسی کنند.
قیمتهای نفت از اواخر ما سپتامبر تاکنون حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.قیمت نفت شاخص برنت دریای شمال از بالاترین سطح خود در ماه سپتامبر ۲۰۲۳ یعنی ۹۸ دلار به حدود ۷۹ دلار برای هر بشکه کاهش یافته است. با وجود افزایش قیمتها بهدلیل کاهش عرضه از سوی اعضای اوپکپلاس و درگیریهای نظامی در خاورمیانه، نگرانی درباره تقاضا و احتمال عرضه مازاد در سال آینده قیمتها را تحت فشار قرار داده است.
عربستان، روسیه و دیگر اعضای اوپکپلاس پیشتر وعده دادند که در مجموع تولید نفت خود را به مقدار ۵ میلیون و ۱۶۰ هزار بشکه در روز معادل ۵ درصد از تقاضای روزانه جهان کاهش دهند و اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی وعده خود را عملی کردند. این تصمیم شامل کاهش ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکهای تولید اعضای اوپکپلاس و تولید داوطلبانه عربستان و روسیه میشود.
یکی از منابع اوپکپلاس که خواست نامش فاش نشود، گفت: کاهش کنونی عرضه نفت ممکن است کافی نباشد و احتمال دارد اعضای این ائتلاف در نشست خود اجرایی بودن کاهش بیشتر عرضه را بررسی کنند.
دو منبع دیگر اوپکپلاس نیز عنوان کردند که ممکن است اعضا درباره کاهش بیشتر گفتوگو کنند. حتی پس از آنکه اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد با وجود تداوم روند منفی در بازار و پیشبینی بهنسبت بالای رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴، عوامل بنیادین بازار نفت همچنان شرایط بسیار مطلوبی دارند اما قیمت نفت در هفته جاری با کاهش بیشتری همراه بوده است.
آژانس بین المللی انرژی این هفته با انتشار دوباره چشمانداز تقاضای نفت، پیشبینی خود را درباره رشد تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ کاهش داد و اعلام کرد که بازار در سه ماهه نخست با مازاد عرضه مواجه خواهد شد.
در حالی که سه منبع اعلام کردند ممکن است به کاهش تولید بیشتری نیاز باشد، دو منبع دیگر اوپکپلاس عنوان کردند هنوز خیلی زود است که بگوییم درباره کاهش بیشتر عرضه گفتوگو میشود یا خیر. عربستان در نشستهای پیشین بارها تأکید کرد که تمایل دارد اعضا تعهد بیشتری به کاهش تولید داشته باشند و به سهم خود در کاهش تولید متعهد بمانند.
دستاوردی بزرگ در عرصه ایمنی خطوط لوله و تأسیسات؛
۱۴۶ کیلومتر خط لوله زیرزمینی
در نفت و گاز مارون ارزیابی شد
کارکنان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون موفق شدند طی ۶ ماه، ۲ هزار و ۵۰۰ موضع مشتمل بر ۱۷ رشته خط لوله زیرزمینی به طول ۱۴۶ کیلومتر را ارزیابی کنند.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون، خطوط لوله انتقال و جریانی افزون بر تأسیسات روزمینی در شرکتهای بهرهبردار همواره مورد بازرسی فنی قرار میگیرند تا معایب احتمالی شناسایی و اقدامهای مقتضی درباره رفع این معایب انجام شود. پیش از این خطوط لوله زیرزمینی پس از حفاریهای زمانبر و آمادهسازیهای پرهزینه مورد بازرسی قرار می گرفتند، اما با ارائه یک ایده و بهکارگیری فناوریهای نوین، این دستاورد میتواند به طرز شگفتانگیزی، ریسک عملیاتی این خطوط را کاهش دهد و شرایط خطوط لوله زیرزمینی شرکت (که یا صادراتیاند یا پالایشگاهی) را به نقطه مطلوب برساند.
قباد ناصری، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون با قدردانی از کارکنان بازرسی فنی و خوردگی فلزات بهویژه تیمهای عملیات و مهندسی خوردگی فلزات ابراز امیدواری کرد: با تداوم این روند و بررسی همه هزار و ۵۰ کیلومتر خط لوله زیرزمینی این شرکت، ایمنی کامل برای همجواران تأسیسات، تأمین و پایداری تولید تضمین شود. بر اساس این گزارش، رضا رضایی، سرپرست مدیریت امور فنی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون در تشریح روشهای مورد استفاده در این پروژه گفت: ارزیابی غیرمستقیم پوشش DCVG (PCM/ACVG) و ارزیابی سطح حفاظت کاتدی (CIPS) دو روش کیفی هستند که برای شناسایی نقاط پرریسک و معایب خطوط لوله زیرزمینی تحت حفاظت کاتدی استفاده میشوند. کاربر با گام برداشتن منظم در امتداد خط، پالسهای الکتریکی را به زیر زمین و جداره لوله ارسال میکند و دادههای دریافتی از پالسهای برگشتی تحلیل و مواضع معیوب درصورت وجود شناسایی میشود که شکل دستگاه و نحوه استفاده از آن، مشابه دستگاههای فلزیاب است. حسن غنیطوس، رئیس بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون نیز متناظرسازی دادههای دریافتی از هر دو روش ارزیابی پوشش DCVG و PCM/ACVG و تطبیق آنها برای افزایشروایی و پایایی نتایج را اقدامی دانست که در این حجم، برای نخستین بار در مناطق نفتخیز جنوب به انجام رسیده است.
وی اظهار کرد: شاخصهایی همچون مقاومت خاک و حضور باکتریهای اسآربی SRB نیز به همراه این دادهها تحلیل میشوند تا اطلاعات دقیقی درباره سطح خورندگی آن بهدست آید. این موضوع نقش مهمی در برنامهریزیهای ما ایفا میکند و کاهش زمان بازرسی، سرعت عمل، دقت بالا و هزینه بهنسبت پایین را میتوان از مهمترین مزیتهای استفاده از روشهای یادشده برشمرد.
توضیح شرکت برق اهواز در خصوص برقگرفتگی
یک شهروند در خیابان
مدیر امور برق منطقه سه شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت: شهروندی که صبح امروز دچار برق گرفتگی خفیف ناشی از سیم بریدگی در خیابان فرهنگ (زند) شده بود، پس از معاینات پزشکی و تایید سلامت از بیمارستان امام خمینی ره اهواز ترخیص شد.
عید احترامی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در ساعت ۹صبح امروز دوشنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۲ در اثر بارندگی و توفان شدید، سیم بریدگی نول در شبکه فشار ضعیف واقع در خیابان فرهنگ نبش خیابان اباذر (زند) رخ داد. وی افزود: یکی از شهروندان هنگام عبور از نزدیک محل سیم بریدگی دچار برق گرفتگی خفیف شد و بلافاصله پس از اطلاع رسانی، اکیپ امداد مدیریت اورژانس و عملیات برق و تیم ایمنی این شرکت در محل حاضر و فرد حادثه دیده با تاکید مسئول ایمنی به بیمارستان امام خمینی ره اهواز منتقل و تحت بررسی پزشکی قرار گرفت. احترامی بیان کرد: پس از بررسیهای کامل پزشکی این شهروند در سلامت از بیمارستان ترخیص و به همراه تیم ایمنی این شرکت تا منزل همراهی شد. مدیر امور برق منطقه سه شرکت توزیع نیروی برق اهواز تصریح کرد: سیم نول دچار پارگی شده بود که خوشبختانه صدمهای برای این شهروند در بر نداشت. وی افزود: از شهروندان تقاضا داریم هنگام مشاهده هرگونه اشکال و یا سیم بریدگی با سامانه اتفاقات برق ۱۲۱ تماس بگیرند و همچنین از نزدیک شدن به محل حادثه جدا خودداری کنند.