پیشنهاد اضافه شدن صنایعدستی
به پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، خواستار اضافه شدن صنایعدستی به پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شد.
مصطفی دهپهلوان در نشست خبری هشتمین جشنواره بین المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر گفت: یکی از برنامههای مهمی که میتوان در این نشست پیشنهاد کرد، اضافه کردن نام صنایعدستی به پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری است تا به این وسیله همکاریهای پژوهشگاه با حوزه صنایعدستی بیش از پیش تقویت شود.
او افزود: با توجه به مأموریتهایی که بر عهده پژوهشگاه قرار گرفته، این مرکز بابهای مشترک همکاری زیادی با حوزه صنایعدستی دارد. از قدیمالایام صنایعدستی در ایران وجود دارد و در پژوهشهای انجام شده گاهی اوقات به صنایعدستی که در گذشته کاربرد داشته است، برخورد میکنیم.
دهپهلوان خاطرنشان کرد: در فرایند کار پژوهشگاه، با توجه به ارتباط ماهوی بین صنایع دستی با میراث فرهنگی و گردشگری, جای خالی این حوزه به عنوان حلقه مفقوده در پژوهش ها و مطالعات احساس می شود و اضافه شدن صنایع دستی می تواند منشا تحولات مثبتی باشد.
هملتانک؛ صحنه هنرنمایی زنان ایرانی
تئاتر «کمدی تراژدی هملتناک» که این روزها در حوضخانه قلمستان باغ غدیر به روی صحنه رفته است، داستانی برگرفته از شخصیت شکسپیر در نمایشنامه هملت را به نمایش میگذارد.
رادنوش مقدم درباره این نمایش گفت: هملت نوشته ویلیام شکسپیر، یکی از تراژدیترین نمایشنامههای تاریخ و تم تردید و انتقام، برجستهترین تمهای این اثر است. تردید همیشه بزرگترین درگیری بشر بوده است؛ تردید بین بودن و نبودن، بین انتقام گرفتن یا نگرفتن، بین دست به عمل زدن یا نزدن و…. . ما این تم را از هملت اثر شکسپیر وام گرفته و با اقتباس از این نمایشنامه یک اثر کمدی تراژدی را به روی صحنه بردهایم.
هدف اصلی ما در اجرا، استفاده از شیوه نمایشهای ایرانی و احیاء آئین و سنن ایرانی در متون نمایشی جهان بوده است؛ کاری که غرب همیشه به نفع خود از آن بهره میبرد و ما قصد داریم که خود صاحب شیوههایمان باشیم.
نویسنده و کارگردان نمایش «کمدی تراژدی هملتناک» با بیان اینکه همیشه در نمایشهای ایرانی، خنده و شادی در کنار یکدیگر وجود دارد، افزود: ازنظر من نمایشهای ایرانی شبیهترین شیوه به زندگی حقیقی بوده و تفاوت نمایش «کمدی تراژدی هملتناک» این است که زنها بازیگران نقشهای این نمایش بوده و هدف ما از این تغییر نیز جهانی بودن امروز احساسات و عواطف در برابر مضامین مشترک است.
مقدم خاطرنشان کرد: این نمایش به شیوه دایرهای یا میدانی که معمول نمایشهای ایرانی است، اجراشده و تماشاگر میتواند از هر نقطهای به تماشای نمایش بنشیند و لازم به ذکر است که این شیوه، یکی از سختترین شیوههای کارگردانی و بازیگری است؛ چراکه طراح و اجرا کننده باید به تمامی جوانب صحنهای پرداخته و همچنین بازیگر در این شیوه از صحنه خارج نمیشود و تمامی تغییرات در مقابل چشمان مخاطب رخ داده که بر اصل صداقت ایرانیان استوار بوده که این عمل سبب فاصلهگذاری نیز میشود.
این کارگردان اضافه کرد: فاصلهگذاری که توسط برشت از شرق وام گرفته و به غرب اهدا شد، امروزه به خوبی در جهان شناخته شده و هدف ما احیای شیوهها، آیینها و سنتهای ایرانی است که در هر لحظه این اثر رعایت شده است.
او با اشاره به اینکه افرادی که این نمایشنامه را خواندهاند، لذت چند برابری از اجرای این نمایش میبرند، یادآور شد: بازیگران این نمایش هنر آموختههای بازیگری بوده و این نمایش مناسب مخاطبان ۱۲ سال به بالا است و با توجه به موضوع آن، برای همه اقشار نیز دارای جذابیت است. علاوه بر آن تمرین برای این نمایش از تیرماه ماه آغاز شد و لازم به ذکر است که یکی از اهداف آموزشی من در آموزش به هنرجوها، یادگرفتن نمایشهای ایرانی است.
او اضافه کرد: در نمایش «کمدی تراژدی هملتناک»، دریا نصری، مهدیه قائدی، نازنین زهرا خزایی، المیرا سمیع، افروز بهزادی، سارا افشاری، سحر نجفپور، کیمیا واثقی، زینب خلیلی، گلچهره ناصحپور، غزل نظامزاده، صبا ترابی مقدم، هستی صدرانی، لیلا اکبری، ریحانه احمدی و مرضیه طلوئی به ایفای نقش پرداختهاند. همچنین در این نمایش علی نوروزی بهعنوان عکاس، فاطمه الماسی و افروز بهزادی بهعنوان دستیاران کارگردان، هادی شبان بهعنوان طراح نور حضور دارند.
مقدم ادامه داد: ساقی محمدرضایی بهعنوان طراح و سازنده اکسسوری، ژینا قربانی بهعنوان نوازنده تنبک، کیانا اسکندری بهعنوان طراح گریم، گندم کروندی بهعنوان طراح پوستر و بروشور و محمد الماسی بهعنوان روابط عمومی در این نمایش فعالیت داشته و آلا موسوی، زهرا زفرهای و فاطمه گودرزی هماهنگی اجرا، محمد نادری ساخت، تنظیم و اجرای موسیقی و علی نوروزی ساخت تیزر و مدیا را بر عهدهدارند.
نمایش «هملتانک» تا ۲ آذرماه هر شب ساعت ۱۹ در حوضخانه قلمستان باغ غدیر، واقع در خیابان علامه امینی به روی صحنه است و علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت گیشه ۸ مراجعه کنند.
قرارداد اکران «چرا گریه نمیکنی»
و «سلفی با رستم» ثبت شد
فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی» و «سلفی با رستم» قرارداد اکرانشان در شورای صنفی نمایش ثبت شد. بیست و هشتمین جلسه شورای صنفی نمایش در روز یکشنبه ۲۸ آبان در خانه سینما تشکیل شد.
بعد از بررسی درخواست ها و موارد مطرح شده، قرارداد دو فیلم ثبت شد:
- فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی؟» به کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیه کنندگی رضا محقق با پخش «فیلمیران» به سرگروهی پردیس سینمایی کورش
- فیلم سینمایی «سلفی با رستم» به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین قناعت با پخش «رسانه فیلمسازان مولود»
همچنین مقرر گردید اکران عمومی فیلم سینمایی «فسیل» از چهارشنبه ۸ آذر در سینماهای استان تهران تمام شود.
علیرضا معتمدی که پیشتر فیلم «رضا» را کارگردانی کرده، ساخت دومین فیلم خود را با نام «چرا گریه نمیکنی؟» به تهیهکنندگی رضا محقق از نیمه اسفندماه سال ۱۴۰۰ آغاز کرده بود که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به نمایش درآمد.
در این فیلم باران کوثری، هانیه توسلی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، علی مصفا، لیندا کیانی، نهال دشتی و امیرحسین فتحی بازی کردهاند.
معتمدی همانند فیلم «رضا» در اثر جدیدش بازی کرده است.
«چرا گریه نمیکنی؟» داستان مردی است که توانایی گریه کردن را از دست داده است.
فیلم سینمایی «سلفی با رستم» به کارگردانی حسین قناعت است.
امیرحسین صدیق، شقایق فراهانی، آناهیتا همتی، زهرا جهرمی، رامین ناصرنصیر، محمدرضا هدایتی، مرتضی زارع، عباس محبوب، علی استادی، امین چنارانی، و میرطاهر مظلومی، به همراه هنرمندان خردسال هلیا آهنگری و راستین عزیزپور گروه بازیگران این فیلم کودک و نوجوان را تشکیل میدهند.
در خلاصه داستان «سلفی با رستم» است: هلیای ۱۰ ساله بیآنکه از رازهای پدرش آگاه باشد زندگی به ظاهر آرامی دارد، اما هنگامی که رازها برملا میشوند زندگیاش را دگرگون میکنند… .