مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران خبر داد؛
آغاز عملیات واگذاری تعمیرات اساسی توربین گازی شماره ۲ نیروگاه برق خارک
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران گفت: پایداری عملیات و بالا بردن قابلیت اطمینان عملکرد تجهیزات و تأسیسات، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و اساسی آنها و اجرای پروژههای توسعهای همواره از اولویتهای مهم شرکت است.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت پایانه های نفتی ایران، عباس غریبی اظهار کرد: تأمین برق ناحیه صنعتی و مسکونی پایانه نفتی خارگ با استفاده از توربوژنراتورهای مستقر در نیروگاه بزرگ این پایانه انجام میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برق جزیره خارک به شبکه سراسری برق کشور وصل نیست و تولید برق پایدار در پایانه نفتی خارک اهمیت بسیار بالایی بهویژه در ناحیه صنعتی مخازن ذخیرهسازی و اسکلههای صادراتی دارد، به همین منظور پروژهای برای تعمیرات اساسی توربین گازی شماره ۲ نیروگاه بزرگ برق خارک در مدیریت نگهداری و تعمیرات شرکت تعریف و تأمین کالا و عملیات اجرایی آن به پیمانکار واگذار شد.
معاون وزیر نفت در امور گاز خبر داد؛
تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاههای بغداد در آینده نزدیک
براساس توافق ایران و عراق کارگروهی متشکل از کارشناسان دو طرف روی موضوع تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاههای بغداد کار خواهند کرد تا پیش از پایان سال میلادی این قرارداد تمدید شود.
مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به دیدار اخیر جواد اوجی، وزیر نفت با زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق و تمایل این کشور برای توسعه روابط گازی تهران-بغداد اظهار کرد: دو کشور در حوزه انرژی روابط سطح بالایی دارند و مسئولان هر دو طرف تمایل زیادی برای تقویت این روابط دارند.
وی با بیان این که سالهاست بخشی مهمی از انرژی عراق از سوی ایران تأمین میشود، افزود: قرارداد فروش گاز به نیروگاههای استان بغداد در شرف اتمام بوده و طرف عراقی با جدیت بهدنبال تمدید آن است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با موافقت وزیر نفت و با توجه به نیاز کشور دوست و برادر عراق به گاز، قرار بر این شد بهزودی پس از مذاکرات و انجام توافقهای دوجانبه، قرارداد فروش گاز به نیروگاههای بغداد تمدید شود، براساس توافق دو طرف کارگروهی متشکل از کارشناسان ایرانی و عراقی روی این موضوع کار خواهند کرد تا پیش از پایان سال میلادی این قرار داد تمدید شود.
چگنی با تأکید بر اینکه طرف عراقی تمایل زیادی برای افزایش واردات گاز از ایران در قالب قراردادهای کنونی بین دو کشور دارد، گفت: زیرساختهای لازم برای انتقال گاز بیشتر در حد نیازهای کنونی عراق وجود دارد.
وی ادامه داد: ایران و عراق در زمینه تجارت گاز نیز پیشنهادهای مطلوبی برای یکدیگر دارند که در نشستهای آینده کارگروههای مشترک دو طرف بررسی خواهد شد. طبق اعلام وزارت نفت، با توجه به نیاز عراق به گاز طبیعی برای مصارف نیروگاهی، طرح موضوع و مذاکرات قراردادی صادرات گاز ایران به این کشور از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز و در این زمینه قرارداد فروش گاز به بغداد در تیرماه سال ۱۳۹۲ در بغداد امضا شد.
مدیرعامل توسعه نفت خبر داد؛
افزایش ۱۰ هزار بشکهای برداشت نفت از میدان نفتی چشمه خوش
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از افزایش تولید ۱۰ هزار بشکه ای از میدان نفتی چشمهخوش در جنوب استان ایلام خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، ابوذر شریفی گفت: پس از ورود قراردادهای نسل نو به شرکت ملی نفت ایران موسوم به الگوی تازه قراردادهای نفتی (آیپیسی)، قراردادی ۱۰ ساله با هدف اصلی بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهرهبرداری جهت افزایش تولید کل میادین نفتی چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق طی مدت قرارداد، به مشارکت «زد ان وستوک» روسیه و شرکتهای «ایران افق» و «کیسون» از ایران امضا شد و با توجه به اینکه شرکت مهندسی و توسعه نفت بهعنوان بازوی اصلی شرکت ملی نفت در امر توسعه میدانهای نفتی خشکی است و قراردادهای بینالمللی زیادی را اجرا کرده است، این پروژه نیز بهعنوان یکی از پروژههای راهبردی به شرکت متن واگذار شد. وی افزود: یکی از نقاط کلیدی طرح، رسیدن به تولید زودهنگام (First Target Production) به شمار میآید که هدف آن افزایش ۱۰ هزار بشکه نفتخام در روز به خط پایه تولید میدان تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: این قرارداد در بهمنماه ۱۳۹۸ امضا شد و پس از طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم از جمله شورای اقتصاد در سال ۱۳۹۹ تنفیذ و اجرایی شد که این قرارداد با پیشبینی سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلار به مشارکت یادشده واگذار شد که پس از گذشت دو سال و نیم از آغاز قرارداد یادشده، افزایش تولید اولیه این میدان به ظرفیت ۱۰ هزار بشکه در روز میسر شد تا بار دیگر شاهد تحقق یکی دیگر از اهداف شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم باشیم.