روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ آبان - شماره 4487

رئیس قوه قضاییه:

قضات در رسیدگی‌ها تحت‌تأثیر فشارهای بیرونی قرار نگیرند


  رئیس قوه قضاییه گفت: قضات در روند رسیدگی‌های خود تحت‌تأثیر فضاسازی‌ها و فشارهای بیرونی قرار نگیرند چرا که در این صورت بر امر تحقق تمام و کمال عدالت خدشه وارد خواهد شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای روز گذشته در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پرونده‌ها در این واحد قضایی قرار گرفت.
علاوه بر دیدار بدون واسطه با مردم و مراجعه‌کنندگان به دستگاه قضایی، آسیب‌شناسی از روندها و فرایندهای موجود در مراکز و مراجع قضایی یکی از اصلی‌ترین اهداف حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بازدیدها و سرکشی‌های خود از واحدهای قضایی است؛ این مهم در جریان بازدید امروز رئیس قوه قضاییه از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران نیز مورد توجه بود و رئیس قوه قضاییه با نگاهی تخصصی و موشکافانه، روندهای موجود در این واحد قضایی را مورد ارزیابی قرار داد.
محسنی اژه‌ای با اشاره به اهمیت رضایتمندی مردم و تسهیل و تسریع امور حقوقی و قضایی آنها، خطاب به مسئولین مربوطه در مجتمع قضایی شهید بهشتی تاکید کرد که بررسی دقیقی از میزان رضایتمندی مردم بواسطه متمرکز شدن شعب اجرای احکام به عمل آورند.
رئیس قوه قضاییه در هنگام سرکشی از یکی از شعب دادگاه‌های حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی این سؤال را از مسئولین مربوطه مطرح کرد که «قانون اصلاح قانون صدور چک» که از سال ۹۷ اجرایی می‌شود و شامل الزاماتی نظیر «ثبت تمام چک‌های جدید در سامانه» و «ممنوعیت دارندگان چک برگشتی رفع سوء اثر نشده، از صدور چک جدید و ثبت آن در سامانه» است، چه میزان در کاهش آمار ورودی پروندها نقش داشته است؟ رئیس دادگاه در پاسخ به این سؤالِ قاضی‌القضات، برخی نواقص قانون جدید چک را برشمرد و رئیس کل محاکم تهران نیز اعلام داشت که قانون جدید چک تأثیرقابل اعتنایی در تقلیل ورودی پرونده‌ها نداشته است. رئیس عدلیه در همین رابطه تصریح کرد: نواقص این مقوله باید احصاء شود و آسیب‌شناسی مدونی درخصوص آن صورت گیرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بازدید خود از مجتمع قضایی شهید بهشتی، هنگام بررسی یکی از پرونده‌ها در شعبه‌ای از دادگاه حقوقی این مجتمع، بر اهمیت انعقاد قراردادهای رسمی میان مردم و متعاملین تاکید کرد و گفت: انعقاد قراردادها بصورت مُتقن، محکم و رسمی از بروز بسیاری از مشکلات و ایجاد پرونده‌های زیاد جلوگیری به عمل می‌آورد؛ این امر شامل حال معاونت‌ها و واحدهای حقوقی ادارات و شرکت‌ها نیز می‌شود و آنان باید بیش از سایر آحاد جامعه نسبت به انعقاد قرارداهای متقن و رسمی اهتمام داشته باشند.
محسنی اژه‌ای از شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی مستقر در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران ویژه امور بین‌الملل نیز بازدید به عمل آورد و از نزدیک در جریان روند رسیدگی‌ها در این شعبه قرار گرفت؛ طبق اظهارات رئیس شعبه ۵۵، روند رسیدگی‌ها در این شعبه علنی می‌باشد و آرای صادره برای سفارتخانه‌های خارجی ابلاغ می‌شوند.
«رسیدگی به شکایت بیماران پروانه‌ای از دولت آمریکا»، «رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت تروریستی آمریکا با دادخواهی ۶۴۶ نفر از ۱۵ استان کشور»، «رسیدگی حقوقی به پرونده گروهک تروریستی حرکة النضال» و «دادرسی حقوقی سرکرده گروهک تروریستی تندر» از جمله پرونده‌های مورد رسیدگی در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی بوده است.
دیدار بدون واسطه و چهره به چهره با مردم و مراجعان، همانند همه بازدیدهای میدانی رئیس قوه قضاییه، یکی از برنامه‌های سرکشی وی از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران بود؛ بر همین اساس، رئیس عدلیه به استماع مشکلات و مسائل برخی از مراجعان پرداخت و دستورات مقتضی را برای رفع مسائل آن‌ها در چارچوب موازین قانونی صادر کرد.
محسنی اژه‌ای در ادامه در جمع قضات و کارکنان مجتمع قضایی شهید بهشتی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: کار شما در این مجتمع قضایی از حجم و حساسیت بالایی برخوردار است و من بر این مهم واقف هستم و در جریانم که سرریز مسائل اقتصادی کشور در دستگاه قضایی بر حجم و حساسیت کار شما افزوده است و شما حتی در برخی روزهای تعطیل نیز در سر کار حاضر می‌شوید؛ با این حال توصیه مؤکد من به شما آن است که علی رغم سنگینی کار، از خدمت به خانواده خود غافل نشوید.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: وقتی حجم و حساسیت کار و میزان مراجعه ارباب رجوع و ارجاع پرونده‌ها افزایش می‌یاید و در کنار این موضوع، با محدودیت‌های عِدّه و عُدّه‌ای نیز مواجه‌ایم؛ ممکن است بستر برای سوء‌استفاده شیطان وشیطان‌صفتان مهیا گردد و آن‌ها بخواهند تا قداست دستگاه قضایی را مخدوش سازند؛ در اینجاست که اهمیت صیانت از خود و همکاران و مجموعه مضاعف می‌شود؛ لذا فرد فرد شما همکاران باید در صیانت از خود و مجموعه کوشا باشید.
محسنی اژه‌ای بر لزوم اتقان هرچه بیشتر آرای قضایی نیز تاکید کرد و گفت: نقض‌هایی که در مراجع بالاتر در روند رسیدگی‌ها گرفته می‌شود، امور را پیچیده‌تر و حجیم‌تر می‌کند؛ چنانچه بر مقوله اتقان آراء اهتمام شود، هم از حجم کار در مراجع قضایی کاسته می‌شود و هم اعتبار احکام ما افزایش می‌یابند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه ۵ شاخصه را برای متقن شدن آرای قضایی برشمرد و گفت: استماع دقیق مطالب طرفین پرونده، تسلط بر قانون، دقت پیرامون مستندات پرونده، تطبیق دقیق مستندات پرونده با مفاد قانونی و مشورت با اشخاص مجرب و متخصص از جمله شاخصه‌هایی است که بر اتقان آرای قضایی می‌افزاید.
محسنی اژه‌ای بر اتقان و وضوح شکلی و انشائی احکام صادره نیز تاکید کرد و گفت: یک حکم و رأی قضایی علاوه بر اتقان محتوایی، باید از لحاظ شکلی و انشائی نیز متقن و واضح باشد و الفاظ به کار رفته در آن به گونه‌ای نباشند که موضوع دادنامه توسط طرفین پرونده فهم نشود و یا سبب به اشتباه افتادن تایپ‌کننده شود؛ شب گذشته من مشغول مطالعه یک رأی قضایی بودم، علی‌رغم آنکه موضوع پرونده چندان پیچیده و غامض نبود، اما سه بار آن را خواندم تا منظور صادر کننده رأی را متوجه شوم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: باید در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی اقدامات مجدانه‌ای انجام داد؛ اینکه یک نفر در مراجع مختلف قضایی، پرونده‌های متعددی را در باب یک موضوع واحد تشکیل می‌دهد از دلایل طولانی شدن فرآیند رسیدگی است؛ لازم است این قبیل موضوعات مورد رصد قرار گیرند؛ فرضاً برخی پرونده‌ها صلاحیت‌های مختلفی دارند و یا از ابعاد متکثر و پیچیده‌ای برخوردارند، می‌توان این قبیل پرونده‌ها را در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی با یک حکم ویژه در یک شعبه ویژه بررسی کرد و من آمادگی ابلاغ این حکم را دارم. محسنی اژه‌ای تصریح کرد: قضات در روند رسیدگی‌های خود تحت‌تأثیر فضاسازی‌ها و فشارهای بیرونی قرار نگیرند چرا که در این صورت بر امر تحقق تمام و کمال عدالت خدشه وارد خواهد شد.

جریمه 68 میلیارد ریالی
برای عرضه خارج از شبکه شش هزار قطعه مرغ
  سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: متصدی یک مرغداری متخلف به پرداخت ۶۸ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تعزیرات حکومتی، محمدعلی اسفنانی گفت: پرونده عرضه خارج از شبکه شش هزار و ٦٠٠ قطعه مرغ زنده به ارزش ٦ میلیارد و ۸۶۴ میلیون ریال در شعبه پنجم بدوی تعزیرات حکومتی شهرستان گرگان رسیدگی شد. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: شعبه پس از بررسی مدارک موجود در پرونده و گزارش جهاد کشاورزی گرگان اتهام انتسابی را محرز و ضمن الزام به عرضه مرغ ها در شبکه مصرف، متخلف را به پرداخت ۶۸ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرد. اسفنانی گفت: اداره جهاد کشاورزی گرگان با بررسی سامانه ستکاوا و مشاهده عرضه خارج از شبکه مرغ یک واحد مرغداری، پرونده این تخلف را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کرد.

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه یک عنوان کرد
  معاون خدمات شهری شهرداری منطقه یک گفت: شهرداری این منطقه تا تعیین تکلیف نهایی از سوی فرمانداری شهرستان شمیرانات نسبت به جمع‌آوری کارفودها و ون‌کافه‌های غیرمجاز سطح محدوده اقدام می‌کند.
احسان خیراتیان صفائی در این باره گفت: پس از اعلام نظر دستگاه های نظارتی شهرستان شمیرانات در خصوص فعالیت ون کافه ها و کار فودها در سطح محدوده منطقه، از تیر ماه ۱۴۰۲ که دوره سه ماهه مجوزهای صادر شده از سوی شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران برای این نوع فعالیت ها به پایان رسید، دیگر معرفی نامه ای از سوی منطقه  جهت صدور مجوز مجدد ادامه فعالیت آنها، صادر نشده است.
وی افزود: به دلیل حفظ بهداشت شهروندان و نظارت بر چگونگی عرضه صحیح این محصولات از تاریخ مذکور تاکنون از فعالیت ۸۰ ون کافه، کارفودها که به صورت غیرمجاز در سطح محدوده نواحی ۱۰ گانه فعالیت داشته‌اند، بصورت مستمر ممانعت بعمل آمده و تا تعیین تکلیف نهایی از سوی فرمانداری شهرستان شمیرانات نیز این روند ادامه خواهد داشت.
بنابر اعلام روابط عمومی شهرداری منطقه یک، خیابان های شریعتی، بلوار صبا و شهید اندرزگو، بلوار ۳۵ متری قیطریه، بلوار دانشجو، خیابان ولنجک، خیابان شهید باهنر، خیابان موزه دارآباد، خیابان جمشیدیه و.... از معابری بودند که اقدامات جمع آوری این مشاغل غیر مجاز در آنها انجام شده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه