روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ آبان - شماره 4487

در جشن فارغ‌التحصیلی پردیس کیش دانشگاه شریف چه اتفاق افتاد؟


  در پی انتشار تصاویری از جشن فارغ التحصیلی پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها توضیحاتی را ارائه داد که لازم است این توضیحات به اطلاع عزیزان متدین و دغدغه‌مندان انقلابی برسد:
1- ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به دعوت امام جمعه کیش و در موضوع مسائل و اقتضائات فرهنگی و اجتماعی بیش از 10 هزار دانشجوی دانشگاه‌های این جزیره، سفر دو روزه‌ای به جزیره کیش داشته‌اند و در 4 جلسه مفصل با روحانیت، فعالان فرهنگی انقلابی، مدیران منطقه و رؤسای دانشگاه‌ها و سه سخنرانی در مساجد کیش به طرح و بررسی مسائل گوناگون پرداخته‌اند.
2- در حاشیه این سفر و حضور 20 دقیقه‌ای امام جمعه و روحانیت و رئیس نهاد در جشن فارغ التحصیلی موضوع خلاف شئون و ضوابط در جلسه اتفاق نیفتاده و رفتار‌های غلط در انتهای مراسم و پس از خروج مهمانان رخ داده است.
3- به محض اطلاع ریاست نهاد از حاشیه‌های رخ داده گلایه و تذکر به رئیس دانشگاه صنعتی شریف و رئیس پردیس کیش داده شد و منتظر اقدام مناسب دانشگاه در برخورد با تخلف و پیگیری از وقوع تخلفات مشابه هستیم.
4- قاطبه‌ی دانشگاهیان، دوستدار انقلاب و اسلام و دلداده‌ی ایران قوی هستند و بی‌تردید فضای دانشگاهی در شرایطی بهتر از جامعه به تأمین اهداف عالی نظام همت گمارده و ضریب دادن به آسیب‌های رخ داده در این محیط برای آن است که ذهن متدینین و جامعه را نسبت به دانشگاه بدبین کنند. با افتخار باید گفت بهترین برنامه‌های دینی، هیئتی، انقلابی، خیریه و جهادی کشور در دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران به صورت مستمر در حال اجرا است.
5- در پایان تاکید می‌شود تخلف از حدود الهی در هیچ محیطی پذیرفته نیست و برخورد با ناهنجاری‌های صورت گرفته مورد مطالبه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز هست. توفیق خود و همگان به کسب رضای الهی و عمل به وظیفه را از خداوند متعال خواستاریم.


رئیسی در پیامی به مناسبت روز ملی عمان:
ایران مصمم به استفاده از همه ظرفیت‌ها
 برای توسعه همکاری‌ها با عمان است
 رئیس جمهور در پیامی فرارسیدن روز ملی سلطنت عمان را به سلطان «هیثم بن طارق آل سعید» و مردم این کشور تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد: «روابط فیمابین در پرتو تلاش‌های مشترک هر چه بیشتر گسترش یابد و شاهد ارتقای آن در همه عرصه‌ها باشیم.»
سید ابراهیم رئیسی در پیام تبریک روز ملی سلطنت عمان افزود: «جمهوری اسلامی ایران مصمم است با اتکا بر روابط تاریخی و پیوندهای دینی، فرهنگی و مردمی با سلطنت عمان، از همه ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری‌ها و تقویت مناسبات موجود بهره‌گیری کند.»

حمله به امدادگران، حمله به کارگزاران بشریت است!
 ناصر کنعانی؛ سخنگوی وزارت امور خارجه  در یادداشتی نوشت جای بسی تأسف است که در قرن ۲۱ میلادی و هنگامی که مقامات صهیونیستی در اظهارات رسمی خود از پاکسازی قومیتی و کوچ اجباری ساکنین غزه سخن به میان می‌آورند، هیچ واکنشی از سوی مدعیان حقوق بشر دیده نمی‌شود.
بمب یک تنی که بر فراز بیمارستان المعمدانی فرود آمد در واقع سازه‌های نظم منشور ملل متحد را به لرزه در آورد و نقاب از چهره مدعیان حقوق بشر برانداخت. نقض شدید حقوق بشر در باریکه غزه به نحو اسفباری در جریان است و سازکارهای بین‌المللی توان لازم برای خاتمه بخشیدن به این ددمنشی را ندارد. شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان یکی از ارکان اصلی و اجرایی این سازمان و مسئول حفظ صلح و امنیت بین‌المللی عملاً با وتوی ایالات متحده امریکا از کار افتاده است و نمی‌تواند از تداوم یک فاجعه انسانی جلوگیری کند!
ارزیابی عملکرد شورای امنیت به روشنی نشان می‌دهد برخی از اعضا به سرکردگی امریکا اراده‌ای برای توقف جنگ ندارند و با بی‌اقدامی خود به رنج و مرگ بیشتر غیرنظامیان دامن می‌زنند. دیگر سخنی از عملیات‌های حفظ صلح، دالان‌های بشردوستانه و مناطق پرواز ممنوع نیست. مسئولیت حمایت و مداخلات بشردوستانه که زمانی در واکنش به نصاب بسیار کمتری از جنایات بین‌المللی توسط شورای امنیت تجویز می‌شد، به کلی فراموش شده است. دولت‌های غربی که در موضوعات به مراتب کوچک و ناچیزی در برخی کشورها، تمام ظرفیت خود را به کار می‌گرفتند، امروز در قبال نسل زدایی هدفمند هزاران انسان بیگناه در غزه به سکوت مرگباری فرو رفته‌اند.
حمله به بیمارستان شفا در شمال باریکه غزه و ورود نظامیان ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی به این بیمارستان، جدیدترین جنایت جنگی‌ای است که رژیم یاد شده در سایه سکوت مرگبار امریکا و کشورهای مدعی اروپایی مرتکب شده است.
در جامعه بین‌الملل معاصر، قواعد بنیادین بشردوستانه به عنوان اصول تخطی ناپذیر تلقی شده و برخی از اصول آن مانند اصل تفکیک اماکن نظامی از غیرنظامی به درجه آمریت رسیده است. امدادگران در واقع کارگزاران و خادمان بشریتند که مصونیت آنها در عرصه مخاصمات همواره مورد حمایت قواعد بین‌المللی قرار داشته است. کادر پزشکی برای حفظ کرامت انسان و حمایت از حقوق بشردوستانه تلاش می‌کنند و پر واضح است که تهاجم مستقیم به آنها یکی از عینی‌ترین مصادیق جنایت جنگی است که وفق مفاد اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو مورد شناسایی قرار گرفته است.
ادعاهای ساختگی و صحنه‌سازی‌های دروغین از فعالیت مراکز مقاومت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تنها پوششی است که بهانه لازم برای تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را فراهم می‌سازد. این در حالی است که کادرپزشکی در جریان عملیات امدادی خود نه تنها مصون از تعرّض هستند بلکه هرگونه بازداشت خودسرانه و ممانعت آنان از دسترسی به بیماران و اخلال در فرایند درمان نیز به مثابه جنایت جنگی قابلیت پیگرد کیفری در محاکم بین‌المللی را دارد.
جای بسی تأسف است که در قرن ۲۱ میلادی و هنگامی که مقامات صهیونیستی در اظهارات رسمی خود از پاکسازی قومیتی و کوچ اجباری ساکنین غزه سخن به میان می‌آورند، هیچ واکنشی از سوی مدعیان حقوق بشر دیده نمی‌شود. قواعد حقوق بشردوستانه که قرار بود حافظ کرامت انسان باشند، درحال قربانی شدن در مسلخ سیاست دوگانه امریکا و اروپا هستند و بدیهی‌ترین اصول مخاصمات مسلحانه همچون عدم تعرض به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دیگر حساسیت دولت‌های یادشده را بر نمی‌انگیزاند!
سازمان جهانی بهداشت وضعیت بیمارستان شفا در شمال غزه را عمیقاً نگران کننده و وحشتناک توصیف کرده است. مدیر بخش غزه در صلیب سرخ بین‌المللی از وقوع یک فاجعه وحشتناک در غزه سخن می‌گوید، وی تأکید کرده غیر نظامیان استدعای رسیدن به اماکن امن را دارند. مدیر بیمارستان شفا خاطر نشان کرده بوی مرگ در فضای این بیمارستان به مشام می‌رسد و بیماران برای حفظ جان خود استمداد می‌طلبند! با این توصیفات معلوم نیست ندای وجدانِ دولتمردان غربی چه زمانی به آنها نهیب خواهد زد!؟
در همین حین رژیم صهیونیستی با پشتیبانی امریکا و تروئیکای اروپایی، از ارسال کمک‌های انسان دوستانه کشورهای کمک کننده ممانعت به عمل می‌آورد و وضعیت اسفناکی را در غزه ایجاد کرده است. به همین دلیل کشورهای بسیاری از جمله جمهوری اسلامی ایران نتوانسته‌اند کمک‌هایشان را به غزه ارسال کنند. این وضعیت نشانه آشکاری است که رژیم سفاک صهیونیستی نه تنها به اراضی فلسطینی بلکه به تمامی اصول انسانی و قواعد بین‌المللی نیز تجاوز کرده است!

جهانگیری در پرونده شکایت قالیباف محکوم شد
  بر اساس شکایت محمدباقر قالیباف، اسحاق جهانگیری به ۱۲ ماه حبس تعزیری محکوم شد که این حکم اولیه بوده و قابل تجدید نظرخواهی است.
اردیبهشت سال جاری محمدسعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه ای رئیس مجلس در توییتی به موضوع شکایت محمدباقر قالیباف از اسحاق جهانگیری اشاره کرد و توضیح داد: « قالیباف سال۹۶ به دلیل دروغ‌های آقای جهانگیری از او شکایت کرد. اگر قوه قضاییه وقت همان زمان به این شکایت رسیدگی می‌کرد باعث بازدارندگی از دروغ‌گویی در مناظرات می‌شد. در نهایت اسفند پارسال در دادسرا قرار مجرمیت صادر و سپس پیغام‌ها برای گرفتن رضایت شروع شد که تنها شرط قالیباف پذیرش رسمی اشتباه بود. در همین حال که آقایان پیگیر رضایت هستند، تیم رسانه‌ای‌شان شروع به عملیات روانی برای تأثیرگذاری بر رای دادگاه کرده است.»
همان زمان برخی رسانه ها بیان‌ کردند که علت شکایت قالیباف، رییس مجلس از جهانگیری، معاون اول دولت حسن روحانی مربوط به مناظره‌های دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۶ است.
اکنون حکم دادگاه صادر شده که براساس آن جهانگیری به دلیل افترا به ۴ ماه حبس تعزیری و به دلیل نشر اکاذیب به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده منتها با توجه به قانون و پست مسئولیتی جهانگیری، حکم حبس به ۴۴۰ میلیون ریال جزای نقدی تخفیف داده شده است. این حکم قابل تجدید نظرخواهی است. در جریان بررسی این پرونده، قاضی به پرونده موسوم به املاک نجومی و تبرئه قالیباف در این پرونده اشاره کرده است. همچنین سازمان بازرسی بیان داشته که هیچ پرونده مفتوحی علیه قالیباف وجود ندارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه