روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان - شماره 4486

یک شرکت مشاوره انرژی آمریکایی:

کاهش اضافی تولید نفت عربستان تمدید می‌شود


  یک شرکت مشاوره انرژی آمریکایی پیش بینی کرد عربستان سعودی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ و شاید در نیمه اول سال میلادی آینده، به کاهش اضافی تولید نفت خود ادامه می دهد.
آمریتا سِن، یکی از موسسان شرکت مشاوره انرژی اسپکتس گفت: قیمت فعلی نفت به حد کافی پایین نیست تا تولیدکنندگان اوپک پلاس، محدودیت عرضه داوطلبانه خود را در سال ۲۰۲۴ عمیقتر کنند و عوامل بنیادین بازار به حد کافی، ضعیف نیست تا این امر را تضمین کند.
نشست بعدی وزیران اوپک پلاس در ۲۶ نوامبر برای بررسی دورنمای بازار و بازبینی سیاست تولید برگزار می‌شود.
قیمت نفت برنت به دلیل نگرانی‌ها نسبت به رشد اقتصادی و تقاضا که محدودیت عرضه داوطلبانه اوپک پلاس را تحت الشعاع قرار داد، به زیر ۸۲ دلار در هر بشکه سقوط کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی خود از میزان رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری و آینده را با وجود کاهش رشد اقتصادی تقریبا همه اقتصادهای بزرگ، بالا برد.
انتظار می‌رود لغو موقتی تحریم‌های واشنگتن علیه نفت ونزوئلا، عرضه نفت سنگین به آمریکا و اروپا را بهبود دهد و همزمان، صادرات نفت روسیه و ایران با وجود تحریم‌ها، ادامه دارد.
آمریتا سِن در نشست کالاهای آسیایی فایننشیال تایمز در سنگاپور گفت: مشکل، هنوز دوگانگی اساسی در سیاست‌های آمریکا است که می خواهد بدون ایجاد اختلال در جریان عرضه نفت، درآمدهای روسیه را کاهش دهد.
وزارت خزانه داری آمریکا، اخطاریه‌هایی را برای شرکت‌های مدیریت کشتی ارسال کرده و خواستار اطلاعاتی درباره ۱۰۰ کشتی مشکوک به نقض تحریم‌های غرب علیه نفت روسیه شد.
بر اساس گزارش رویترز، این اقدام بزرگترین اقدام آمریکا، از زمانی است که واشنگتن و متحدانش به تلافی جنگ اوکراین، مکانیزم سقف قیمت را با هدف محدود کردن درآمدهای نفتی مسکو، برای صادرات نفت روسیه از طریق دریا، اعمال کردند.

بزرگترین بازرگان نفت جهان به ونزوئلا بازگشت
  گروه ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی نفت مستقل جهان است، یک ابرنفتکش برای بارگیری نفت از ونزوئلا استخدام کرده است.
ویتول ابرنفتکش گوستاویا اس را استخدام کرده که قادر است دو میلیون بشکه نفت حمل کند و طبق آمار رصد کشتی ها، این ابرنفتکش، در مسیر خود به سمت خلیج مکزیکو است. گوستاویا اس، به قیمت ۱۱ میلیون دلار کرایه شده و قرار است نفت ونزوئلا را اواخر نوامبر یا اوایل دسامبر، بارگیری کند.
بازگشت شرکت های بازرگانی نفت بزرگ جهان به ونزوئلا، پس از لغو موقتی تحریم‌های آمریکا علیه این کشور آمریکای لاتین در ماه گذشته، صورت گرفته است.
آمریکا در اکتبر، اکثر تحریم‌ها علیه صنعت نفت ونزوئلا را برای تشویق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به شکل منصفانه در سال ۲۰۲۴، لغو کرد. یک مجوز عمومی شش ماهه از سوی وزارت خزانه داری آمریکا صادر کرده است که مبادلات مالی در بخش نفت و گاز ونزوئلا را مجاز می‌کند.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده است: این مجوز تنها در صورتی تمدید خواهد شد که دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، به تعهدات خود تحت نقشه راه انتخاباتی عمل کند.
این مجوز تا ۱۸ آوریل سال ۲۰۲۴ معتبر است و تولید، دریافت، فروش و صادرات نفت یا گاز از ونزوئلا و تمهید مربوط به کالاها و خدمات و همچنین پرداخت پول برای کالاها یا خدمات مربوط به فعالیت های بخش نفت یا گاز در ونزوئلا را مجاز می‌کند.
پس از تسهیل تحریم‌ها، شرکت های بزرگ بازرگانی کالا به تجارت نفت ونزوئلا بازگشته اند که صاحب بزرگترین ذخایر نفت قطعی در جهان است.
بعضی از بزرگترین شرکت های بازرگانی نفت مستقل محموله های نفت ونزوئلا را به خریداران از جمله آمریکایی ها عرضه می‌کنند. شرکت های بزرگ بازرگانی کالا همچنین قراردادهایی برای خرید نفت از واسطه های مورد تائید شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا منعقد کرده اند.
گروه گانوور نخستین شرکت بزرگ بازرگانی بود که یک ابرنفتکش حامل نفت ونزوئلا را به پالایشگاه های آمریکایی عرضه کرد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، رویترز هفته گذشته با استناد به اسناد و اظهارات چهار منبع آگاه گزارش کرده بود گانوور و شرکت ترافیگورا پس از خرید نفت از واسطه های مورد تائید شرکت نفتی دولتی PDVSA، به محموله های نفت ونزوئلا دسترسی پیدا کرده اند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران خبر داد؛
تامین برق متروی پرند به زودی
  مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در خصوص آخرین وضعیت تامین برق متروی پرند توضیحاتی ارائه داد و گفت: طبق مذاکرات صورت گرفته با متروی پرند دو تا سه هفته آینده پست ۶۳ کیلو ولت برای برق‌رسانی به مترو آماده خواهد شد.
حبیب قراقوزلو در حاشیه بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی و نخستین جشنواره و فن‌بازار تخصصی صنعت برق ایران در خصوص آخرین وضعیت تامین برق متروی پرند اظهار کرد: تامین برق مترو به دلیل این‌که حساسیت بالایی دارد می‌بایست به صورت مطمئن و پایدار باشد که در طول سال‌های اخیر نیز همین مساله اجرایی شده است.
وی با بیان این‌که در اواخر سال گذشته درخواست تامین برق متروی پرند مطرح شد و مذاکراتی نیز در همین راستا صورت گرفت تا بتوانیم تامین برق پایدار را داشته باشیم تصریح کرد: برای انجام این کار می‌بایست مترو یک ایستگاه ۶۳ کیلوولتی احداث می‌کرد و در پست بالادست نیز ۲۳۰ کیلو ولت را داشتیم که برای تامین برق مترو کمک به حساب می‌آمد هرچند که این تفاهم‌نامه آماده شد اما دوستان به دلیل مشکلات مالی تا اواخر برج شش از امضای آن امتناع کردند و ما نیز به آنها اعلام کردیم که در فصل تابستان تامین برق امکان‌پذیر نیست.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران اضافه کرد: در ابتدا قرار شد برق موقت به مترو داده شود که طی توافق‌نامه ۱۵ مگاوات مورد تایید قرار گرفت که در قدم اول پنج مگاوات داده شد تا کارهای مقدماتی انجام شود.
قراقوزلو ادامه داد: در مهرماه بحث افتتاح مترو مطرح شد اما در آن زمان پست اختصاصی مترو آماده نبود که با همکاری صنعت برق این کار انجام شد و همان زمان مترو قول داد که طی دو ماه آینده پست ۶۳ کیلوولتی را راه‌اندازی کند که مراحل آن در دست انجام است و پیش بینی می‌شود طی دو تا سه هفته آینده این پست آماده شود و هر زمان بخواهند تامین برق صورت خواهد گرفت و طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته تا سال ۱۴۰۳ تقویت‌ها در پست بالادست نیز انجام می‌شود و تامین برق پایدار را خواهیم داشت. وی در خصوص ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم دکل‌های برق گفت: خطوط انتقال که در اطراف شهرها احداث می‌شود در سال‌های قبل احداث شده و در آن زمان حریم‌ها رعایت نشده است به همین دلیل در حاشیه این حریم‌ها منازل مسکونی ساخته شد و بنگاه‌ها و افرادی هستند که این زمین‌ها را به فروش می‌گذارند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران به مردم توصیه کرد که در خرید و فروش این املاک توجه داشته باشند و در محدوده‌هایی که مجاز به ساخت‌وساز هستند اقدام به این کار کنند چرا که باید به این مساله توجه کرد.
قراقوزلو با بیان این‌که جابه‌جا کردن این خطوط مشکلات زیادی را از نظر هزینه و همچنین وضعیت تراکم جمعیت ایجاد می‌کند، اظهار کرد: به مردم توصیه می‌کنیم که در مورد ساخت‌وساز در این حریم‌ها دقت لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به برنامه شرکت برق منطقه‌ای تهران برای تامین برق در فصل زمستان گفت: با گذر از تابستان اوج مصرف برق تغییر می‌کند به گونه‌ای که در فصل گرم میزان مصرف ۱۲ هزار و ۷۰۰ مگاوات بود که رشد پنج درصدی را تجربه کردیم اما در فصل سرد سال این عدد به ۸۰۰۰ مگاوات کاهش می‌یابد و معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان مشکلی برای تامین برق مشترکان نداریم. تنها نکته‌ای که وجود دارد مصرف گاز در کل کشور است. مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران اضافه کرد: با توجه به این‌که سوخت قالب نیروگاه‌ها گاز است این اطمینان خاطر وجود دارد که در زمستان از نظر شبکه برق مشکلی برای تامین برق وجود نداشته باشد و بتوانیم این فصل را به خوبی پشت سر بگذاریم چرا که ذخائر خوبی برای سوخت مایع در نظر گرفته شده و این مساله ما را مطمئن می‌کند که می‌توانیم زمستان امسال برق پایدارتری را در اختیار مشترکان خانگی و صنایع قرار دهیم.
قراقوزلو با تاکید بر این‌که ۱۸۰ اقدام اساسی در حوزه وزارت نیرو برای گذر از تابستان ۱۴۰۳ تعریف شده که در حوزه انتقال در تهران ۱۰ اقدام در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: علاوه بر این ۱۰ پروژه ۲۷ پروژه دیگر را در دست اجرا داریم که با وارد مدار شدن آنها امیدواریم بتوانیم برق پایداری را تامین کنیم.
وی در خصوص تامین سوخت نیروگاه‌ها گفت: برنامه ‌ریزی فشرده‌ای بین شرکت پخش و شرکت گاز در این رابطه انجام شده که در طی سال‌ها این برنامه ‌ریزی به صورت پیوسته انجام می‌شود و ما جلسات مداومی را با این دو شرکت داریم که بتوانیم سوخت نیروگاه‌ها را تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران اظهار کرد: اگر مصرف نیروگاه‌ها را ۲۲۰ میلیون مترمکعب در نظر بگیریم ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سوخت گاز تامین می‌شود چرا که نیاز بیش از ۹۰ درصد نیروگاه‌ها سوخت گاز است اما در فصل پاییز و زمستان با توجه به برودت هوا و افزایش مصرف گاز میزان گاز تحویلی به نیورگاه‌ها کاهش و این عدد به ۱۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه