مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساتکاب خبر داد؛
افتتاح اولین کارخانه نوآوری طرحهای پیشران صنعت برق
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالاهای آب و برق (ساتکاب) از افتتاح اولین کارخانه نوآوری طرحهای پیشران صنعت برق خبر داد و گفت: اولویتهای شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالاهای آب و برق، اعلام شده است.
داود عابدی، در جمع خبرنگاران، با اشاره به برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق تهران در سال جاری، اظهار کرد: وزارت نیرو در راستای تحقق شعار سال توسط مقام معظم رهبری تحت عنوان مهار تورم و رشد تولید و همچنین در راستای سیاستهای ابلاغی دولت سیزدهم و ابلاغیه ماموریت وزیر نیرو به شرکت ساتکاب، حمایت از شرکت دانشبنیان فنآور و منتخب که نسبت به تولید اقلام راهبردی اقدام کردهاند، در دستورکار قرار دارد.
وی ادامه داد: در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق تهران، چند محور اساسی مدنظر قرار خواهد گرفت که از این جمله میتوان به رونمایی از راهاندازی کارخانه تخصصی حوزه برق ساتکاب اشاره کرد که بر اساس ماموریت ابلاغی هیات وزیران بر عهده وزارت نیرو قرار گرفته است و با مشارکت بخش خصوصی، مجموعه ساتکاب اولین کارخانه حوزه انرژی کشور در صنعت برق را راهاندازی میکند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالاهای آب و برق، با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانشبنیان در قالب تفاهمنامه با بخش خصوصی و سرمایهگذاران، مدنظر قرار خواهد داشت، اظهار کرد: این مسئله در قالب طرحهای راهبردی که نیاز کشور است، مدنظر قرار میگیرد و ساتکاب شرکت دولتی توسعهای و بر اساس ماموریتهای تعریف شده در این حوزه به صورت تخصصی اقدام میکند.
عابدی با بیان اینکه شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالاهای آبوبرق در حوزههای فناوری و هایتک نیز وارد شده است، عنوان کرد: در سال جاری در پاویون دانشبنیانهای شرکت ساتکاب به نمایندگی از وزارت نیرو میزبان طرحهای فناور و هایتک خواهیم بود و به صورت ویژه به مواردی نظیر سیستم کلیدهای تابلوهای جی آی اس، رلههای حفاظتی، اینورترها، حوزههای تجدیدپذیر و محصولاتی که در داخل کشور به صورت صد در صدی وارد میشوند و به واسطه شرکتهای دانشبنیان در حال بومیسازی هستند، توجه میکنیم.
وی افزود: توجه به حوزه هوشمندسازی به ویژه اپراتور ملی اسکادا و حوزه هوش مصنوعی به ویژه در صنعت برق میزبان مجموعههای دانش بنیانی هستیم که بومیسازی را در دستورکار قرار دادهاند و سعی میکنیم در سطح تجاریسازی و توانمندسازی در خدمت این مجموعهها باشیم و کمک کنیم حوزه بومیسازی در حوزه صنعت برق توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالاهای آبوبرق با اشاره به اینکه در این راستا چند تفاهمنامه با حضور فعالان بخش خصوصی، مدیران وزارت نیرو، نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در نمایشگاه بینالمللی صنعت برق تهران خواهیم داشت، گفت: تفاهمنامه با معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری در راستای ایجاد اولین کارخانه نوآوری در حوزه انرژی، تفاهم نامه در حوزه پارک علم و فناوری با پژوهشگاه وزارت نیرو در راستای استفاده از ظرفیتهای پارک علموفناوری در سطح کشور، تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان در حوزه توانمندسازی شرکتها و سرمایهگذاریهای خطرپذیر در بخش استارتاپها و فناورانی که در حوزه اقلام راهبردی صنعت برق فعالیت میکنند و همچنین انعقاد تفاهمنامه در حوزه انرژی تجدیدپذیر با توجه به تکالیف دولت و توسعه ظرفیتها در این بخش، در دستور کار قرار دارد.
پیمانکار چینی جایگزین آمریکاییها در میدان نفتی بزرگ عراق شد
عراق توافقی را با شرکت انرژی آمریکایی اکسون موبیل برای نهایی کردن خروجش از میدان نفتی قرنه غربی ۱ امضا کرد و به پتروچاینا اجازه داد پیمانکار اصلی در این میدان شود. حسن محمد، معاون شرکت نفت بصره که مسئول میادین نفتی و امور مجوزدهی است، به رویترز گفت: ما توافقنامه تسویه حساب را مطالعه کردیم و وزارت نفت و شرکت نفت بصره بر این باورند که بهترین گزینه این است که پتروچاینا، پیمانکار ارشد قرنه غربی ۱ شود. بر اساس گزارش رویترز، پتروچاینا پس از خروج اکسون موبیل، بزرگترین سهام را در این میدان نفتی خواهد داشت. میدان نفتی قرنه غربی ۱ که در جنوب عراق واقع شده، یکی از بزرگترین میادین نفتی جهان به شمار میرود که ذخایر قابل برداشت آن بیش از ۲۰ میلیارد بشکه برآورد شده است اما به میلیاردها دلار سرمایهگذاری نیاز دارد. ظرفیت تولید این میدان در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده است، اما عراق قصد دارد ظرفیت تولید قرنه غربی ۱ را ظرف مدت پنج سال، به میزان ۴۰ درصد افزایش داده و به بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز برساند.یشود.