روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان - شماره 4481

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

تدوین سند راهبری و راهبری انیمیشن کشور یک ضرورت است


  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: تدوین سند راهبری و راهبری انیمیشن کشور با همکاری هنرمندان صنعت پویا نمایی برای توسعه و رفع مشکلات یک ضرورت است.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه، در نشست «تحلیل وضعیت پویانمایی در ایران؛ مشکلات و راهکارها» که با حضور صاحب‌نظران و فعالان عرصه پویانمایی همچنین سازمان‌های فعال در حوزه انیمیشن کشور برگزار شد با بیان این مطلب گفت: تولید سند راهبری و راهبری در موضوع انیمیشن کشور، می‌تواند همانند یک نخ تسبیح، موضوعات متنوع مرتبط با این هنر- صنعت را در یک ساختار، سیاستگذاری کند.
وی بر لزوم تجمع تجربه‌های تولیدی، علمی و مدیریتی در تدوین این سند تأکید کرد و گفت: می‌توان با تشکیل یک گروهی از مدیران اجرایی، فعالان علمی و تولیدکنندگان انیمیشن، مقدمات تدوین این سند را فراهم کرد و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز همه حمایت لازم برای تدوین و در نهایت تصویب این سند را انجام می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه هنر آن‌طور که شایسته است به فکر زیرساخت‌ها نبوده‌ایم، افزود: سرفصل مشترک همه موضوعاتی که در این جلسه بیان شد، سیاست‌گذاری است که در قالب سند ملی پویانمایی و انیمیشن باید راهبرد و راهبری آن مشخص شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیشنهاد ‌می‌کنم بر مبنای سخنان مقام معظم رهبری، در جلسه‌ای که اهالی عرصه پویانمایی داشتند، همچنین بر اساس کاری که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که آسیب‌های پویانمایی را بررسی و راهکارها را اعلام کرده است، سند ملی پویانمایی آماده شود و تکالیف دستگاه‌ها در این موضوع مشخص شود. بعد از آماده‌سازی سند دستگاه‌ها نمی‌توانند از اجرای آن فرار کنند؛ مانند مصوبه افزایش ۲۰ درصدی افزایش ظرفیت پزشکی و موضوع کنکور که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و در حال اجراست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی پیشنهادها برای تأسیس مرکز مرتبط گفت: قطعاً هرچه دولت تشکیلات خود را وسیع کند آسیب‌زا است. باید بودجه‌ای که صرف حقوق مجموعه‌ها می‌شود، صرف کار شود. یکی از راه‌هایی که ذهنیت مردم می‌تواند از نظر فرهنگی تغییر کند، این است که ساختارهای حاکمیتی را کوچک کنیم تا چابک شوند.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که با حضور اساتید شاخص انیمیشن کشور همچنین مدیران ارشد دستگاه های مرتبط با پویانمایی برگزار شد حاضران به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
بهرام عظیمی در ابتدای این نشست ضمن انتقاد تند به عدم توجه به وضعیت انیمیشن در کشور و با اشاره به دیدار تولید کنندگان و فعالان پویا نمایی با مقام معظم رهبری گفت : تاکیدات و اهمیتی که ایشان به انیمیشن دارند، هیچ کدام از مدیران ارشد نظام ندارنند و حداقل خواسته این است همان سخنان مورد توجه مسئوولین قرار گیرد، وگرنه باز شاهد جلسات بی فایده و بی اثر خواهیم بود.
دکتر محمد علی صفورا، در این نشست با توجه به وضعیت انیمیشن در کشور گفت: هنر دستور پذیر نیست و زیرساخت های مرتبط نیز برای رشد این موضوع در کشور فراهم نیست، برای تولید هنری نیاز به امید داریم و امیدواریم حاصل حضور در این جلسات، اتفاق خوبی باشد
فرخ یکدانه نیز در این جلسه، با بیان اینکه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فراوانی در کشور وجود دارد گفت: چهارمین انیمیشن بلند جهان در ایران تولید شده است و ما در تولید پویا نمایی، توان و حرف در سطح بین المللی داریم، نیروی خلاق هم بسیار داریم و به شدت با افراد با استعداد و عاشق در این حوزه مواجه هستیم اما متاسفانه شاهد تولید آثار در ایران برای خارج از کشور هستیم که این اصلا خوب نیست.
اسماعیل شرعی، عضو هیات مدیره انجمن کودک و رسانه نیز با اشاره به اینکه کودکان رهبران آینده کشور هستند گفت: الان با مجموعه خوراکی آماده شده برای کودکان توسط غرب مواجه هستیم که این موضوع بسیار آسیب‌زاست. مشکل اصلی ما مدیریت فرهنگی است و معمولا عمر مدیران فرهنگی در کشور بسیار کوتاه است این در حالی است که هم اکنون صنعت انیمیشن، بی نیاز از حمایت های دولتی، قابلیت بین المللی پیداکرده و صادر می شود و لازم است با سیاستگذاری درست فرهنگی، این کار توسعه پیدا کند.
محمد رحیم لیوانی، رئیس مرکز صبا نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مهمترین و تنها حامی صنعت انیمیشن در کشور طول 40 سال گذشته، مقام رهبری بودند گفت: بخش خصوصی در صنعت انیمیشن بسیار جلوتراز دولت‌ها فعالیت می کنند و باید قدردان این فعالان در بخش خصوصی بود. هم اکنون بسیاری از کشورهای جهان چشم طمع به صنعت انیمیشن ایران دارند و متاسفانه برخی از استودیوها برای خارج از کشور کار می کنند. رقیب اصلی صنعت انیمیشن ایران، فرهنگ غربی است اما در این رقابت، گاهی موانع دولتی وجود دارد که باید رفع شود.
مسعود حسنلو دبیر ستاد فناوری‌های نرم معاونت علمی نیز در این جلسه با بیان اینکه متاسفانه 10 کاراکتر محبوب پویانمایی کشور، آمریکایی هستند گفت: متاسفانه حاکمیت صنعت انیمیشن را جدی نگرفته است و این در حالی است که صنعت انیمیشن هم اکنون به بلوغ خودش رسیده و قابلیت درآمدزایی در سطوح ملی و بین المللی را دارد. از این نکته نیز نباید غفلت کرد که اگر انیمیشن تولید شده، صادر نشود، شاهد صادر شدن و مهاجرت انیمیشن ساز به خارج از کشور خواهیم بود.
حامد علامتی، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این مراسم بیان کرد: در سال‌های گذشته سینمای کودک و نوجوان به عنوان سینمای استراتژیک کمتر مورد توجه قرار گرفته و نسبت به آن غفلت شده است. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال‌ها و ماه‌های اخیر نسبت به این موضوع به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی توجه کرده است.
وی ادامه داد: نهادهای دولتی و حاکمیتی باید از تصدی‌گری عبور و در میدان تولی‌گری، کمک و تسهیل‌گری کنند. پویانمایی «بچه زرنگ» نمونه این کار تولی‌گری است که باید از این نوع کارها بسیار زیاد انجام شود. پویانمایی زمانی موفق می‌شود که در کنار آن بازارپردازی فرهنگی هم داشته باشیم. ما با همکاری بخش خصوصی، محصولات جانبی پویانمایی را تولید می‌کنیم.

هالیوود به سرعت از فرش قرمز غبار روبی می‌کند؛
ستاره‌ها برمی‌گردند
  خواکین فینیکس، مایکل فاسبندر و بازیگران سریال «تاج» تنها بخشی از بازیگرانی هستند که با پایان اعتصاب انجمن بازیگران بلافاصله روی فرش قرمز می‌روند.
به گزارش ورایتی، هالیوود آماده غبار روبی از فرش قرمز است و پس از ماه‌ها اعتصاب‌های صنفی دوگانه که بازیگران و فیلمنامه‌نویسان را در خانه نشاند و از تبلیغ پروژه‌هایشان باز داشت، حالا دوباره بازیگران با بازگشت به برنامه‌های فرش قرمز اولین نمایش فیلم‌ها، نشست‌ها و دیگر رویدادهای پرشور، قدرت خود را نشان می‌دهند.
در حین اعتصاب بسیاری از فیلم‌های مهم مانند کمدی پرستاره «پول احمقانه» یا فیلم حماسی پرهزینه مارتین اسکورسیزی «قاتلان ماه کامل» به موفقیت نرسیدند و فیلم‌ها بدون حضور بازیگرانی چون پیت دیویدسون، ست روگن، لئوناردو دی کاپریو یا رابرت دنیرو در شب افتتاحیه بی‌رمق راهی اکران شدند.
از این رو استودیوها و شبکه‌های تلویزیونی وقت خود را تلف نمی‌کنند و این خبر را جشن می‌گیرند تا بار دیگر از چهره‌های درجه یک برای تبلیغ استفاده کنند.
ساعت ۱۲:۰۳ صبح پنجشنبه تقریباً ۲ دقیقه پس از پایان اعتصاب ۱۱۸ روزه انجمن بازیگران، نتفلیکس در بیانیه‌ای اعلام کرد بازیگران اولین نمایش فصل آخر سریال «تاج» در لس آنجلس روز یکشنبه حضور می‌یابند. به این ترتیب الیزابت دبیکی، ایملدا استونتون و دومینیک وست که نقش اعضای اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا را در این سریال درام تاریخی موفق ایفا می‌کنند، می‌توانند روی فرش قرمز راه بروند و با مطبوعات در مورد لحظات خاص فصل ششم صحبت کنند. پخش قسمت‌های جدید این سریال از ۱۶ نوامبر در نتفلیکس انجام می‌شود.
همچنین روز یکشنبه، دی کاپریو و لیلی گلدستون در اکران رسمی آکادمی «قاتلان ماه کامل» در هالیوود حضور می‌یابند.
برگزاری چندین رویداد، مانند افتتاحیه «بازی‌های گرسنگی: تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها» در لندن توسط لاینزگیت در ۹ نوامبر از پیش اعلام شده بود چون پیش از پایان اعتصاب، توافق موقتی با کمیته اعتصاب به دست آمده بود تا ریچل زگلر، وایولا دیویس و پیتر دینکلیج اجازه داشته باشند به این رویداد که روز پنجشنبه برگزار می‌شود، بروند.
۱۴ نوامبر هم ۳ افتتاحیه در لس‌آنجلس از حضور بازیگران بهره می‌گیرد که شامل درام دلهره‌آور «سالتبرن» ساخته امرالد فنل با بازی جیکوب الوردی و بری کیوگن، کمدی ورزشی تایکا وایتیتی با عنوان «هدف بعدی برنده می‌شود» با بازی مایکل فاسبندر در نقش اصلی و حماسه جنگی ریدلی اسکات «ناپلئون» با بازی خواکین فینیکس در نقش فرمانروای فرانسوی و ونسا کربی در نقش عشق واقعی او، ژوزفین است. فینیکس و همبازی‌هایش در این فیلم به جشن گرامی‌داشت فیلم در پاریس می‌روند و هنوز روشن نشده اولین نمایش فیلم در لس‌آنجلس چگونه برگزار می‌شود.
در پایان هفته، ۱۶ نوامبر هم درام نتفلیکس «می دسامبر» با بازی ناتالی پورتمن و جولین مور در لس‌آنجلس و اقتباس موزیکال «رنگ بنفش» محصول برادران وارنر با بازی فانتزیا بارینو، تاراجی پی.هنسون و کولمن دومینگو با حضور بازیگران کارشان را شروع می‌کنند.
دیگر رویدادهای نوامبر که از حضور بازیگران بهره می‌گیرد مهمانی بازیگران مردان سال در «GQ» و گردهمایی ناهار بازیگران زن با حضور کریستن استوارت، لوپیتا نیونگو و آمریکا فررا است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه