سدهای کدام استانها آب بیشتری دارند؟
آمار بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور تا سیزدهم آبان ماه بیانگر این است که میزان پرشدگی سدهای مهم استانهاید تهران، خراسان رضوی، اردبیل، دو سد آذربایجان شرقی، یک سد هرمزگان، یک سد گیلان، خراسان جنوبی، همدان، گلستان، یک سد استان فارس، مازندران و یک سد استان کرمان زیر ۲۰ درصد است.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تاکنون معادل ۱.۸۰۰ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۱.۴۳۰ میلیارد مترمکعب بوده ۲۶ درصد رشد داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۳۳ درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۱۹.۹۴ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۱۷.۸۷۰ میلیارد متر مکعب بوده ۱۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا سیزدهم آبانماه ۴۰ درصد است. وضعیت سدهای مهم (شرب-کشاورزی) از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا سیزدهم آبانماه بیانگر این است که تعدادی از سدهای کشور کمتر از ۲۰ درصد آب دارند، سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی به ترتیب ۶ و ۸ درصد، سد، خداآفرین استان آذربایجان شرقی ۱۱ درصد، سد بارون استان آذربایجان غربی ۱۴ درصد، سد شمیل و نیان استان هرمزگان ۱۷ درصد، سد نهرین استان خراسان جنوبی ۱۱ درصد، سد تنگوئیه سیرجان استان کرمان ۹ درصد و سد ساوه استان مرکزی ۷ درصد پر هستند.
در خصوص حجم آب سدهای پنج گانه استان تهران نیز باید گفت، ۳۳۶ میلیون مترمکعب است که این مقدار در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۲۹ میلیون متر مکعب بوده، حجم آب سد امیرکبیر ۸۳ میلیون مترمکعب و حجم آب سد طالقان نیز ۱۸۷ میلیون مترمکعب است.
همچنین حجم کلی ذخایر سدهای سامانه شرق تهران شامل لتیان، لار و ماملو ۶۶ میلیون متر مکعب اعلام شده که بر این اساس حجم آب سد لتیان ۱۹میلیون مترمکعب، حجم آب سد ماملو ۲۸ میلیون مترمکعب و حجم آب سد لار نیز ۱۹ میلیون متر مکعب است که حجم کلی سدهای سامانه شرق در حال حاضر در مقایسه با سال گذشته ۲۸ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۱۲ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۴.۸ میلیمتر) ۱۹ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۸.۶ میلیمتر) ۳۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
مقصر اصلی ریزش قیمت نفت از نظر عربستان
وزیر انرژی عربستان سعودی در اظهاراتی، سفتهبازان را مقصر افت شدید اخیر قیمت نفت خواند. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، اظهار کرد: تقاضا برای نفت قوی است. این سفتهبازان نفت هستند که در پس کاهش اخیر قیمت جهانی نفت قرار دارند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان درباره تقاضا برای نفت قاطعانه گفت: ضعیف نیست. افراد وانمود می کنند که تقاضا ضعیف است. همه اینها یک ترفند است.
وزیر انرژی عربستان سعودی مکررا از معامله گران و سفتهبازان نفت انتقاد کرده و در اوایل سال جاری گفته بود من همچنان به آنها هشدار میدهم که آسیب خواهید دید، همان طور که در آوریل آسیب دیدید. فقط به آنها میگویم: مراقب باشید!
در حالی که برخی، افت شدید اخیر قیمت نفت را به دلیل تقاضای ضعیف برای نفت می دانند اما از نظر وزیر انرژی عربستان سعودی، برخی در بازار نفت، در خصوص افزایش صادرات نفت از کشورهای عضو اوپک در ماههای اخیر و ارتباط آن با تولید، نشانهها را به اشتباه تفسیر کرده اند.
به گفته شاهزاده بن سلمان، محمولهها فصلی هستند و در تابستان کاهش مییابند و در سپتامبر و اکتبر دوباره افزایش پیدا میکنند.
وی هشدار داد اما این نباید به عنوان نوسان تولید، تعبیر شود و خاطرنشان کرد که این سوء استفاده از ارقام است.
در سیگنالی از تقاضای قوی، استان شاندونگ که قطب پالایشگاه های خصوصی چین است، از پکن برای سه میلیون تن دیگر سهمیه واردات نفت کوره تا پایان سال ۲۰۲۳ درخواست کرد زیرا پالایشگاه ها برای افزایش تولید، به سختی تلاش می کنند. در صورت موافقت پکن با این درخواست، سهمیه واردات نفت در سال میلادی جاری ممکن است به ۱۹.۲ میلیون تن افزایش پیدا کند.
قیمت نفت بر مبنای هفتگی، بیش از شش دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرده است. نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در نوامبر، کاهش قابل ملاحظه ای داشتند و نفت برنت حدود ۸۰ دلار در هر بشکه معامله می شود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، عربستان سعودی اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه نفت خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید خواهد کرد. بازار این بیانیه را علامت ضعف تقاضا برای نفت تفسیر کرد. اعلام این تصمیم به همراه اقدام عربستان سعودی در ثابت نگه داشتن قیمت رسمی فروش نفت خود به آسیا، تردید بیشتری را در مورد دیدگاه واقعی عربستان سعودی از تقاضا برای نفت در آینده به وجود آورد.
مدیرعامل آبفای استان تهران تاکید کرد؛
جبران کمبود آب تهران با مدیریت تأمین، توزیع و مصرف
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: یکی از اقدامها برای جبران کمبود آب در این استان مدیریت تأمین، توزیع و مصرف بود که کاهش ۳۰ درصدی بارشهای سال آبی گذشته را جبران کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت آب و فاضلاب استان تهران، محسن اردکانی در حاشیه نشست قرارگاه مدیریت تنش آبی افزود: بهمنظور جبران تنش آبی، اقدامهایی در راستای مدیریت تأمین، توزیع و مصرف انجام شده است، دو موضوع تأمین و توزیع آب نیز توسط وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب استان تهران اجرایی میشود و به همین منظور جلساتی در شرکتهای زیرمجموعه برگزار و با برنامههای تدوین شده، نیازهای آینده در زمینه تأمین و توزیع بررسی میشود.
وی ادامه داد: در زمینه مدیریت مصرف هم بر اساس هدفگذاری انجام شده، در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته باید شاهد افزایش ۱۰ درصدی مدیریت مصرف بهینه آب باشیم.
مدیرعامل آبفای استان تهران حفر و تجهیز بیش از ۱۵۰ حلقه چاه در گستره شهر تهران، بهسازی چاهها، مدیریت و کنترل فشار، کاهش هدررفت آب را از جمله اقدامهای مدیریت تنش آبی برشمرد که از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.
اردکانی خاطرنشان کرد: مصوبههای جلسات قرارگاه مدیریت تنش آبی، عملیاتی و زمانبندی شده است و پیش از تصویب، مطالعات لازم انجام و در این جلسات اجرای مصوبات بر اساس برنامهریزی بررسی میشود که در حال حاضر پیشرفت برنامهها بسیار امیدوارکننده است.
وی در خصوص منابع تأمین آب استان تهران هم گفت: بخش بزرگی از تأمین آب استان تهران از منابع سطحی انجام میشود، بهگونهای که وقتی میزان بارندگی خیلی خوب باشد، ۷۵ درصد از منابع سطحی و سدهای پنج گانه تهران تأمین میشود و در زمان کاهش بارندگی، این نسبت به ۶۰ به ۴۰ می رسد و در واقع ۴۰ درصد از آب منابع زیرزمینی اختلاط می شود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران خاطرنشان کرد: تمامی آبی که در گستره شهر تهران توزیع میشود، دارای کیفیت استاندارد و مناسب است و مخازنی نیز در همه مناطق به کار گرفته شده است که با اختلاط آب، کیفیت آن افزایش می یابد.
اردکانی به وجود هزار و ۶۰۰ حلقه چاه در گستره استان تهران اشاره کرد و گفت: با حفر چاه و مدیریت توزیع مناسب آب تا تابستان آینده، به مردم قول میدهیم که خدمات شرکت آب و فاضلاب نسبت به سال آبی گذشته ارتقا می یابد.