نماینده ولی فقیه در مازندران:
شمار بالای موقوفات نشانه تدین مردم دیار علویان است
کائنات|نماینده ولی فقیه در مازندران شمار بالای موقوفات و امامزادگان در استان را نشانه تدین و دیانت مردم دیار علویان برشمرد.
آیتالله محمدباقر محمدیلائینی در دیدار با اعضای ستاد هفته وقف مازندران از وقف بهعنوان کاری مبارک در جهت حفظ سرمایههای آخرتی مردم یاد و با اشاره به تاکید پیامبر اکرم (ص)، اظهار کرد: مال مازاد را باید انفاق کرد اما حرف و کلام مازاد را باید نگه داشت.
وی با بیان اینکه وقف یکی از مصادیق بارز مدیریت مازاد است، ضمن تأیید وقفهایی مطابق نیاز روز همچون وقف در حوزه انرژی هستهای، افزود: وقف مشکلات و مسائلی دارد که باید بهصورت میدانی استحصاء شده و با صلح و رضایت طرفین برطرف شود.
محمدیلائینی خواستار رفتار مدیران حوزه وقف طبق اختیارات موجود و دعوت به آرامش شد و درباره گلایه خادمین مساجد مبنی بر توقف پرداخت حق بیمه آنان گفت: این بحث یک مسئله کشوری است و نیاز به تصمیم مسئولان مرکزی دارد.
نماینده ولی فقیه در مازندران ادامه داد: وجود موقوفات زیاد در مازندران نشانه تدین و انسانیت بالای مردم است و حفظ آن کار بزرگی بوده که در کنار آن تبلیغ و تشویق ضرورت دارد.
۳۱۲ وقف جدید در مازندران ثبت شده است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران از عقد ۱۱۰ هزار سند اجاره جدید موقوفات استان طی سال های اخیر خبر داد و گفت: ۳۱۲ وقف جدید در استان ثبت شده است.
حجتالاسلام ابراهیم حیدری جناسمی نیز در این دیدار، اظهار کرد: در سالهای اخیر حدود ۱۱۰ هزار سند اجاره موقوفات در استان منعقد شد، خدا را شاکریم که باوجود هجمههایی که معاندین و دشمنان بر علیه نهاد مقدس وقف دارند، این مهم محقق شد.
وی از ثبت ۳۱۲ وقف جدید در استان خبر داد و گفت: واقفی داریم که ساختمانی در شهرستان نور به همراه مجتمع تجاری عروس دریا را برای بچههای یتیم کل کشور باعنوان بچههای آسمان وقف شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به وقوع وقفهای جدید در استان مازندران، ادامه داد: وقف زمین کشاورزی برای کشف واکسن بیماریهای جدید و ناشناخته اولین وقف بینظیر در کشور بوده است، همچنین بعد از شهادت شهید فخریزاده فردی از منطقه چمستان نور کارخانه شالیکوبی و زمین کشاورزی به متراژ ۳ هزار متر مربع را برای تبدیل انرژی هستهای وقف کرد، در شهرستان بهشهر دکتر ملکپور پنج طبقه ساختمان را برای درمان کودکان نارس و بیمار وقف کرده است.
وی بیان کرد: اوقاف در امور عمرانی اجرای ۴۳۶ پروژه در بقاع متبرکه و آستان مقدس را در حال انجام دارد، در سالهای اخیر ۳۰ پروژه عمرانی موقوفات به ارزش ۴ هزار میلیارد ریال کلنگزنی شده و اکنون هم حدود ۱۰ طرح سرمایهگذاری در حال اجراست.
حیدری از افزایش دو برابری درآمدهای اوقاف مازندران در ۶ ماهه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: بعد از شیوع کرونا ۲۱۵ هزار سبدهای معیشتی در سطح استان توزیع کردیم، طرح «یار دوازهم” نیز همچون طرح افق را داریم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به وقف دهها تجهیزات پزشکی مختلف، حمایت از تولید در بخش کشاورزی با مدیریت ۴۰۰ هزار هکتار زمین، فعالیتهای فرهنگی، استقرار موکب اوقاف و معرفی آن بهعنوان موکب شاخص با توزیع شش هزار پک در طول شبانهروز، اعزام زائراولیها به حرم امام رضا (ع)، اعزام ۷۴ زائر اولی به کربلا، اهدای زمین برای اجرای طرح نهضت ملی در شهرهای گلوگاه و آمل، آزادی ۸۰ زندانی غیرعمد، اهدای جهیزیه به ارزش ۵ میلیارد تومان، ساخت زائرسرا، ایجاد تحولات در سطح بقاع متبرکه و غیره اشاره کرد.
وی اعلام کرد: متأسفانه بحث بیمه خادمین در اواخر دولت قبلی قطع شد و بهصورت آزاد پرداخت میشود و این موضوع در بحث باز بودن مساجد بین راهی اختلال ایجاد کرده است که درخواست پیگیری داریم. این مسئول با تاکید بر لزوم ضایع نکردن وقف و انجام عملی مازاد بر اختیارات، اظهار کرد: در حوزه وقف توجه به مصالح و عدم درنظر گرفتن ملاحظات، رفتار با تدبیر اجتماعی و زبان دیپلماسی ضرورت دارد. وی همچنین خواستار اصلاح ضعفها و عملکرد بهتر تا رسیدن به قله پیشرفت همچون برخی کشورهای دیگر در بحث وقف شد.
۷۰ درصد کود یارانهای گلستان
در زراعت پاییزه مصرف میشود
کائنات|سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: زراعت پاییزه ۷۰ درصد از مصرف کود یارانهای سالانه این استان را به خود اختصاص میدهد..وی در ادامه افزود: سال زراعی قبل، کود یارانهای برای زراعت گندم، جو، دانه روغنی کلزا و چغندرقند اختصاص داده میشد.و بیان کرد: توزیع کود یارانهای شامل اجرای طرح الگوی کشت شده و در این استان مشکلی برای توزیع آن در میان بهرهبرداران طرف قرار داد کشت پاییزه، وجود ندارد.طرح الگوی کشت ۱۴ محصول زراعی در استان گلستان در ابتدای سال ۱۴۰۲ تهیه و برای اجرا به شهرستانهای استان ابلاغ شده بود.در این طرح محصولات زراعی که برای اجرای الگوی کشت در گلستان معرفی شده شامل گندم، جو، کلزا، برنج، سویا، پنبه، ذرت علوفهای، چغندرقند، سیب زمینی، گوجه فرنگی، یونجه، نخود، پیاز و ذرت دانهای است.مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در خصوص اجرای طرح توزیع کود یارانهای برای کشت پاییزه در استان گلستان، گفت: این طرح از میانه مرداد ماه سال جاری عملیاتی شده و بهرهبرداران برای دریافت کود یارانهای باید از طریق ثبت نام در سامانه «پهنهبندی» جهادکشاورزی در محل سکونت خود اقدام کنند.ضیایی ادامه داد: امسال به ازای هر هکتار زراعت پاییزه، ۵۰ کیلوگرم کود «سوپرفسفات تریپل»، ۱۵۰ کیلوگرم کود «سوپر فسفات ساده»، 100 کیلوگرم کود«پتاس» و۱۰۰ کیلوگرم کود «اوره» (ازته) در مرحله بستن قرارداد کشت و ۲۰۰ کیلوگرم کود اوره در مرحله «سرک»، در نظر گرفته و در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.به گفته وی اکنون حدود۲۰ هزار تُن کود یارانهای در انبارهای این شرکت در شهرستانهای استان وجود داردشامل: کود اوره، سوپر فسفات تریپل ، فسفات 13 درصد، سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم می باشد.و ادامه داد: سهمیه امسال کود یارانهای استان گلستان ۱۸۳ هزار و ۵۰۰ تُن است.و یادآور شد: امسال سهمیه کود یارانهای استان نسبت به سال قبل ۶ هزار و ۹۰۰ تُن افزایش داده شده است و مشکلی از بابت تامین و توزیع کود یارانهای برای کشت محصولات پائیزه بین بهرهبرداران نخواهیم داشت.زراعت پاییزه در استان گلستان از 15 مردادماه سال جاری آغاز شده است.استان گلستان با 650 هزارهکتار زمین کشاورزی از قطبهای مهم کشت پاییزه محصولات کشاورزی کشور به ویژه تولید محصولات گندم و دانه روغنی کلزا در کشور به شمار میرود.عمده زراعت پاییزه در استان گلستان به گندم با برنامهریزی برای سطح 350هزار هکتار اختصاص دارد.
با حضور مديران وزارت نفت و شركت ملي نفت ايران در حوزه ورزش؛
مسایل و مشكلات مرتبط در شركت
بهره برداری نفت وگاز مسجدسلیمان بررسی شد
کائنات|جلسه بررسی مسایل ، مشکلات و راهكارهاي حوزه ورزش شركت بهره برداري نفت وگاز مسجدسليمان با حضور مديران مربوطه از ستاد وزارت نفت و شركت ملي نفت ايران برگزار شد.
اين جلسه با حضور منصور قنبرزاده مدير كل تربيت بدني و سلامت وزارت نفت هادي افشار رئيس امور ورزش و تربيت بدني شركت ملي نفت – اسكندر فرهمند رئيس امور ورزش و تربيت بدني شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب و كارشناسان همراه ، مدير عامل، مدير منابع انساني و امور مالي ، رئيس امور ورزش شركت بهره برداري نفت و گاز مسجدسليمان و مدير عامل مؤسسه فرهنگي ورزشي نفت مسحدسليمان برگزار شد.
مدير عامل شركت بهره برداري نفت وگاز مسجدسليمان ضمن ابراز تشكر از حضور ميهمانان در شركت بهره بردار، خلاصه اي از وضعيت اماكن ورزشي شركت و شهرستان، وابستگي كامل فعاليتهاي ورزشي شهر به امكانات شركت بهره بردار و چالش هاي مرتبط اشاره نمودند.
مهندس علیرضا هیهاوند با اعلام اينكه انتظارات و توقعات از اين شركت بسيار فراتر از امكانات، تجهيزات و اعتبارات موجود مي باشد تصريح كرد: با توجه به گستردگي حوزه عملياتي و قرار گرفتن چند شهر نفتي با شرايط اقتصادي و اجتماعي مشابه با شرايط شهر مسجدسليمان ، انتظار اين است با افزايش اعتبارات مصوب، پاسخگوئي به ذي نفعان مطلوب تر و با كيفيت تر شود . وی همچنين با ارائه گزارش از فعاليت هاي مرتبط با تيم فوتبال نفت، به تشكيل تيم هاي اميد و جوانان نفت طي در دو سال اخير با تركيب كاملاً بومي با هدف بهره مندي حداكثري جوانان شهرستان و شهرهاي همجوار از ظرفيت تيم نفت اشاره نمودند.
هادي افشار رئيس امور ورزش و تربيت بدني شركت ملي نفت نیز طي سخناني علاوه بر اشاره به برخي كاستي ها در فعاليت هاي ورزش شركت بهره بردار و ارائه راهكارها و توصيه هايي در خصوص استفاده از ابزار قانوني بمنظور فايق آمدن بر مشكلات و چالش ها ، اذعان داشتند شركت نفت وگاز مسجدسليمان بالاترين سطح استفاده از فرزندان كاركنان را در بخش ورزش هاي همگاني دارد . مدير كل تربيت بدني و سلامت وزارت نفت نيز با تقدير از اهتمام مديران شركت نفت وگاز مسجدسليمان به توسعه ورزش و نگاه مثبت ورزشي نزد مديران اين شركت از لزوم طرح پروژه هاي نيمه تمام ورزشي در شوراي عالي ورزش وزارت نفت سخن گفت .