هوشمندسازی لازمه کاهش هزینههای لجستیکی
کائنات| با هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی علاوه بر افزایش سرعت و دقت و کاهش قیمت تمام شده محصول در راستای هماهنگی این اکوسیستم می توان گامهای موثری در سیستم حمل و نقل پستی برداشت.
طی چند ساله اخیر چند جریان اتفاق افتاده است؛ اولاً بهصورت کلی از نزدیک به دو دهه گذشته فضاهای الکترونیکی باعث شد که حجم مرسولات پستی از نوع بسته، پاک و نامه کمتر شود و این اتفاق جریان خدمات پستی را بهلحاظ نوع محصولات دستخوش تغییر داد و همزمان توسعه تجارت الکترونیک بهویژه با تاثیرپذیری از ماجرای پاندمی کرونا شرایطی را بهوجود آورد که متناسب با کاهش محصولات از نوع پاکت و نامه، بستهها و امانات پستی افزایش پیدا کردند و طبعتاً زیرساخت و فرایندی که برای اینها مورد نیاز است ماهیت کاملاً متفاوت از همدیگری بهلحاظ لجستیک و فضا و نوع بستهبندی و منابع انسانی خواهد داشت.
شرایط جدید ایجاد شده برای پست پس از دوران کرونا فرصت مغتنمی برای دفاتر پستی ایجاد کرد تا در این چارچوب به سمت و سویی حرکت کنند که مجبور باشند نیاز مشتریان را محقق کنند و عملاً این به ارتقای خدمات پستی خواهد انجامید؛ در کنار این واقعیتها موضوع توسعه هوش مصنوعی و فناوریهای تحولآفرین هم بهعنوان یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه بهرهوری مورد توجه است که از این جهت نفوذ این فناوریها در حوزه خدمات پستی محسوس است و زمینههای آن در استارتآپها و کسبوکارهای نوین دیده میشود.
در این راستا پدیده هوش مصنوعی هم به آسانتر شدن پیشرفتهای علمی کمک کرده و به نظر میرسد تواناییهای هوش مصنوعی محدود به قوه تخیل ما و قدرت رایانههاست؛ در حالی که مزایای هوش مصنوعی واضح و روشن است، اختلاف نظرهایی نیز پیرامون این فناوری وجود دارد اما با همه این تفاسیر هوش مصنوعی میتواند تأثیراتی بر آینده هم داشته باشد.
به اعتقاد برخی کارشناسان، هوش مصنوعی یکی از قدرتمندترین فناوریهای روی این سیاره است و پتانسیل باورنکردنی برای و بازتعریف تجارت، جوامع و سبک زندگی ما دارد. اینترنت پیش از این حدود ۲۰ درصد از اقتصاد جهانی را متحول کرده است و این فناوری مابقی آن را تغییر شکل خواهد داد. علاوه بر موارد ذکر شده هوش مصنوعی میتواند یک تغییردهنده واقعی بازی باشد اما میتواند اثرات جدی و مشکلات بالقوهای را نیز ایجاد کند.
در همین رابطه محمد لیائی، معاون وزیر ارتباطات ومدیرعامل شرکت ملی پست در آیین اختتامیه دومین رویداد از سلسله رویدادهای پل سرمایه گذاری با موضوع لجستیک و حمل و نقل هوشمند با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت ملی پست با راه اندازی ۱۴ مرکز نوآوری در سراسر کشور با شرکتهای دانش بنیان همکاری دارد، گفت: زمینه همکاری پست با شرکتهای دانش بنیانی است که در حوزه لجستیک و حمل و نقل فعال بوده و خدمت یا محصولی را همسو با سرویسها و خدمات پستی ارائه میدهند.
طبق اعلام شرکت ملی پست، وی به ناهماهنگیهای موجود در اجزای مختلف سیستم حمل و نقل اشاره کرد و افزود: با هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی علاوه بر افزایش سرعت و دقت و کاهش قیمت تمام شده محصول در راستای هماهنگی این اکوسیستم می توان گامهای موثری برداشت.
گفتنی است اوایل سال جاری محمد احمدی، معاون فنی شرکت ملی پست اعلام کرد که موضوع توسعه هوش مصنوعی و فناوریهای تحولآفرین بهعنوان یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه و بهرهوری مورد توجه است که از این جهت نفوذ این فناوریها در حوزه خدمات پستی محسوس است.
بیش از ۹۱ درصد چکها وصول شدند
کائنات| براساس آمار چکهای مبادلهای در تیرماه امسال حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چک به ارزش حدود ۴۸۲۹ هزار میلیارد ریال مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۱.۶ درصد و از نظر مبلغ ۴.۱ درصد کاهش نشان میدهد.
طبق اعلام بانک مرکزی، طی تیر ماه امسال ۹۱.۲ درصد از کل چکهای مبادلهشده در سامانه چکاوک وصول شده است. این نسبت از نظر مبلغی نیز معادل ۸۷.۳ درصد است.
درصد تعداد و مبلغ چکهای وصولشده در ماه قبل از آن (خرداد ماه سال ۱۴۰۲) به ترتیب معادل ۹۱.۷ درصد و ۸۸.۴ درصد بوده است. همچنین این نسبت در ماه مشابه سال قبل به ترتیب برابر ۹۰.۷ درصد و ۸۹.۶ درصد بوده است.
توسط گروه مالی گردشگری؛
پای خط آهن فولاد به بناب باز شد
کائنات| معاون فنی و امور پروژههای گروه مالی گردشگری با اشاره به عملیاتی شدن خط ریلی فرعی مجتمع فولاد بناب در آذربایجان غربی :گفت ایجاد این خط آهن ۴ کیلومتری کار بسیار ارزشمندی بود که موجب کاهش تردد جادهای مصرف انرژی و زمان حمل بار و محصولات تولیدی مجتمع فولاد بناب شد.
معاون فنی و امور پروژههای گروه مالی گردشگری با اشاره به عملیاتی شدن خط ریلی فرعی مجتمع فولاد بناب در آذربایجان غربی :گفت ایجاد این خط آهن ۴ کیلومتری کار بسیار ارزشمندی بود که موجب کاهش تردد جادهای مصرف انرژی و زمان حمل بار و محصولات تولیدی مجتمع فولاد بناب شد.
ابوالفضل گلزاری در این خصوص افزود این خط آهن با استفاده از مسیر فرعی نیروگاه برق بناب به داخل شهرک صنعتی بناب کشیده شد تا این شهرک را به راه آهن اصلی کشور متصل کند.
وی گفت: بر اساس تصمیم رییس گروه مالی گردشگری شرکتها و کارخانههای تولیدی گروه مالی گردشگری که در مجاورت ریل قرار دارند میتوانند از شبکه ریلی کشور به خوبی استفاده کنند که به همین خاطر تصمیم گرفته شد که مجتمع فولاد بناب را با یک خط فرعی به شبکه ریلی کشور متصل کنیم.
گلزاری افزود: این خط ریلی ضمن این که یک ارزش افزوده برای گروه مالی گردشگری ایجاد کرد ناوگان ریلی منطقه بناب را نیز تبدیل به یک سکوی باری برای شرکتها و کارخانه هایی که داخل شهرک صنعتی بناب هستند تبدیل کرد.
وی گفت: مجتمع فولاد بناب انواع میلگرد و آهن آلات تولید میکند و نیاز اصلی آن نیز مواد اولیه شامل شمش، آهن قراضه و آهن اسفنجی است که از بافت و دیگر مناطق کشور خریداری و به داخل کارخانه فولاد بناب منتقل میشود.
وی با اشاره به این که اولین محموله شمش خریداری شده از شرکت چادرملو به وزن ۳ هزار تن از طریق راه آهن و این خط ریلی و طی کردن ۱۳۰۰ کیلومتر وارد مجتمع فولاد بناب شد، افزود: اگر قرار بود این حجم بار از طریق جاده حمل ،شود می بایست ۱۳۵ تریلی این محموله را از چادرملو تا بناب حمل میکردند که بسیار پر هزینه زمان بر و پر مخاطره بود.
معاون فنی و امور پروژههای گروه مالی گردشگری :گفت: زمانی که اولین محموله شمش از چادرملو و شرکت احیا استیل بافت وارد کارخانه فولاد بناب ،شد از تمامی مسئولان و دست اندرکاران استان و شهرک صنعتی بناب دعوت کردیم تا شاهد حمل و نقل و تخلیه بار در سکوی ایجاد شده باشند که این موضوع مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
وی افزود این بارانداز میتواند مورد استفاده تمامی شرکتها و کارخانههای شهرک صنعتی قرار گیرد تا به راحتی و به سرعت مواد اولیه مورد نیاز و تولیدات خود را از این طریق وارد شهرک و از استان خارج و به هر جای کشور که میخواهند منتقل کنند.
گلزاری با اشاره به این که استفاده از ناوگان ریلی در تمامی دنیا و به خصوص کشورهای توسعه یافته است گفت اکثر شرکتهای دنیا نیازها و محصولات خود را از طریق ناوگان ریلی جا به جا مرسوم کنند، چرا که مرقوم به صرفه بوده و از امنیت بیشتری برخودار است.
وی افزود: گروه مالی گردشگری از مدتها پیش تصمیم گرفت در چرخه حمل و نقل کالا و محصولات خود از ناوگان ریلی هم استفاده کند و به همین خاطر استفاده از جاده به ریل و ریل به دریا و همچنین توسعه ناوگان هوایی را نیز در دستور کار خود قرار داد. وی :گفت توسعه ناوگان ریلی در اصل برای حمل و نقل بار است نه مسافر و به همین خاطر خطوط راه آهن نباید وارد شهرها شوند و ایستگاههای آنها مثل فرودگاهها باید خارج از شهرها ساخته شود تا توسعه این بخش ارزانتر و سریع تر انجام شود. وی با اشاره به این که دولت مزایا و امتیازات ویژهای برای شرکتها و کارخانه هایی که از ناوگان ریلی استفاده می کنند قرار داده است :گفت برای طرح توسعه ناوگان ریلی خود در حال مذاکره برای خرید واگن هستیم و در آینده نیز با خرید لوکوموتیو ناوگان ریلی را گسترش خواهیم داد.
وی در پایان با قدردانی از هلدینگ ماهان که برای به سرانجام رسیدن این خط ریلی یک کار گروهی را ساماندهی کرد :افزود شرکت فولاد بناب به عنوان تولید کننده و مصرف کننده مواد اولیه شرکت احیا استیل به عنوان تولید کننده مواد اولیه شرکتهای ،فولادی شرکت فولاد شهریار که خط ریلی را کشید و شرکت پرجمبار از مجریان اصلی این طرح بزرگ و ارزشمند بودند.