روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 شنبه 8 مهر - شماره 4452

وزیر نیرو اعلام کرد:

الزام قانونی تولید 10 هزار مگاوات برق توسط صنایع

محرابیان گفت: قانون ما را ملزم به تولید 10 هزار مگاوات برق توسط صنایع کرده است که در سایه تعامل با وزارت صمت در حال عملیاتی کردن آن هستیم.
علی اکبر محرابیان در خبر 14 گفت: در شروع کار دولت سیزدهم، صنعت برق کشور با ناترازی قابل توجهی رو به رو بود که نتیجه آن خاموشی گسترده در همه بخش‌ها از جمله خانگی و صنعت به ویژه در تابستان سال 1400 بود.
وی افزود: دولت سیزدهم به محض شروع به کار برنامه تحولی ویژه‌ای را برای جبران ناترازی در صنعت برق در سه محور توسعه نیروگاه ها، مدیریت مصرف و ارتقاء و توسعه شبکه برق اجرایی کرد که هنگام جلسه رأی اعتماد در مجلس نیز به آن اشاره شد.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های دولت سیزدهم برای رفع ناترازی در صنعت برق ادامه داد: در بخش توسعه نیروگاه‌ها سه برنامه جداگانه هر کدام به ظرفیت 10 هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفت که 10 هزار مگاوات بر عهده وزارت نیرو بود که تا کنون 7300 مگاوات وارد مدار شده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان دولت از مرز افزایش ظرفیت 10 هزار مگاواتی عبور کنیم.
محرابیان تصریح کرد: 10 هزار مگاوات دیگر این برنامه نیز در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر بود که در حال حاضر عملیات اجرایی 6 هزار مگاوات آن آغاز شده است.
وزیر نیرو افزود: همچنین 10 هزار مگاوات دیگر نیز تکلیف و الزام قانونی صنایع است که با توجه به تاکیدات ویژه رییس جمهور و همت صنایع در حال اجراست و تفاهم نامه‌ای به میزان 14 هزار مگاوات ایجاد ظرفیت در بخش صنایع با وزارت صمت منعقد شده است.
وی با بیان اینکه امروز عملیات اجرایی 5600 مگاوات از این میزان ظرفیت تولید برق آغاز شده است، اظهار داشت: تا این لحظه 2 واحد در سمنان وارد مدار شده و واحد سوم نیز فردا در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان به بهره برداری می‌رسد.
وزیر نیرو با تاکید بر الزام قانونی ماده 4 قانون مانع زدایی تولید برق توسط نیروگاه‌های خودتامین صنایع افزود: قانون ما را ملزم به تولید 10 هزار مگاوات برق توسط صنایع کرده است که در سایه تعامل با وزارت صمت و مدیران ارشد صنایع در حال عملیاتی کردن آن هستیم.
محرابیان ضمن تشکر از همراهی وزیر فعلی صمت، وزیر سابق این وزارتخانه و نیز مدیران ارشد صنایع با وزارت نیرو در احداث نیروگاه‌های بخش صنایع بیان کرد: فردا واحد نخست نیروگاه فولاد مبارکه که واحد گازی است، با شبکه سنکرون می‌شود و واحد دوم این نیروگاه نیز به زودی به بهره برداری می‌رسد، ضمن اینکه مقدمات احداث واحد سوم این نیروگاه که واحد بخار است، نیز شروع شده است.
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود گفت: امروز با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در استان خراسان رضوی نیز نیروگاه راشد تربت در این استان به بهره‌برداری می‌رسد و کاروان این افتتاح‌ها ادامه خواهد داشت تا شاهد رفع ناترازی برق در کل صنعت برق باشیم.

افزایش 24.7 درصدی میزان انرژی تحویلی
به صنایع فولادی
میزان انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی در بازه مدیریت مصرف سال جاری نسبت به سال 1400 به میزان 24.73 درصد افزایش یافت.
بر اساس گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در نیمه نخست سال جاری و نسبت به سال 1400 میزان انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی 16.7 درصد افزایش داشته است.
همچنین در نیمه نخست سال جاری میزان انرژی برق تحویلی به این صنایع نسبت  به سال گذشته نیز رشد 1.8 درصدی را به ثبت رساند.
بر اساس این گزارش صنایع فولادی در نیمه نخست سال جاری 22.9 درصد در طرح‌های مدیریت و پاسخگویی بار با صنعت برق کشور همکاری داشتند که این میزان مشارکت 1 درصد از مدت زمان مشابه در سال 1401 بیشتر بود.
علاوه بر این میزان رشد انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی در فصل گرم سال جاری در مقایسه با بازه مشابه سال 1400 افزایش 24.7 درصدی داشته است.
با استناد به این گزارش تمامی صنایع فلزی کشور در نیمه نخست سال جاری 25.7 درصد نسبت به سال 1400 و 7.5 درصد نسبت به سال گذشته انرژی برق بیشتری تحویل گرفتند. همچنین میزان انرژی برق تحویلی به صنایع فلزی در بازه مدیریت مصرف بار سال جاری نیز نسبت به سال 1400 افزایش 22.55 درصدی و نسبت به بازه مشابه سال گذشته نیز افزایش 8.42 درصدی را به ثبت رساند.

خیز نفت برای صعود به 100 دلار
قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر تقاضای قوی برای سوخت در تعطیلات چین، افزایش یافت و به سوی رشد هفتگی حدود دو درصدی، گام برمی دارد.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر که روز جمعه منقضی می شود، با پنج سنت افزایش، به 95 دلار و 43 سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر، با 13 سنت افزایش، به 93 دلار و 23 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 16 سنت افزایش، به 91 دلار و 87 سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص در معاملات روز گذشته که معامله گران به سودگیری از افزایش قیمت ها پرداخته بودند، حدود یک درصد کاهش داشتند.
بهبود داده های اقتصادکلان در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است به همراه تقاضای قوی برای سوخت در این کشور که تعطیلات یک هفته ای «هفته طلایی» را از روز جمعه آغاز کرد، از قیمت ها پشتیبانی کرده است.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: افزایش سفرهای بین المللی در طول تعطیلات «هفته طلایی»، تقاضای چین برای نفت را تقویت کرده است.
انتظار می رود سفرهای داخلی هم  تقاضا برای سوخت را افزایش دهند. داده های اپلیکیشن پرواز «یومی تریپ» نشان داده که میانگین پروازهای روزانه رزرو شده، یک پنجم بالاتر از «هفته طلایی» در سال 2019 پیش از شیوع کرونا بوده است.
در این بین، جدیدترین آمار منتشره نشان داد که اقتصاد آمریکا روند رشد قوی را در سه ماهه دوم سال میلادی جاری، حفظ کرده و به نظر می رسد فعالیت اقتصادی در این سه ماهه، سرعت پیدا کرده که نشان داده قوی ماندن تقاضا برای سوخت است. محدود ماندن عرضه نفت در آمریکا، از قیمت ها حمایت بیشتری کرده است. سطح ذخایر نفت کاشینک اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات وست تگزاس اینترمدیت است، به پایینترین حد خود از ژوئیه سال 2022 نزول کرده است.
معامله گران منتظر دیدار هفته آینده تولیدکنندگان اوپک پلاس و تصمیم عربستان سعودی درباره ادامه کاهش عرضه اضافی پس از رشد حدود 30 درصدی قیمت ها در سه ماهه سوم سال میلادی جاری هستند.
نشست کمیته وزیران اوپک پلاس برای چهارم اکتبر برنامه ریزی شده است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشتی نوشتند: نشست هفته آینده اوپک، آپدیت مهمی برای بازار خواهد بود، زیرا احتمال کاهش عرضه داوطلبانه از سوی آرامکو، افزایش پیدا کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه