روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 چهارشنبه 5 مهر - شماره 4451

در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور؛

سازوکار صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در اکتشاف و توسعه نفت مشخص شد

کائنات| نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه مقرر کردند صندوق توسعه ملی برای اکتشاف، توسعه، استخراج، تولید، فروش و صادرات صرفاً از طریق عقد قرارداد خرید خدمت با بخش‌های خصوصی و غیردولتی ذی‌صلاح اقدام کند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند (ب) ماده ۳ و جزهای آن موافقت کردند.
براساس بند (ب) ماده ۳ لایحه مذکور، به دولت اجازه داده می‌شود به‌منظور تسویه بدهی‌های خود و شرکت ملی نفت ایران به صندوق توسعه ملی از طریق وزارت نفت، بدون واگذاری مالکیت و حاکمیت و بدون بنگاه‌داری نسبت به عقد قرارداد با این صندوق در زمینه اکتشاف، توسعه، استخراج، تولید، فروش و صادرات نفت و گاز با اولویت میدان‌های جدید یا مشترک، با رعایت موارد زیر اقدام کند:
۱- صندوق توسعه ملی مکلف است برای اکتشاف، توسعه، استخراج، تولید، فروش و صادرات صرفاً از طریق عقد قرارداد خرید خدمت با بخش‌های خصوصی و غیردولتی ذی‌صلاح اقدام کند.
۲- صندوق توسعه ملی با استفاده از سازوکارهای مختلف از جمله منابع داخلی خود و بازار سرمایه نسبت به جذب منابع ارزی و ریالی از سرمایه‌گذاران مردمی، داخلی و خارجی در اکتشاف، توسعه، استخراج و تولید اقدام می‌کند.
۳- ۸۰ درصد درآمد حاصل از فروش محصول بعد از کسر سهم صندوق توسعه ملی و هزینه‌های مربوط به اکتشاف، توسعه، استخراج، تولید، فروش و صادرات، بابت بازپرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی صرف می‌شود و باقیمانده درآمد به حساب درآمد عمومی دولت نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.
۴- نظارت وزارت نفت باید به‌گونه‌ای انجام شود که تضمین‌کننده برداشت صیانتی از ذخایر نفت و گاز باشد.
۵- صندوق توسعه ملی مکلف است پس از تسویه مطالبات خود از دولت، همه اختیارات و وظایف خود در میدان‌ها و قراردادهای هریک از میدان‌ها را به وزارت نفت (شرکت ملی نفت ایران) واگذار کند.
۶- صندوق توسعه ملی مکلف است حداکثر یک سال بعد از تسویه مطالبات خود از دولت، سهم خود از مشارکت موضوع جزء (۱) را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کند.

آبرسانی به روستاهای خوزستان به کجا رسید؟
کائنات| مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه مشکل آب روستاهای استان با نگاهی عادلانه در حال حل شدن است، گفت: تاکنون به ۱۸۳۰ روستای خوزستان آبرسانی شده است.
 محمدرضا کرمی نژاد اظهار کرد: با توجه به تلاش‌های انجام‌شده در دولت سیزدهم تاکنون به ۱۸۳۰ روستای خوزستان آبرسانی شده است که از این تعداد، ۹۰۰ روستای استان برای دسترسی به آب مشکلات جدی داشتند.
وی افزود: مشکل آب تمام روستاهای استان با یک نگاه عادلانه در حال حل شدن است و امیدواریم طرح‌هایی که برای آبرسانی به روستاهای هدف در دست اجرا هستند هرچه سریعتر تکمیل و به بهره‌برداری برسند.
*مشکلات آب روستاهای شمال شرق در کمترین زمان ممکن برطرف می‌شود
مدیرعامل آبفا خوزستان با بیان اینکه امیدواریم مشکلات آب روستاهای شمال شرق استان در کمترین زمان ممکن برطرف شود، عنوان کرد: آبرسانی به مناطق روستایی شهرستان شوشتر در سه حوزه در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود نیمه دوم امسال به صورت کامل به بهره‌برداری برسند.
کرمی نژاد خاطرنشان کرد: با تلاشی که در دولت سیزدهم در حال انجام است امیدواریم مشکل تامین آب همه روستاهای خوزستان را تا پایان دولت برطرف کنیم و دیگر هیچ روستایی در استان با مشکل آب مواجه نباشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه