معاون خدمات شهری شهرداری تهران خبر داد؛
جمع آوری بیش از ۱۷ هزار تن پسماند
در ایام پیاده روی اربعین در مرزها و شهرهای عراق
معاون خدمات شهری شهرداری تهران از جمع آوری بیش از ۱۷ هزار تن پسماند در ایام پیاده روی اربعین در مرزها و شهرهای کشور عراق خبر داد.
حسین نظری در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حضور ۲۲ میلیون نفر در حماسه اربعین در عراق گفت: خدمتگزاران شهر همواره در مراسمات مختلف تلاش میکنند و زحمات آنها کمتر دیده میشود و این تلاش جای تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه امسال شهرداران و اعضای شوراهای شهرها درخواست داشتند که با ما در حماسه اربعین همراه شوند، تاکید کرد: رویکرد تهران در این حماسه پررنگتر بود اما با این وجود تلاش شهرداران کلانشهرهای دیگر نیز قابل تقدیر است.
نظری با تأکید بر اینکه در ستاد مرکزی اربعین تصمیم گرفته شد، حکم کمیته خدمات شهری به سازمان شهردای ها سپرده شود اما اصلاحات صورت گرفت و این مسئولیت مجدداً به شهرداری تهران واگذار شد، گفت: احکام برای شهرداران صادر شد و ساختار تنظیمی به گونهای بود که خدمات دهی در دو بخش مرزهای ورودی و خروجی انجام و در پنج شهر عراق نیز خدمات رسانی انجام شود.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه سه هزار و ۴۴۰ نفر در مرزها مستقر بودند، گفت: ۶۴۰ دستگاه ماشین آلات خدمات شهری و آتش نشانی در مرزها حضور داشتند.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری تهران در کربلا، نجف، طریق، کوفه، سامرا و کاظمین نیروهای خود را مستقر کرده بود، افزود: ۱۷ هزار و ۲۵۰ تن پسماند در ایام پیاده روی اربعین در مرزها و شهرهای کشور عراق جمع آوری شد.
نظری با بیان اینکه حمل و نقل در اربعین امسال بهتر صورت گرفت و ۹۰۰ دستگاه اتوبوس از تهران و دیگر کلانشهرها به مرزها اعزام شدند، گفت: حملونقل متوفیان در عراق با همکاری جمعیت هلال احمر و سازمان بهشت زهرا (س) انجام و ۴۳ نفر از ۱۰۰ فوتی توسط این سازمان به سردخانه مستقر، منتقل شدند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: همزمان با مراسم جاماندگان اربعین نیز جمع آوری پسماند به صورت همزمان صورت گرفت و شهر در کمترین زمان به حالت عادی بازگشت. همچنین در ادامه این جلسه از چهار نفر از پاکبانان حاضر در حماسه اربعین به عنوان نمایندگان پاکبانان تقدیر به عمل آمد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
قصور دستگاهها در اجرای تکالیف قانون هوای پاک مشهود است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه اجرای قانون هوای پاک به جلسات تخصصی نیاز دارد، گفت: سازمان محیط زیست با هرگونه قصور دستگاهها برخورد میکند.
علی سلاجقه روز گذشته در کارگروه ملی آلودگی هوا با تاکید بر اینکه دیگر آلودگی هوا برای هیچکس شوخیبردار نیست، اظهار کرد: مردم به برگزاری جلسه و کارگروه راضی نمیشوند و از دستگاهها انتظار عمل دارند.
وی با تاکید بر اینکه اگر دستگاهی کاهش آلایندهها را به عنوان وظیفه اصلی خود نبیند و برای دستیابی به این هدف تلاش نکند، باید به مردم پاسخگو باشد، گفت: سوء عملکرد دستگاهها در جهت قانون هوای پاک منجر به مرگ افراد میشود، لذا ما به عنوان سازمان حفاظت محیط زیست در قبال وظیفهای که در برابر مردم داریم به هیج وجه کوتاه نمیآییم و با هر کوتاهی برخورد میکنیم.
سلاجقه ادامه داد: قصور دستگاهها در اجرای تکالیف قانون هوای پاک برای ما مشهود است و این روند باید اصلاح شود تا این جلسه خروجی خوبی داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید با همکاری در جهت حل مشکلات به وظایف خود عمل کنیم و تکالیف خود را به خوبی انجام دهیم.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه کشور با مشکلات جدی روبرو است، گفت: ما در معرض تغییر اقلیم هستیم و پاییز امسال شاید تنها تا حد کمی بارندگی مناسبتر از سال قبل داشته باشد اما برای زمستان وضعیت مناسبی به لحاظ بارندگی پیشبینی نمیشود. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بسیاری از مناطق کشور بهطور کامل به چشمههای گرد و غبار تبدیل شدهاند. در بسیاری از مناطق کارخانهها غیرقابل شمارش هستند که ریزگردها و آلودگی آنها به سمت تهران است و وضعیت بسیار نامناسبی را برای ما رقم میزنند. وی افزود: در برخورد با واحدهای آلاینده برخی مواقع از دیدگاه نظارتی و گاهی نیز بهصورت میدانی ورود میکنیم اما در تمام موارد میتوان ادعا کرد که در کشور رویکرد ما مثبت است.
سلاجقه با تاکید بر استفاده از خودروهای برقی گفت: استفاده از خودرو برقی نیز رویکردی مثبت است و توجه به آن نشانگر این است که عملکرد جهادی در پیش گرفته شده که میتواند کارساز باشد.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه کیفیسازی سوخت اقدامات مثبتی در حال انجام و عملکرد در جهت حفاظت از محیط زیست است، تصریح کرد: همه ما باید تلاش کنیم که حفاظت از محیط زیست در اولویت باشد. دیگر نباید به دنبال این باشیم که هر دستگاه چه وظیفهای و چند وظیفه دارد و این مورد دیگر قابل اهمیت نیست.
سلاجقه در پایان تصریح کرد: جلسات باید تخصصی باشد و با اولویتبندی بررسی کنیم که هر دستگاه چقدر در وظایف خود پیشرفت کرده است.
انتقاد عضو شورای شهر از احتمال احداث آرامستان
در کوه «بی بی شهربانو»
یک عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران از احتمال احداث آرامستان جدید در شهرستان ری انتقاد کرد و گفت: شهرداری نباید حتی به عنوان اولویت آخر احداث آرامستان در ری (حوالی کوه بی بی شهربانو) را مطالعه کند.
جعفر شربیانی در جلسه علنی دیروز شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز در مورد یک معامله نابرابر صحبت میکنم تهران یک منطقه بزرگ شهری و یک ابر شهر است. مشکلات زیاد و چالشهای متعددی دارد و آثاری را در شهرهای حاشیه دارد که یکی از شهرها، ری است.
وی افزود: تهران به عنوان یک کلانشهر چه چیزی به ری داده است؟ با مهاجرت متعددی که به دلایل مختلف از اقصی نقاط ایران به تهران شکل گرفته و تعداد قابل توجهی از کشورهای همسایه نیز در تهران زندگی میکنند، حاشیه نشینی در تهران افزایش یافته و تهران مشکلات حملونقلی و کمبود زیر ساخت و آرادکوه را به ری داده است. عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه روزانه پنج هزار تن پسماند در آرادکوه دفن میشود، تاکید کرد: در این معادله نابرابر تهران هزینه دفن این زبالهها را پرداخت کرده است؟ قطعا خیر؛ از سویی دیگر مشکل فاضلاب، سیمان ری و دیگر مسائل را نیز شاهد هستیم و با این وجود معاون خدمات شهری روز گذشته مصاحبهای داشته که ساخت آرامستان در دست بررسی است.
وی با تأکید بر اینکه شهرستان ری حق خود را در سال ۸۳ در این خصوص ادا کرده است، افزود: تهران کلان است و میتوان مطالعات را در بخش های دیگر پایتخت انجام داد؛ باید بررسی کنیم ببینیم در جنوب تهران چه خبر است. خواهش من این است ایجاد آرامستان را در ری مطالعه نکنند.
شربیانی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات حاصل تدابیری است که اندیشیده نشده است، تاکید کرد: از مدیریت شهری تهران میخواهیم مطالعه گسترش آرامستان را به هیچ عنوان در ری نداشته باشند و در فضاهای دیگر بارگذاری کنند. مقصود من کاربرد انتخاباتی و جدایی ری نیست؛ بلکه فائق آمدن بر مشکلات ری در صورتی عملیاتی میشود که تهران حق خود را به شهرری پرداخت کند.